Petak, 02 Kolovoz 2019 02:00

U Velikoj održan Plenum klubova nakon kojeg je poznat raspored utakmica 1. i 2. ŽNL i parovi 1. kola Županijskog nogometnog kupa

VELIKA - U prostorijama Nogometnog kluba Papuk na Stadionu u Velikoj jučer je održan Plenum klubova 1. i 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske. Nakon uvodnih riječi predsjednika NS PSŽ Drage Lucića, te tajnika Damira Bognara, povjerenik za natjecanje Igor Mihalj upoznao je prisutne s izmjenama u propozicijama natjecanja.

Najveća promjena odnosi se na predstavnike klubova i rukovoditelje osiguranja. Tako će svi klubovi prije početka natjecanja morati imenovati ovlaštene predstavnike klubova koji će biti licencirani te će moći predstavljati klub na utakmici. Vezano za rukovoditelje osiguranja, samo će osoba koja bude rukovoditelj osiguranja moći biti unutar ograđenog dijela terena, dok će redari biti izvan terena.

Velika promjena je donesena za natjecanje u 2. ŽNL, pa tako više neće biti klasičnih izmjena već će one biti "leteće" (isti igrač će moći nekoliko puta izaći i ući u igru, ali samo u prekidu igre i uz dozvolu glavnog suca).

Nakon upoznavanja s propozicijama pristupilo se izvlačenju natjecateljskih brojeva za 1. i 2. ŽNL na osnovu kojih je napravljen raspored utakmica u obje lige.

U 1. kolu 1. ŽNL koje se igra u nedjelju, 25. 08. 2019. s početkom u 17,30 sati sastaju se Dinamo (Vidovci Dervišaga) - BSK Buk, Sulkovci- Hrvatski dragovoljac (Drenovac), Graničar (Bučje) - Dinamo (Rajsavac), Croatia (Mihaljevci) - Omladinac (Čaglin), Dobrovac - Graničar (Zagrađe) i Sloga (Trenkovo) - Croatia (Donja Obrijež).

U subotu, 24. 08. s početkom u 17,30 sati igrat će Papuk (Velika) - Mladost (Pavlovci). Samo će Papuk i Dinamo (R) svoje domaće utakmice igrati subotom dok će svi ostali igrati nedjeljom. 

U 1. kolu 2. ŽNL koje se igra u nedjelju, 01. 09. 2019. s početkom u 17,00 sati sastaju se Jovača (Marino selo) - Ovčare, Slaven (Gradac) - BSK (Biškupci), Parasan (Golobrdci) - Slavonija (Prekopakra), Dinamo (Badljevina)  - Eminovci i Graševina (Vetovo) - Lipa (Stara Lipa). Tako se na vetovačkom igralištu Grot igra derbi između vjerojatno dvije najbolje momčadi lige koje će se i boriti za naslov prvaka i ulazak u 1. ŽNL. Svi klubovi 2. ŽNL svoje domaće utakmice igrat će nedjeljom. 

Nakon izvlačenja natjecateljskih brojeva izvlačili su se parovi 1. kola Kupa NS PSŽ koje je na programu u nedjelju, 18. 08. 2019. s početkom u 18,00 sati. Novost je i da od ove sezone kup nije obvezan za sve županijske klubove već samo za članove 1. ŽNL i viših rangova dok klubovi 2. ŽNL igraju kup ako se prijave.

U 1. kolu kupa sastaju se : Kaptol – Kuzmica. Croatia (M) – Papuk, Sloga – H. Dragovoljac, Jakšić – Graničar (Z), Lipa – Sulkovci, Croatia (DO) – Kutjevo, Lipik 1925 – Hajduk, Dobrovac – Mladost, Dinamo (R) – Požega, Graševina – BSK Buk, Graničar (B) – Dinamo (V) i Dinamo (B) – Omladinac.

Tim osvježenje je u ljetnoj pauzi promijenilo naziv i u novoj sezoni 2019./2020. zvat će se NK Kuzmica. Klub iz Kuzmice je osnovan 1966. pod imenom Borac, a od 2005. do 2019. zvao se Tim osvježenje. 

Dvije momčadi koje imaju najveći koeficijent u županijskom kupu, Slavonija i Slavija u natjecanje se uključuju od drugog kola koje će se igrati uoči proljetnog nastavka sezone. Nakon službenog dijela predstavnici Saveza i klubova druženje su nastavili na zajedničkoj večeri. 

Pročitano 1969 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 03 Kolovoz 2019 08:31