Ponedjeljak, 23 Siječanj 2017 01:00

Igrači STK Požega sudjelovali na Kvalifikacijskom turniru regije Slavonija zapad za plasman na Prvenstvo Hrvatske

SLAVONSKI BROD - U subotu, 21. siječnja u dvorani STK Graničar (Slavonski Brod) održan je kvalifikacijski seniorski turnir regije Slavonija zapad za odlazak na pojedinačno Prvenstvo Hrvatske koje će se održati 04. ožujka u Varaždinu. Na turniru je nastupilo 18 igrača razvrstanih u 5 grupa od kojih su prva četvorica ostvarili plasman na pojedinačno seniorsko Prvenstvo Hrvatske.

Stolnoteniski klub Požega je nastupio sa 5 igrača (seniori Fran Mihaljević i Hrvoje Dujmović, te juniori Luka Kovačević, Ivan Dujmović i Andrej Samarđić).

Nakon igre po grupama u daljnji tijek natjecanja glavog ždrijeba plasirali su se pobjednici skupina Fran Mihaljević i Hrvoje Dujmović, te kao drugoplasirani Luka Kovačević i Ivan Dujmović.

Po pravilima HSTS obavljen je ždrijeb koji je već u četvrtfinalu donio međusobni susret 2 igrača STK Požege Mihaljevića i H. Dujmovića, te na taj način odredio mogućnost samo jednog plasmana naših igrača na prvenstvo.

Fran Mihaljević se plasirao u polufinale gdje je relativno lako rezultatom 3:0 pobijedio prvog igrača STK Graničara Božidara Kraljevića, a potom u finalu u uzbudljivom meču i Tomislava Bibera rezultatom 3:2.

Požeški juniori zaustavljeni su u četvrtfinalu uz dobar nastup Luke Kovačevića protiv Božidara Kraljevića od kojeg je izgubio rezultatom 3:1.

Osvajanjem ovog turnira igrač STK Požega Fran Mihaljević plasirao se na PH gdje će sigurno imati zapaženu ulogu i proći najmanje među 16 najboljih igrača.

Uz igrača STK Požege plasman na prvenstvo osvojili su igrači STK Graničara Tomislav Biber, Božidar Kraljević i Hrvoje Leko.

Igrači STK Požege nastavljaju svoje treninge u očekivanju nastavka ligaških natjecanja koje počinje 04. veljače kada u 9. krugu 1. Hrvatske stolnoteniske lige - Istok u Požegi gostuje ekipa STK Mladosti iz Petrinje.

Pročitano 1899 puta