Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 14 Listopad 2019 02:00

Slavonija na svom terenu svladala Belišće u derbiju 9. kola 3. HNL - Istok

POŽEGA - Derbi 9. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok odigran je u Požegi gdje su na suprotnim stranama bile momčadi Slavonije i Belišća koje su mnogi uoči starta sezone vidjeli u glavnim ulogama kad je borba za naslov u pitanju.

Nakon početnog ispitivanja snaga u 23. minuti Matej Peharda dovodi Slavoniju u vodstvo i na virtualnoj tablici na prvo mjesto s lijepom prednosti u odnosu na konkurenciju. Nedugo nakon Peharde mrežu Marina Stanića trese i mladi Karlo Antunović i Plavi dolaze do velike prednosti, dok je Belišće bilo bez ikakvog odgovora. U nastavku Belišće preuzima inicijativu, no Slavonija se majstorski brani i čuva stečenu prednost, a uz za nju dobre vijesti iz Đakova i na stvarnoj ljestvici osigurava bodovnu zalihu za završnicu jesenske polusezone.

– Ono što sam rekao da bih volio da se dogodi se i dogodilo, dečki su odigrali onako kako su radili protekli tjedan. Prvo poluvrijeme je bilo jednom riječju fantastično! Znali smo da Belišće mora biti umorno nakon onakve utakmice u utorak, stisli smo ih od početka, nismo im dali disati čitavo poluvrijeme što je rezultiralo s dva gola i još nekoliko prigoda. U nastavku smo se svjesno povukli jer smo znali da u tom ritmu ne možemo odigrati čitavu utakmicu, prepustili smo gostima posjed, ali smo sjajno odigrali obranu, treći put u nizu sačuvali svoju mrežu što je samo dokaz da smo ozbiljna momčad. Pogled na ljestvicu godi, ali niti nakon ovoga nikako ne želim momcima stvarati imperativ, ni ja niti itko u klubu, samo želim da ponavljamo igru iz prvog poluvremena današnje utakmice – izjavio je trener Slavonije Dalibor Bognar.

– Potpuno zaslužena pobjeda Slavonije, već do poluvremena je sve bilo jasno. Mi se očito ne uspjevamo oporaviti dovoljno u ovakvom ritmu u kojem stalno igramo, a momčadi poput Čepina i Slavonije to kažnjavaju. Ponovno smo radili kardinalne greške, darivali domaćina i sada je očito da ćemo neke stvari svakako mijenjati, ovako više ne ide – komentar je Davora Rupnika, trenera Belišća.

U sljedećem, 10. kolu "Plavi s Orljave" gostuju u Županji kod Graničara. Utakmica se igra u nedjelju, 20. 10. 2019. s početkom u 15,00 sati. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1390 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Listopad 2019 05:50