Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 01:00

Slavonija odigrala neodlučeno, 1:1 na svom Stadionu protiv HNK Vukovar 1991 u 16. kolu 3. HNL - Istok

POŽEGA  - Na Stadionu Slavonije se u subotu, 29. 02. 2020. odigrala zanimljiva utakmica 16. kola 3. HNL Istok u kojoj su Slavonija i Vukovar odigrali bez pobjednika uz po jedan pogodak na svakoj strani.

Oba su trenera imala problema sa izostancima, ali je to ipak veći problem bi za Dalibora Bognara, čisto zbog činjenice da je Mažar u jesenskom dijelu navikao na puno kraći i lošiji kadar, pa mu izostanci nekolicine novih igrača ipak manje znače. Ostavio je Vukovar vrlo dobar dojam, posebice dva omalena Kolumbijca koji su pokazali zavidnu tehniku, ali i veliku okretnost i brzinu pa su stvarali dosta pomutnje u domaćim redovima, na sreću vratara Bošnjaka uglavnom je to bilo prilično daleko od njegovog gola.

Na drugoj strani najopasniji po goste iz Grada heroja bio je Matej Peharda koji je radio puno problema po desnoj strani domaćeg napada, uspješno se zabijao iza obrane i opasnim loptama u sredinu tražio suigrače, no gostujuća obrana predvođena sjajnim Tadićem je odlično reagirala u nekoliko navrata.

Pred sam odlazak na odmor brza rekontra Vukovara i prekrasan udarac Ljajlića u sami bliži gornji kut domaćeg gola za vodstvo gostiju na predahu. U nastavak Slavonija kreće goropadno, a u 52. minuti dolazi do poravnanja. Još jednom je lopta završila gotovo na istom mjestu, mladi Luka Mršić potegao je majstorski sa 22-23 metra i ostavio do tada vrlo sigurnog vratara gostiju bez odgovora iako se opružio koliko je dug i širok.

Do kraja je Slavonija bila bliža drugom pogotku, inzistirali su na napadu, ali su ipak dozirali rizik i budno pazili na gostujuće napadače. Na kraju, po bod svakom u jednoj dopadljivoj nogometnoj predstavi čini se i kao najrealniji ishod.

– Mislim da je bila jedna dobra utakmica na otvaranju sezone, dvije dobre ekipe željne nadigravanja. Gosti su se predstavili kao jako dobra momčad, dobro posložena. Moj je dojam da su imali i malo sreće danas, od jednog i pol šuta zabili su jedan prekrasan gol, dok smo mi ipak bili opasniji, imali bolje prigode. Čestitam i jednim i drugim akterima, mi se okrećemo Čepinu koji nas čeka u sljedećem kolu – izjava je trenera Slavonije Dalibora Bognara.

– S obzirom na sve što se vidjelo na terenu mislim da je ovaj remi najrealniji ishod, iako ne bi bilo nezasluženo da smo i pobjedili, mi smo vodili, odigrali dobro protiv odličnog protivnika. S druge strane Slavonija je bila u zaostatku, imala je svoje prilike tako da mi se čini da je to to. Naravno, kad se povede da ostaje žal što to nismo sačuvali, ali znamo da nam neće biti lako niti u jednoj utakmici, pritisak je na nama da ne možemo kalkulirati niti na gostovanjima. Čestitke i jednoj i drugoj momčadi, a mi se okrećemo derbiju začelja koji će puno toga reći u kojem će smijeru nastavak sezone – mišljenje je trenera Vukovara Željka Mažara.

U 17. kolu Slavonija gostuje u Čepinu (nedjelja, 08. 03. 2020., 15,00), a na svom terenu će ponovno igrati u 18. kolu protiv HNK Đakovo Croatie (subota, 14. 03. 2020. u 15,30). 

 

Rezultati 16. kola :

Zrinski (J) - Vihor 0:0

Graničar - Marsonia 3:4

Belišće - Slavija 2:0

Vuteks Sloga - Bedem 2:2

Sloga NG - Kutjevo 2:1

Slavonija - HNK Vukovar 1991 1:1

Oriolik - Čepin 3:1

NAŠK - HNK Đakovo Croatia 2:0

(Sportalo.hr)

Pročitano 1269 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 11:06