Petak, 03 Ožujak 2017 01:00

Juniori Stolnoteniskog kluba Požega nastupili na 4. Turniru Hrvatskog stolnoteniskog saveza

KRAPINA - U nedjelju, 26. veljače u Krapini je održan 4., posljednji turnir Hrvatskog stolnoteniskog saveza u Krapini. Na juniorskom dijelu turnira nastupili su juniori Stolnoteniskog kluba Požega Luka Kovačević i Andrej Samarđić.

Turnir je startao razigravanjem po grupama gdje je Luka Kovačević s dvije pobjede i jednim porazom zauzeo 2. mjesto skupine i plasirao se u glavni ždrijab natjecanja. Andrej Samarđić je sa dva poraza i jednom pobjedom zbog lošijeg skora u setovima zauzeo 4. mjesto skupine.

U izlučnom djelu natjecanja Luka Kovačević je u 1/16 pobijedio domaćeg igrača Nevena Spačeka rezultatom 3:0, da bi u osmini finala istim rezultatom izgubio od Luke Mateše iz Aquastila Duga Resa. Igrač Aquastila je dvije godine stariji i trenutno zauzima 8. mjesto službene juniorske rang liste HSTS.

Luka Kovačević je ovim nastupom osvojio novih 66,5 bodova i učvrstio svoje 30. mjesto juniorske rang liste u svojoj prvoj juniorskoj sezoni. Andrej Samarđić je trenutno na 42. mjestu rang liste najboljih juniora Hrvatske.

U iduću nedjelju, 05. ožujka u maloj dvorani Tomislav Pirc s početkom u 10,00 sati na rasporedu su dva kola 3. Hrvatske stolnoteniske lige gdje će igrači STK Požega 2 u derbiju proljetnog dijela prvenstva na domaćem terenu pokušati pobijediti ekipu Obrtničke škole Brod 2 i na taj način vjerojatno osigurati 1. mjesto na ljestvici i osvojiti 3. ligu.

Ekipa STK Požege 2 nastupiti će u sastavu Tomislav Lešković, Miroslav Kovačević, Andrej Samarđić i Antonio Lešković

Narednog vikenda u Svetom Martinu na Muri igra se i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske na kojem će nastupiti najbolji igrač STK Požega Fran Mihaljević koji se na to natjecanje plasirao kao prvak regije Slavonija Zapad. 

 

Pročitano 1631 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 03 Ožujak 2017 08:38