Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 01:00

Stolnotenisači Požege s dvije pobjede izbili na 3. mjesto 1. Hrvatske stolnoteniske lige - Istok

POŽEGA - U subotu 18. ožujka u maloj dvorani Tomislav Pirc odigrana su dva kola 1. Hrvatske stolnoteniske lige - Istok gdje su igrači STK Požega ostvarili nove dvije pobjede.

U prijepodnevnim satima odigrana je utakmica sa STK KOS Kotoribom u kojoj su igrači STK Požege ostvarili visoku pobjedu rezultatom 4:1. Fran Mihaljević je ostvario dvije pojedinačne pobjede što je uz jednu pobjedu Hrvoja Dujmovića i Luke Kovačevića bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. U ovoj utakmici junior Požege Luka Kovačević je ostvario svoju vrlo vrijednu prvu pojedinačnu pobjedu u ligi pobjedivši kadetskog reprezentativca Hrvatske Stjepana Škodu rezultatom 3:2.

Druga utakmica 10. kruga lige odigrana je s jačom ekipom MSTC Čakovec gdje su svi igrači Požege pružili odličnu igru. Utakmicu je otvorio Fran Mihaljević laganom pobjedom nad Karlom Jamborom rezultatom 3:0, da bi ekipa Čakovca izjednačila rezultat preko svog prvog igrača Nikole Magdalenića koji je u odličnom nastupu pobijedio Luku Kovačevića rezultatom 3:1. Novu prednost ekipi Požege od 2:1 donio je pobjedom Hrvoje Dujmović protiv Filipa Godine rezultatom 3:1. Igra para rezultatom 3:0 odlazi na stranu igrača Požege Frana Mihaljevića i Hrvoja Dujmovića. Konačnu zadnju pobjedu u veoma uzbudljivom i kvalitetnom meču ostvaruje Fran Mihaljević protiv Nikole Magdalenića rezultatom 3:1. S ovim pobjedama ekipa Požege zauzela je 3. mjesto na tablici 1. HL.

Za dva tjedna ekipa STK Požege gostuje u Osijeku kod druge ekipe Vodovoda gdje će direktno odlučivati o 2. mjestu na tablici.

Iduće nedjelje STK Požega je domaćin pojedinačnog juniorskog kvalifikacijskog turnira regije za plasman na Pojedinačno PH u Varaždinu koje će se održati u svibnju. Juniori Požege Luka Kovačević, Ivan Dujmović i Andrej Samarđić već su ranije izborili nastup na Ekipnom PH, a sada će konkurirati za prva dva mjesta koja vode na Pojedinačno PH.

Pročitano 1669 puta