Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 01:00

Dinamo i Croatia ostvarili gostujuće pobjede u 13. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda odigrane su utakmice 13. kola 1. Županijske nogometne lige koje je bilo i posljednje kolo prvog dijela sezone. Prvi su svoj posao što se tiče jeseni u 1. ŽNL požeško - slavonskoj završili nogometaši Dinama i Sulkovaca. Rajsavčani puno zadovoljniji idu na zimski odmor, dok su Sulkovčani puno zadovoljniji što je taj odmor konačno stigao.

 

DINAMO R. – SULKOVCI 2:1

Momčad Dinama pobjedom je završila jednu vrlo dobru sezonu za sebe, 19 osvojenih bodova i gornja polovina ljestvice mogu se okarakterizirati vrlo dobro odrađenim poslom. Na drugoj strani u Sulkovcima nikako ne mogu biti zadovoljni jer su jesen okončali s 5 uzastopnih poraza i uvelike pokvarili dojam vrlo dobro odrađenog početnog dijela sezone. Nakon uspavanke gotovo čitavo poluvrijeme, u samoj završnici prvog dijela postalo je uzbudljivo, prvo je domaćin preko Jakova Jakića došao do prednosti, a onda u 44. minuti gosti pogađaju za poravnanje preko Stjepana Majetića. U nastavku Dinamo do pobjede dolazi iz kaznenog udarca kojeg je u pogodak pretvorio Ivan Uldrijan.

– Prvo poluvreme igramo dosta loše bezidejno i sa puno price,ipak dolazimo do vodstva ali gost nas kažnjava u 45. minuti. Drugo poluvreme ulazimo organiziranije, borbenije i smirenije, stvaramo par ljepih prilika za gol kojeg smo zabili iz penala i zasluženo uzimamo tri boda koja nas ostavljaju u sredini ljestvice. Čestitke svim igračima na odrađenoj polusezoni, kao i upravi koja je vjerovala u nas nakon lošega starta, sljedi nam zasluženi odmor – rekao nam je trener domaćih Ivica Blašković.

 

U nedjelju su odigrane preostale utakmice, a najuvejrljiviji su bili igrači jesenskog prvaka BSK Buka koji su rezultatom 1:9 slavili u Trenkovu kod Sloge. 

 

SLOGA – BSK 1:9

Prema očekivanjima BSK je pobjednički zaključio sjajnu jesen, do nogu su potukli Slogu i na zimsku stanku odlaze s maksimalnim brojem bodova uz zaista impresivnu gol razliku. 88 postignutih golova bajbolje govori o tomu kakvu “konkurenciju” Žuta podmornica ima ove sezone u 1. ŽNL. Sloga je inkasirala 9 komada, četiri je pospremio Josip Jakovljević koji jesen završava s 29 na svom računu! Osim njega mrežu Sloge pogađali su Podobnik, Baketarić i Blašković po jednom, te kapetan Tvrdy dva puta.

– Bili smo dobri 12 minuta! Čestitam Bučanima na zasluženoj pobjedi i jesenskom naslovu prvaka – rekao je nakon susreta kapetan Sloge Mateo Jozić.

– Ušli smo u utakmicu kak smo se i dogovorili, čvrsto i organizirano, cilj je bio završiti sezonu bez kiksa što smo i uspjeli, u današnjoj utakmici nismo dali da dođe do nikakvog iznenađenja. U prvom poluvremenu smo riješili utakmicu i u drugom to priveli kraju. Ovim putem prvo što želim se zahvaliti svim svojim suigračima što su dolazili na treninge kroz cijeli ovaj period, a s treninzima dolaze i rezultati. Kao drugo želim se zahvaliti našoj upravi koja nas je pratila kroz cijelo prvenstvo i što su nam omogućili sve što smo htjeli i više od toga i kao treće hvala našim navijačima koji nas prate svako kolo, kako navijači iz našeg sela tako i oni iz drugih krajeva a vjerno navijaju za naš klub. Jedno veliko HVALA SVIMA KOJE SAM SPOMENIO. Mi idemo sada na zasluženi odmor, a u dogovoru sa svojim suigračima ćemo krenuti s pripremama za proljetni dio sezone i kup koji nam dolazi – izjava je prvog strijelca lige Josipa Jakovljevića.

CROATIA D.O. – DOBROVAC 1:2

Susjedski derbi prošao je u miroljubivom tonu, barem što se tiče raspodjele bodova, jedan je ostao u Obriježi, jedan je otputovao u Dobrovac, a jedan otišao u vjetar. Gosti su prvi došli do prednosti, strijelac je u 6. minuti bio Tomislav Adžijević, da bi u drugom dijelu bod Croatiji osigurao Marko Giacometti.

 

GRANIČAR Z. – CROATIA M. 0:1

Croatia je uspješno odradila još jedno zahtjevno gostovanje i potvrdila da je zaista najbolja momčad lige, naravno, još jednom računamo BSK kao “padobranca” koji jednostavno ne pripada u ovo društvo. Jedini pogodak na utakmici pao je čim se krenulo s centra, strijelac za goste iz Mihaljevaca bio je njihov fantazista, Ivan Marić.

– Poprilično loš završetak sezone s obzirom koliko smo očekivali. Ipak, to je nogomet-zanimljiv, nepredvidiv i zabavan! Imam super momčad, ne samo kao igrače, nego i ljude. Uživamo, živciramo se i borimo zajedno! Njima svaka čast, a kako kaže legendarni Mate Baturina – dikod uđe,dikod ne uđe… Klub ide dalje, veselimo se našim malonogometnim druženjima preko zime. Ovom prilikom želim zahvaliti našoj trojici igrača – Valentinu Pavleki, Tomislavu Puđu i Antunu Soldi koji se vraćaju u svoj matični klub Slaven Gradac. Momci hvala vam, uvijek ste dobrodošli… – izjavio je Josip Mijatović, trener Graničara.

– Utakmica borbena, rano smo poveli, stvorili još šansi, ali nismo zabili, domaćin fer i korektan, čestitam suigračima na uspješnoj jeseni, sportski pozdrav – komentar je Ivana Marića, jedinog strijelca Croatije. 

 

OMLADINAC – GRANIČAR B. 2:0

Iako ih muče slični problemi kao i većinu drugih momčadi, u Čaglinu mogu biti iznimno zadovoljni završnicom jeseni kada su nanizali vrlo dobre rezultate, pa su u tom ritmu odradili i posljednje kolo. Pred svojim su gledateljima golovima Mateja Babića svladali goste iz Bučja.

– Zaključili smo jesen pobjedom i sa 20 bodova na računu što smatram izvrsnim. Bili smo bolji za ta dva gola koja je postigao Matej Babić. Gosti iz Bučja vrlo korektni, želim im puno sreće u proljetnom nastavku sezone a posebno mom prijatelju Anti Obućini. Mi se nakon dobre jeseni idemo jednako dobro odmoriti – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

– Stigli smo danas praktički bez pola ekipe i odigrali smo sasvim solidnu utakmicu. Čestitke domaćinu i mome kolegi Topaloviću na ipak zasluženoj pobjedi. Čestitam i svojim dečkima na odigranoj cijeloj polusezoni i na osvojenih 15 bodova . Imamo dobre temelje za proljeće i vjerujem uz ovaj kadar da na proljeće možemo biti još uspješniji – kazao je nakon susret Anto Obućina, trener Graničara.

 

 

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – PAPUK 3:2

Dogodilo se ono što smo naveli kao mogućnost u najavi kola. Dragovoljac je na svom terenu opasan, posebice za mlade momčadi poput Papuka! Vidakušićevi ratnici konačno su pokazali borbeni duh i odmah je stigla pobjeda! Danijel Dražetić i Josip Lučić-Jozak su u ranoj fazi utakmice donijeli dvostruku prednost Dragovoljcu, a pred odlazak na odmor gosti se vraćaju u igru golom Ivana Adžage. Nakon 15 minuta igre u nastavku Mateo Karahmet ponovno diže prednost Crnih na dva pogotka, a konačnih 3:2 postavio je Tomislav Foro u 67.

– Čestitam Hrvatskom dragovoljcu na pobjedi u današnjoj utakmici. Više su željeli pobjedu i na kraju su i došli do nje. Mi smo sa ove dvije tri zadnje utakmice pokvarili sve ono dobro što smo napravili. Sreća da je kraj polusezone pa da ne nastavimo sa prosipanjem bodova i ovakvim prezentacijama. Trebamo se svi pogledati u ogledalo nakon ovakvih utakmica i shvatiti da se pobjeđuje na terenu, a ne sa pričom. Preuzimam odgovornost za današnji poraz, kao i za rezultat kompletne sezone koja je po meni neuspješna jer sam očekivao da ćemo biti barem blizu Buka – poručio je Valentin Raguž, trener Papuka.

 

MLADOST – DINAMO V. 3:5

Prava golijada za kraj jeseni u Pavlovcima. Mladost je odigrala odlično, no još je jednom ostala praznih ruku ponajprije zahvaljujući sjajno raspoloženom Danijelu Smojviru koji je postigao tri pogotka za goste iz Vidovaca, od čega su dva posljednja koja su slomila otpor Mladosti. Drugi Smojvir, Tomislav je prvi donio prednost Dinamu, poravnao je Alen JAgodić, a onda Dinamo golovima Danijela Smojvira i Krešimira Jakoubeka bježe na 3:1, ali ni tu se domaćin ne predaje nego golovima Marka Dijakovića i Stjepana Zlomislića početkom drugog dijela dolazi do 3:3. Nakon toga, u 56. i u 4. minuti sudačkog dodatka Smojvir postiže još dva pogotka i odnosi bodove u Vidovce a Mladost ostavlja na nuli!

– Danas možemo biti zadovoljni jedino s tri boda i vjerojatnim pomakom na tablici. Osobno nisam zadovoljan ni današnjom igrom, a još manje bodovnim učinkom ove jeseni, vjerojatno uprava i još manje nego ja. Moramo se dobro spremiti za proljeće, to što imamo mladu momčad nije opravdanje, ako uspijemo pojačati kadar s 2-3 iskusna igrača vjerujem da će stvari doći na svoje mjesto – riječi su Ive Marića, trenera Dinama.

 

U 14. kolu koje će se igrati sredinom ožujka 2020. sastaju se BSK Buk - Dinamo (V), Mladost - Papuk, Hrvatski dragovoljac - Sulkovci, Croatia (DO) - Sloga, Dinamo (R) - Graničar (B), Omladinac - Croatia (M) i Graničar (Z) - Dobrovac. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1326 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 09:18