Četvrtak, 10 Listopad 2019 02:00

Požega u 7. kolu uvjerljivo poražena u Lipiku pa u odgođenoj utakmici 4. kola na svom terenu svladala Tomislav (Donji Andrijevci)

POŽEGA/SLAVONSKI BROD  - Proteklog vikenda odigrane su sve utakmice 7. kola Međužupanijske nogometne lige Slavonski Brod - Požega. U subotu, 05. listopada odigrana su tri susreta.  U popodnevnom terminu Slavonac je bio domaćin Jakšiću a Lipik Požegi, dok je u večernjem terminu Zadrugar bio gost kuzmičke “Arene svjetlosti”.

 

LIPIK – POŽEGA 3:0

Nakon što su tokom tjedna ostali bez trenera, ali su i dobili nazad starog, Ognjena Kafku, nogometaši Lipika tražili su domaće bodove protiv Požege koja je pak tražila popravak nakon teškog domaćeg poraza od Kuzmice. Nešto bolju igru u prvom dijelu Lipik nije uspio okruniti golom pa se na odmor otišlo s početnih 0:0. U nastavku sjajno za domaće, već u trećoj minuti kazeneni udarac u vodstvo pretvara Bryan, a pobjedu osiguravaju Jirasek i Cvijanović koji je zabio samo dvije minute nakon što je ušao u igru.

– Nakon promjene trenera igrali smo pred svojim gledateljima i imali smo imperativ pobjede ali nas to nije sputalo da odigramo odlično i pobjedimo momčad koju jako respektiramo, već su nekoliko godina u vrhu županijskog nogometa. Ovo je bilo jako dobro, ali sam uvjeren da ova momčad može i puno bolje od ovoga i tomu ćemo težiti u svakoj utakmici pa tako i onoj koja nas čeka u Oprisavcima sljedećeg vikenda. Čestitke mojim igračima na odličnoj partiji, a gostima sve pohvale i sretno u nastavku sezone – riječi su Ognjena Kafke, trenera Lipika.

– Nemam puno toga za reći nakon ovakve utakmice. Domaćin je bio bolji i zasluženo pobjedio. Mi smo danas došli bez šest igrača od kojih su četvorica napadači tako da smo bili dosta bezopasni pred protivničkim golom. Moramo naći način kako se podići nakon loše igre, a to možemo najbolje u sljedeće dvije domaće utakmice koje su pred nama. Još jednom čestitam ekipi Lipika da dobroj utakmici – komentar je Krunoslava Podoljka, trenera Požege.

 

SLAVONAC – JAKŠIĆ 5:1

Nakon prvog poraza Slavonac je prilično goropadno dočekao Jakšić i vrlo brzo slomio gostujući otpor, a kad je “otvorio” goste sve je bilo gotovo, kvaliteta domaćina je da dotuče protivnika što su pokazali u nekoliko navrata ove sezone, a i danas kada je na suprotnoj strani bio Jakšić. U samo 16 minuta Slavonac je potopio sve nade gostiju, nakon što mu je Gačić donio rano vodstvo, Slavonac je od 28. do 44. minute četiri puta tresao mrežu gostiju. Ili ako ćemo bit precizni tri puta, Padrić, Roso i Ferić, dok je jednom gost sam matirao svog mladog vratara. U nastavku su domaći povukli ručnu, pa je kapetan gostiju Domagoj Kovačević u završnici zabio počasni gol. I to fantastičan!

– Prije nego kažem nešto o utakmici želim zahvaliti gostima na sjajnom ponašanju, zaista su sportaši za primjer. Došli su se nadigravati, dobili su 5 komada i ostali sportaši, borili se do zadnje minute bez ikakve grubosti. Stvarno svaka čast, treba nam što više takvih ekipa! Što se utakmice tiče moram reći da sam se pribojavao kako ćemo reagirati nakon dva lošija rezultata, ali su dečki odigrali sjajno, od početka makisimalno koncentrirani što je rezultiralo s pet golova u prvom poluvremenu. U nastavku smo mirno to sačuvali do završnice kad je gostujući kapetan postigao jedan stvarno lijep pogodak. Čestike i mojim dečkima, i dalje smo prvi, uživamo u nogometu i to nam je najvažnije, naravno da želimo što duže ostati tu gdje jesmo – komentar je Marija Petrovića, trenera Slavonca.

– Što reći na ovakav rezultat, samo mogu čestitati domaćim igračima na zasluženoj pobjedi. Ljudi su nam prvo poluvrijeme očitali lekciju o nogometu. Moji dečki još puno toga moraju i nadam se da hoće naučiti. Ima u nogometu jako lijepih trenutaka, ali kada te ovako nešto pogodi i to treba znati podnijeti. Treba shvatiti da je nogomet sport, te da za njega na ovoj razini treba biti spreman i svjež za utakmicu, a ne kao neki moji dečki danas. Mi se moramo posložiti i definitivno će uprava povući neke poteze već u ponedjeljak. A ja im uz dužno poštovanje svoj mandat dajem na raspolaganje – izjava je Darija Pažina, trenera Jakšića.

 

KUZMICA – ZADRUGAR 1:1

Malo po malo Kuzmica je stigla do drugog mjesta i za sada je debelo najbolja od klubova iz Požeške županije. Dobrim rezultatima polako bacaju u zaborav “ono” u Slatniku, no danas su na svom terenu ponovno pomalo zapeli i izgubili dva vrijedna boda. Dobro je krenulo za momčad Ive Papka, u 21. minuti Benjamin Banožić im je donio prednost, no i prije nego su je proslavili već je bilo 1:1, strijelac boda vrijednog gola za goste bio je Tomislav Galovac. – Kad se sve zbroji bili smo bliži pobjedi, u zadnjih 5 minuta imali smo dva zicera pa ostaje žal za pobjedom iako ne mogu reći da gosti nisu zaslužili bod i da nisu imali svoje prilike. Njima sve čestitke na korektnoj partiji, a mojim igračima na borbi i dobroj igri danas – rekao nam je Ivo Papak, trener Kuzmice. – Prvo bih čestitao mojim igračima na današnjoj igri i osvojenom bodu. Domaćinu čestitam na fer i korektnoj igri i sretno dalje. Suđenje je bilo dobro. Utakmica je bila otvorena na obje strane s puno prilika za gol. Na kraju najrealnij ishod i je neriješeno – za Sportalo je rekao trener Zadrugara Josip Lončarević.

 

Četiri utakmice 7. kola MŽNL odigrane su u nedjelju, 06. listopada. 

TOMISLAV – HAJDUK 2:1

Iako u prvom dijelu nije nedostajalo ubuđenja, ono najvažnije događalo se u nastavku. Domaćin je na brzinu došao do dva gola prednosti, najprije je pogodio Tomislav Čudina u 55., pa kapetan Leopold Marijanovć u 57. minuti. Gost iz Pakraca je uspio smanjiti preko Krunoslava Lilovca, no kako se to dogodilo u trećoj minuti sudačkog dodatka nije bilo vremena za potpuni povratak.

– Uz malu dozu sreće smo pobjedili, bilo je puno prilika na obje strane i moglo je to završiti i drugačije, iako naravno da nije nezaslužena pobjeda. Hajduk je jako dobra momčad, ali i jako korektna na čemu im čestitam. Čestitke i našim igračima na pobjedi – rekao je nakon susreta predstavnik domaćih Ivan Putniković. 

– Opet amo kažnjeni zbog niza promašenih šansi. Ekipi Tomislava čestitam na zasluženoj pobjedi u fer i korektnoj utakmici – komentar je Siniše Grubišića, trenera Hajduka.

 

MLADOST – ŽELJEZNIČAR 2:0

Mladost je upisala nove bodove, a Željezničar potvrdio tezu da će njegov forte ove sezone biti domaći teren na kojem je očigledno puno opasniji nego li u gostima. Posao domaćinu uvelike je olakšao Ilija Vrbanić koji je u ranoj fazi utakmice donio prednost svojoj momčadi, a posao je sredinom drugog dijela okončao Anto Gavran pogodivši za konačnih 2:0.

– Dobra, zanimljiva utakmica. Željo je mlada, dobra i sportski drska ekipa koja se predstavila u jako lijepom izdanju. Mi smo rano poveli pa je kasnije bilo lakše, mislim da je pobjeda zaslužena i čista – rekao je nakon susreta Dinko Rosandić, trener Mladosti.

– Sve čisto, čestitam domaćinu na korektnoj igri i zasluženoj pobjedi. Iskoristili su u početku grešku naših centralnih stopera i kasnije bez nekakve posebne igre i velikih prilika došli do sva tri boda – poručio je Boris Brica, trener Željezničara.

 

SIKIREVCI – SVAČIĆ 1:3

Nema kraja mukama momčadi Sikirevaca, niti iz osmog pokušaja nisu stigli do prvog boda i polako se ova priča pretvara u agoniju. Josip Nižić i Vlado Lasić su bili strijelci za Svačić u prvom poluvremenu, onda je mladi Mijo Živić čim je ušao u igru smanjio u 66. minuti, no ubrzo Domagoj Ivanagić iz kaznenog udarca diže prednost gostiju na dva gola razlike što domaćin nije mogao nadoknaditi.

– Jako dobro i koncentrirano smo otvorili utakmicu, imali 2:0 na poluvremenu a pred sam odmor nam se ozljedio Nižić koji je slomio nos u jednom sudaru, to nas je malo poremetilo u nastavku što je domaćin iskoristio i samnjio. Ipak, nakon toga smo se pribrali i rutinsrano sačuvali i povećali prednost. Moram čestitat dečkima na dobroj utakmici i pobjedi, a domaćinu zajvaljujem na korektnoj igri i želim da se izvuče iz trenutne situacije – kazao je nakon utakmice Mario Tadić, trener Svačića.

 

KAPTOL – OMLADINAC 4:3

Ponovno prava golijada na utakmici Kaptola, ovo je već zaista postalo pravilo, Poletijeva momčad igra va banque na svim terenima, a u posljednje vrijeme se sreća okreće na njihovu stranu pa su u posljednja tri susreta, od čega dva u gostima, uzeli 7 bodova i sada sve izgleda puno ljepše za njih. Oko 300 gledatelja je zaista moglo uživati u sjajnoj utakmici punoj preokreta i čak 7 golova. Kaptol je poveo golom Jelića već u 5. minuti, a Omladinac sredinom prvog dijela radi kompletan preokret golovima Radića i Josipa Ravlića, no na odmor se odlazi rezultatom 2:2 zahvaljujući Branku Sadileku. U nastavku Ravlić zabija svoj drugi gol za drugo vodstvo gostiju, no domaćin se ne predaje, najprije Čakalić samo minutu nakon ulaska u igru poravnava na 3:3, a onda u 82. minuti Jelić si kupuje status junaka utakmice pogodivši drugi put za konačnih 4:3.

– Za gledatelje fantastična utakmica. Vrba je stvarno odlična ekipa, vrlo iskusna što su i pokazali nakon našeg vodstva kad su se povukli i čekali naše šanse. Na kraju smo mi pobjedili, pokazali smo i kvalitetu i karakter iako nam je falilo nekoliko jako bitnih igrača. Moglo je to završiti i drugačije, ali moglo je i uvjerljivje na našu stranu, Pavelić je na kraju imao jedan na jedan ali nije zabio. Čestitke mojim dečkima na dobroj utakmici, da mi je netko ponudio ovih 7 bodova objeručke bi ih prihvatio, sad se puno lakše diše – izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti.

– Utakmica je bila dobra i zanimljiva pogotovo za gledatelje jer vidjeli su 7 golova. Mi smo dva puta vodili, domaćin stizao i na kraju preokrenuo. Mi svoje prilike nismo iskoristili Kaptol svoje je i na kraju zasluženo slavio. Čestitke domaćinu na fer i korektnoj igri te puno uspjeha u nastavku prvenstva – komentar je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca.

 

U utorak, 08. listopada je odigrana zaostala utakmica 4. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega koja je odgođena zbog pogibije prvotimca Požege Ivice Zebe. Bila je to prava golijada iz koje su kao pobjednici izašli domaći nogometaši.

POŽEGA – TOMISLAV 4:3

Fantastičnih 45 minuta na požeškoj Rekreaciji sa čak 5 pogodaka! Domaćin je dva puta vodio, gost se vraćao, a onda u završnici i treće vodstvo Crvenih koje je Podoljakovoj momčadi donijelo prednost na odmoru. U nastavku još po jedan na svakoj strani, najprije je Tomislav izjednačio, a onda Kahanek fantastičnim golom iz slobodnog udarca ostavio sva tri boda Požegi. Mladi Robert Gurdon donio je početnu prednost Požegi, a poravnanje gostima donosi još mlađi Dario Živić. Novo vodstvo Crvenih u 29. minuti, iz kaznenog udarca donio ga je Nikola Miholić, a ono je trajalo još kraće, samo dvije minute kasnije sjajni Velimir Švarić donio je još jedno izjednačenje Tomislavu. Požega na odmor ipak odlazi s prednosti, u 43. minuti strijelac je Krunoslav Kahanek. U 53. minuti drugi put domaću mrežu pogađa Švarić i donosi treće izjednačenje gostima, a onda minutu nakon toga Kahanek iz spomenutog slobodnog udarca i četvrti put stavlja Požegu u prednost. Do kraja gosti nisu uspjeli poravnati, tek su zbog psovanja ostali bez vratara koji je u 85. minuti zaradio ranije tuširanje, a s obzirom da to da nije baš mirno napustio teren mogao bi i na malo duže hlađenje od jednog kola. 

– Mislim da konačni rezultat nije realan odraz stanja na terenu, bili smo osjetno bolja momčad i trebalo je to biti izraženo većom razlikom u našu korist. Dva smo gola doslovno poklonili gostima, to se događa kad se dovedeš u situaciju da moraš pobjediti, vjerujem da će u sljedećem kolu kad nam dolazi lider to biti puno opuštenije jer sad ipak imamo određeni mir. Zaista smo u 2-3 navrata zabrljali u završnici kad smo imali sve čisto za postizanje pogotka pa smo do kraja strepili. U svakom slučaju velike čestitke mojim igračima, zaista su svi pokazali veliku želju za pobjedom danas, to nam može biti putokaz za dalje – izjava je trenera Požege Krunoslava Podoljaka. 

– Domaćin je dobra ekipa, čestitam im na pobjedi ali mi smo zaslužili barem bod jer smo stvorili puno dobrih šansi. Nisam baš nešto za komentiranje sudaca ali ovo danas je bila katastrofa, na kraju kao vrhunac lošeg suđenja nije nam sviran očiti jedanaesterac za 4:4, i domaći gledatelji su se čudili toj odluci, to najbolje govori o svemu – komentar je predstavnika Tomislava Ivana Putnikovića.

Narednog vikenda će se u subotu odigrati tri a u nedjelju preostale četiri utakmice 8. kola Međužupanijske lige Brod – Požega. U subotu, 12. 10. s početkom u 15,30 sati se sastaju Požega – Slavonac, Hajduk – Omladinac te Jakšić – Sikirevci, dok će u nedjelju igrati Svačić - Kaptol, Zadrugar - Lipik 1925, Željezničar - Kuzmica i Tomislav - Mladost. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1200 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 12 Listopad 2019 05:45