Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 01:00

Slavonija poražena od Kutjeva u 15. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA - U županijskom derbiju 15. kola 3. HNL - Istok između Slavonije i Kutjeva gledatelji su vidjeli čvrstu i borbenu utakmicu s malo prigoda u kojoj je gost u drugom dijelu poveo pa zaradio isključenje te se do kraja uspješno obranio i zaradio tri boda za ukupnu brojku 27 što je jedan više od prošlosezonskog fantastičnog učinka Vihora u debitantskoj sezoni tako da Kutjevčani itekako mogu biti ponosni na odrađenu jesensku dionicu.

Županijski derbi je odigran pred odlično popunjenim tribinama stadiona u Požegi no gledateljstvo se nije nagledalo puno lijepog nogometa. Bilo je to taktičko nadmudrivanje s obje strane, korektni domaćin je pokazao više želje za postizanjem pogotka, gost se na kraju grčevito branio i s igračem manje te uspio u naumu očuvati mrežu netaknutom na vrlo teškom i natopljenom terenu.

Prvi dio je protekao u blagoj inicijativi Slavonije no i Kutjevo je znalo opasno zaprijetiti pa je najizgledniju prigodu u prvom dijelu imao Banić kojemu u 31.minuti udarac u situaciji 1:1 brani solidni Bošnjak, a za domaćina je najbliži pogotku bio kapetan Matias Šulc čiji je udarac u 37.minuti prohujao pored vratnice. Drugi dio kreće po željama gostiju koji jednu kontru koriste za vodstvo. Domagoj Majetić je uputio prizemni ubačaj s desne strane, a Marin Majetić mirno prima loptu i šalje ju u donji desni kut nemoćnog vratara Ivana Bošnjaka.

To je bio signal za domaćina da krene žešće prema naprijed što im je još bilo olakšano nakon što je u 60.minuti Zapalac upario žute kartone. Do kraja smo gledali opsadu gostujućeg šesnaesterca no bez neke izrazite prigode, a nije pomogao niti stasiti Ivan Peharda koji je prekomandiran u vrh napada pa su na kraju napori gostujućih Crnih predvođenih nepogrešivim Nemecom urodili plodom i sva tri boda putuju u Kutjevo koje će prezimiti kao najboljeplasirani klub požeško-slavonske županije.

Kutjevo je definitivno najugodnije iznenađenje Treće HNL istok i s 27 jesenskih bodova vjerojatno jedan od najuspješnijih debitanata u povijesti lige jer je prvu polusezonu u 3. HNL - Istok završilo na 5. mjestu sa 27 bodova koliko ima i Graničar (Županja) na četvrtom mjestu.  

Slavonija je jesenski dio sezone završila na 7. mjestu sa 25 bodova (8 pobjeda, 1 remi, 6 poraza). U prvom proljetnom kolu Požežani dočekuju HNK Vukovar 1991. 

 

Slavonija – Kutjevo 0:1 (0:0)

Požega, Stadion Slavonije, gledatelja 500. Sudac : Kurbaša (Bizovac) 7

Strijelac: Marin Majetić (49)

Slavonija: Bošnjak 6,5, Majtanić 6,5, Marčetić 6,5, Šubara 6,5, Šulc 6,5, Bognar 6,5, M.Peharda 7, I.Peharda 6,5, Šipura 6 (46.Plešić 6), Smojvir 6,5, Janček 6,5 (51.Antunović 6) Trener: Dalibor Bognar 6,5

Kutjevo: Vasić 7, Zapalac 6, Majstorović 7, Desnica 7, Banić 7, Paulić 7, Zgonjanin 7, M.Majetić 7, Jakešević 7 (80.Ivanković), D.Majetić 7 (75.J.Budimir), Nemec 7,5 Trener: Petar Čuljak 7

Igrač utakmice: Filip Nemec (Kutjevo)

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1626 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Studeni 2019 13:51