Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 01:00

Održan 14. Kup Grada Požege u samostrelu u organizaciji Streljačkog kluba Požega

POŽEGA – U organizaciji Streljačkog kluba Požega, a pod pokroviteljstvom Grada Požege u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u nedjelju, 05. ožujka održan je 14. Kup grada Požege u gađanju samostrelom field na 18 metara.

Kup se tradicionalno održava u sklopu proslave Dana grada Požege i Grgureva, a ove godine nastupilo je 20 strijelaca iz šest kluba iz Slavonskog Broda, Zagreba, Ivanić Grada, Velikog Trgovišća i Požege.

Gradonačelnik Vedran Neferović poželio je dobrodošlicu natjecateljima i simbolično otvorio natjecanje. Natjecanje se odvijalo u tri meča po 10 rundi, gdje svaka runda sadrži tri strelice, odnosno maksimalni rezultat je 900 bodova.

Najbolji rezultat 14. Kupa opucao je Domagoj Pereglin iz SD Dubrava 1094 sa 866 krugova. Drugo mjesto kod seniora osvojio je Marijan Kajfeš, također iz SD Dubrava 1094 sa 845 krugova, a treći je bio Zoran Špoler iz GSD Požega 1871 osvojivši 826 krugova.

Kod seniorki najbolja je bila Valentina Pereglin iz SD Dubrava 1094 sa 855 krugova, drugo mjesto osvojila je Sanja Komar iz PGSD Zagreb sa 849 krugova, dok je treća bila Tihana Odlešić Kačavenda iz SD Dubrava 1094 sa 840 krugova.

U kategoriji juniora najbolja je bila Mihaela Oborovečki iz SD Veliko Trgovišće, a drugo mjesto osvojila je Petra Hršak iz istog kluba. Treće mjesto osvojio je domaći strijelac Igor Požega iz SK Požega.

U kategoriji kadeta najbolji je bio Stjepan Borak iz SD Dubrava 1094, drugo mjesto osvojio je Oliver Mofardin iz istog kluba, dok je treći bio Borna Banovec iz SD Veliko Trgovišće. Davor Požega i Josip Vlainić iz SK Požega osvojili su 5. i 6. mjesto.

U kategoriji veterana, najbolji je bio Željko Tijan iz SD Dubrava 1094, drugo mjesto osvojio je Ivica Tomljanović iz SK Požega, a treći je bio Željko Duh iz SD Ivanić Grad.

Ekipno, već tradicionalno, prvo mjesto osvojila je ekipa SD Dubrava 1094, drugi su bili strijelci SD Veliko Trgovišće, a domaćini SK Požega osvojili su treće mjesto.

Medalje i pehare, te cvijeće za dame uručili su tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović i predsjednik Streljačkog kluba Požega Petar Bosanac.

Bilo je ovo prvo okupljanje strijelaca samostrelom u ovoj godini, koje se održava prije početka natjecanja na otvorenom, a obilježilo ga je i uvođenje novog pravila.

Naime, kako strijelci sve više, a prije toga prvenstveno mislimo na naše reprezentativce brata i sestru Pereglin, pogađaju maksimalan broj krugova, odnosno 300 od 300, moralo se pristupiti nekim izmjenama u bodovanju. Tako od ove godine strelica koja dira liniju više ne donosi veći broj sa strane linije, već manji. Rezultat toga, bili su brojčano nešto niži rezultati na ovom prvom natjecanju, no bez sumnje, već na sljedećem Kupu u Požegi nakon prilagodbe vraćamo se na rezultate bliže starim rekordima.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1736 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 10:53