Ponedjeljak, 20 Svi 2019 02:00

Odigrane utakmice 16. kola 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Druga županijska liga Požeško-slavonska daleko je od odluke tko će biti novi prvak, tri su ozbiljna kandidata ostala u igri, Dobrovac, Sloga i Sulkovci. Otprilike tim redom su posložene i objektivne šanse da se neka od tih momčadi okiti titulom. Dobrovac je u 16. kolu lako odradio posao protiv Parasana, dva pogotka u prvom poluvremenu djelo su Mijića i Pruše, a dva iz drugog dijela Viskovića i Galovića. S ova tri boda Dobrovac je sačuvao čelnu poziciju, no bez bodovne prednosti u odnosu na Slogu.

Trenkovčani su imali najlakši zadatak, gostovanje u Gradcu kod Slavena koji preživljava sezonu. Počelo je sjajno za domaće koji su preko kapetana Marija Franjića u 11. minuti imali 2:0, no već do poluvremena su stvari došle na svoje i Sloga je vodila 3:2, a u drugom dijelu s još četiri pogotka došla do najuvjerljivije pobjede kola. Marko Blašković je svom klubu zabio tri komada i na putu je prema statusu prvog strijelca lige, još mu jedan nedostaje da stigne Pavu Nikolića, a po jedan su upisali Jozić, Maras, Drežnjak i Markanović.

Treća momčad koja može do titule su Sulkovci koji su slavili na gostovanju u Bučju ponajviše zahvaljujući Robertu Noviću. Domaći Graničar je rano poveo preko svog trenutno najboljeg igrača Vinka Katića, a sredinom drugog dijela gosti rade preokret, poravnao je Ivan Vidmar, a Nović iz kaznenog udarca donio prednost Sulkovcima. Nije prednost bila dugog vijeka, na 2:2 je poravnao Krisijan Putrić, no u samoj završnici Nović svojim drugim pogotkom odnosi sva tri boda u Sulkovce. Preostala dva susreta su završena podjelom bodova uz po dva pogotka u svakoj mreži.

Lokalni derbi Graničara i Hrvatskog dragovoljca u Zagrađu donio je očekivano dosta uzbuđenja i jednu jako zanimljivu nogometnu predstavu. Domaćin je dva puta bio u prednosti preko Zvonimira Šubare i Željka Turića, no gosti su pokazali karakter i oba se puta vratili golovima Borisa Gugća i Ivana Lučić-Jozaka.

Sličan scenarij i u Rajsavcu, ali malo dramatičniji. Domaći Dinamo je dva puta bio u prednosti strijelci su bili Ivan Triska i Antonio Jerković, a gosti iz Donje Obriježi su prvi put poravnali preko Marka Giacomettija, a onda u 90. minuti drugi put preko Mihaela Andrijanića koji je u igru ušao samo minutu ranije!

U sljedećem, 17. kolu sve tri momčadi s vrha su domaćini, Dobrovac Dinamu, Sloga Croatiji, a Sulkovci Slavenu. Graničari idu na gostovanja, Bučje na najkraće moguće, u Drenovac, dok Zagrađani gostuju u Golobrdcima. Sve utakmice se igraju u nedjelju, 26. 05. 2019. s početkom u 18,00 sati. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1312 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 20 Svi 2019 11:56