Utorak, 18 Listopad 2016 02:00

Održan sastanak predstavnika ekipa Ženske odbojkaške lige Požega

POŽEGA - U prostorijama Šahovskog kluba Požega u Gimnastičkoj dvorani Sokol jučer je održan sastanak predstavnika ekipa Ženske odbojkaške lige Požega u vezi 1. Memorijalnog odbojkaškog turnira "Verica Rebrina" i početka nove, četrnaeste po redu sezone ŽOL Požega. 

Na sastanku sa voditeljem lige Juricom Bešlićem bili su predstavnici svih ekipa osim Policijske uprave koja je opravdala svoj izostanak i Euroherca koji je odustao od natjecanja u ligi. Nazočni su bili i požeški odbojkaški suci Damir Potočnjak i Karlo Janček koji su vodili utakmice u proteklih 13 sezona ŽOL Požega a sudit će i u narednoj sezoni.

Dogovoreno je da se 1. Memorijalni odbojkaški turnir "Verica Rebrina" održi u nedjelju, 23. listopada u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc od 15,00 do 21,30 sati. Turnir će u 15,00 sati otvoriti Veričina kćerka Ivana koja će svakoj ekipi uručiti priznanje za sudjelovanje, a nakon toga će se izvući skupine i odrediti raspored igranja.

Na 1. Veričinom turniru nastupit će 12 ekipa (Papuk, Požega, Obrtnička, Policija, Vallis Aurea, Bolnica, Jakšić, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatske šume, Brestovac, Nova Gradiška i Slavonski Brod) koje će biti raspoređene  u četiri skupine po tri ekipe.

Utakmice će se igrati na jedan dobiveni set do 25, a iz svake skupine dvije najbolje ekipe će se plasirati u četvrtfinale. Ukupno će biti odigrano 20 utakmica, 12 po skupinama i 8 drugog kruga (četvrtfinale, polufinale, utakmica za 3. mjesto i finale). 

Organizator turnira je Požeški športski savez koji će osigurati pehare, priznanja, lopte i suce za odigravanje turnira. 

Na sastanku je dogovoreno da se 1. kolo sezone 2016./2017. Ženske odbojkaške lige Požega odigra u nedjelju, 30. listopada od 18,00 do 20,00 sati u SD Tomislav Pirc. U ligi će sudjelovati 9 ekipa. To su Papuk, Požega, Obrtnička, Policija, Vallis Aurea, Bolnica, Jakšić, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Hrvatske šume. Od natjecanja je u odnosu na prošlu godinu odustala ekipa Euroherca.

Prvenstvo će se igrati dvokružno, svatko a svakim dva puta. Na taj način odigrat će se 18 kola. Svaka ekipa odigrat će ukupno 16 utakmica dok će 2 kola biti slobodna. Organizator lige je Požeški športski savez kao i svih prijašnjih godina. 

Pročitano 2138 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 19 Listopad 2016 11:44