Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 07 Svi 2020 02:00

Hrvatski nogometni savez donio odluku da se nastavlja samo 1. HNL, a sve ostale lige zaključene su postojećim stanjem

ZAGREB / POŽEGA - Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je jučer odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, u subotu 30. svibnja 2020., biti nastavljena nogometna sezona koja je u ožujku prekinuta zbog epidemije COVID-19.

Nakon sastanka tajnika Središnjeg državnog ureda za šport, Tomislava Družaka, s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta. Tako se mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.

Sukladno epidemiološkoj situaciji u zemlji, konačno odobrenje za nastavak natjecanja po preporuci HZJZ-a donijet će Stožer za civilnu zaštitu RH. Očekujući da će predloženi datumi biti potvrđeni od strane Stožera civilne zaštite, Izvršni odbor HNS-a promijenio je svoju odluku od 7. travnja 2020. te odlučio kako će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja, bilo nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledatelja. Finale Hrvatskog kupa prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. kolovoza.

Druga HNL i Treće HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama. IO će naknadno donijeti odluke o eventualnom nastavku natjecanja u 1. HNLŽ te 1. HMNL, kao i ostale nužne odluke koje se tiču svih natjecanja pod ingerencijom HNS-a, o čemu će klubovi i javnost biti pravodobno obaviješteni. Također, HNS će, sukladno preporukama HZJZ-a, donijeti obvezujuće upute za klubove uoči nastavka natjecanja, kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje igrača i svih nogometnih aktera.

Tako je završila prvenstvena sezona 2019./2020. i za 6 požeških gradskih nogometnih klubova. Slavonija je ostala na 7. mjestu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok dok je Požega završila na 11. mjestu Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U 1. Županijskoj nogometnoj ligi Croatia (Mihaljevci) je osvojila 2. mjesto sa 32 boda dok je Dinamo (Vidovci - Dervišaga) završio na 3. mjestu sa 24 boda. U 2. Županijskoj nogometnoj ligi Lipa (Stara Lipa) je osvojila 2. mjesto sa 21 bodom dok je Parasan (Golobrdci) sezonu završio na 3. mjestu sa 20 bodova.

Kako je donesena i odluka da iz liga nitko ne ispada, a da se prvacima omogućuje odlazak u viši rang, u MŽNL SB - PŽ bi trebao preći BSK Buk, prvak 1. ŽNL dok bi Graševina (Vetovo) kao prvak 2. ŽNL od naredne sezone trebala igrati u 1. ŽNL. 

Županijski nogometni kup ipak će se odigrati do kraja ali u mjesecu srpnju i kolovozu i to u sklopu priprema za natjecateljsku sezonu 2020./2021. Od požeških klubova u 3. kolo odnosno četvrtfinale plasirao se Dinamo, a u ovoj fazi natjecanja uključuje se i branitelj naslova požeška Slavonija. Četvrtfinalisti su još i Slavija (Pleternica), Hajduk (Pakrac),  Dobrovac, BSK Buk i Kuzmica. Osmi sudionik četvrtfinala dobit će se kad se odigra posljednja utakmica 2. kola između Sloge (Trenkovo) i Kutjeva. 

Pročitano 1956 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 07 Svi 2020 11:04