Utorak, 17 Prosinac 2019 01:00

Održana redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije

POŽEGA - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi jučer je održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško slavonske županije.

Iako nije bilo predstavnika požeške Slavonije kvorum nije bio upitan, pa su sve odluke pravovaljanje. Skupštinom je predsjedao predsjednik Drago Lucić, a glavna tema bila je preregistracija koja sve klubove očekuje početkom 2020. godine, a u kojima će biti dosta novina.

Od siječnja u opticaj kreću nove sporske iskaznice koje će biti od plastike, odnosno identične osobnim iskaznicama, a klubovi su obavezni u strogo zadanim rokovima odraditi sve potrebno za preregistraciju.

Predstavljeni su i financijski rezultati u godini koja se bliži kraju, a uz to je i usvojen financijski plan za 2020. godinu koji je osjetno veći od dosadašnjih, bliži se prema milijun kuna, što se vezuje uz izvrsne rezultate Vatrenih. 

Tajnik Damir Bognar pozvao je još jednom sve klubove da šalju svoje članove na školovanje za trenere za što je NS PSŽ izdvojio ozbiljna financijska sredstva uz napomenu da će vrlo skoro klubovi jednostavno biti obvezni imati licencirane trenere u svim ligama.

Predstavnik MNK Jakšić Matko Kovačević postavio je pitanje vezano za futsal suce kojih u županiji nema pa oni zajedno s MNK Autodijelovi Tokić imaju puno teži položaj u odnosu na ostatak 2. HMNL  - Istok u kojoj se natječu, a svi ostali klubovi imaju suce sa svog područja čime bitno smanjuju troškove natjecanja.

Na kraju se Komisija za žalbe po predsjedniku Tomislavu Galiću pozitivno izjasnila na traženo smanjenje kazne od 7 utakmica zabrane nastupa igraču Sloge Trenkovo Jurici Bešliću koji je odradio već 5 utakmica kazne. Skupština je prihvatila odluku Komisije za žalbe pa će igrač Sloge na teren već od prvog proljetnog kola. Podsjetimo, isti je bio kažnjen zbog – izjava na Sportalu!?

Nakon završetka službenog dijela Skupštine sportski djelatnici nastavili su druženje uz zakusku u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1111 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 17 Prosinac 2019 12:24