Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 02:00

Odigrano posljednje, 18. kolo 2. ŽNL, Dobrovac prvak, Parasan sezonu završio na pretposljednjem, 9. mjestu

POŽEGA - Mnogi su nakon zimske pauze Dobrovac vidjeli kao prvog kandidata za naslov prvaka, a to se na kraju pokazalo i kao najrealnije razmišljanje. Dolaskom Tomislava Kužileka na klupu, uz nekoliko kvalitetnih pojačanja u igračkom kadru Dobrovac je postao respektabilne momčad, a to su na kraju okrunili titulom.

U posljednjem kolu gostovali su u Zagrađu, odigrali utakmicu bez golova i nakon toga burno proslavili titulu! Najzanimljivije je bilo u Rajsavcu gdje je gostovala Sloga koja je pobjedom i porazom Dobrovca mogla do naslova, no nije se dogodilo iako je počelo najbolje moguće za Trenkovčane. U 12. minuti Dinamo je ostao s igračem manje, da bude još gore taj igrač je pouzdani vratar Jovičić, nedugo nakon toga Sloga je došla do vodstva i onda se – raspala! Dinamo je s igračem manje zabio 4 gola, pa je Sloga do kraja samo smanjila i ublažili poraz. Od titule ništa, ali je barem ponovno županijski prvoligaš.

Krivi korak Dobrovca čekali su i Sulkovci koji su svoj dio uspješno odradili u Obriježi. Preokret i 2:1 pobjedu Sulkovcima donio je Tihomir Živanović u posljednjim minutama utakmice, Sulkovljani su tako bodovno stigli Dobrovac, pa o prvaku odlučuje međusobni omjer, a tu je gol razlika na strani Kužilekove momčadi. Hrvatski dragovoljac je sezonu završio uvjerljivom pobjedom nad Slavenom koji je konačno završio ovu agoniju.

Drenovčani kao i Dobrovac imaju razloga za slavlje, njihov Pavo Nikolić je najbolji strijelac lige iako je igrao samo jesensku polusezonu. Barem što se tiče posljednje utakmice dobro su ga zamijenili Ivan Lučić Jozak s tri i Josip Škoda s dva gola. Zvonimir Prša bio je jedini strijelac na utakmici Graničara i Parasana u Bučju, gostima iz Golobrdaca nije pomogla niti činjenica da su pola sata igrali s igračem manje. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1472 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Lipanj 2019 09:51