Subota, 01 Travanj 2017 02:00

Zbog programa sufinanciranja Europske unije "Erasmus+Sport" u prvenstva ŽOL Požega i MNLV Požega uvodi se doigravanje za prvaka

POŽEGA - Na sinoć održanoj redovnoj sjednici Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza između ostalog donesena je odluka da se Savez kandidira za program „Erasmus+ Sport“ koji je dio financijskog okvira Europske unije za razdoblje 2014. - 2020. za financiranje sporta i koji sugerira propozicije svih natjecanja koja organiziraju neprofitne sportske udruge i koji nalaže da se pobjednik u svim natjecanjima koja se igraju dvokružno mora odlučiti tzv. „play-off“ sustavom.

U ligama koje broje više od 12 klubova „play-off“ igra osam prvoplasiranih klubova, a u ligama koje broje manje od 12 klubova „play-off“ igra četiri prvoplasirana kluba. Ova sugestija nije imperativna ali organizacije koje prihvate ovakva pravila sudjeluju u razdiobi 266 milijuna eura za suradnička partnerstva.

Zbog toga će se u dvije lige koje trenutno vodi PŠS igrati doigravanje za prvaka. Riječ je o Malonogometnoj ligi veterana Požega i Ženskoj odbojkaškoj ligi Požega. Prva „žrtva“ ovog formata natjecanja nažalost će biti malonogometna ekipa „Alabama“ koja je u veteranskoj konkurenciji malonogometne lige već osigurala naslov prvaka, ali će to ipak morati pokušati potvrdit ii kroz „play-off“.

Iako se sutra igra zadnje kolo redovnog dijela parovi polufinala su već poznati jer se poredak od 1- 4 mjesta ne može promijeniti. Tako će se u nedjelju, 09. travnja sastati Alabama – Vallis Aurea (1. i 4.) i Euromodul Rijeka – Kelvin (2. i 3.). Utakmica za treće mjesto i finalna utakmica će se igrati u nedjelju, 23. travnja ili ako se klubovi dogovore na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja.

Posljednje, 18. kolo Ženske odbojkaške lige na rasporedu je 07. svibnja. Pet kola prije kraja redovnog dijela prvenstva tri sigurne ekipe u doogiravanju bi trebale biti Požega, Obrtnička i Papuk dok bi četvrti putnik trebala biti ekipa Bolnice ili Policije (obje trenutno imaju po 14 bodova).

Prve utakmice doigravanja igrale bi se u nedjelju, 14. svibnja, a veliko finale ŽOL Požega u nedjelju, 21. svibnja.

Ukoliko Savez uspije ući u program sufinanciranja  „Erasmus+Sport“ malonogometne i rekreativne ekipe u sljedećoj sezoni, 2017./2018. više ne bi plaćale troškove dvorane i suđenja već bi se to financiralo od sredstava dobivenih iz programa „Erasmus+Sport“. Zbog toga bi sve rekreativne ekipe kako odbojkaške tako i malonogometne s odobravanjem trebale prihvatiti uvođenje ove novosti jer to dugoročno ide njima u korist. 

  

Erasmus+Sport 

Pročitano 2323 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 01 Travanj 2017 10:51