Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 13 Svi 2019 02:00

Odigrane utakmice 15. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske

POŽEGA - Požeški drugoligaši odradili su iznimno efikasno 15. prvenstveno kolo s gotovo šest pogodaka po utakmici. Prednjačio je derbi Sloge i Graničara iz Bučja u kojem je briljirao Marko Blašković s tri pogotka. BBB trio Sloge ulovio je pravu formu, osim Blaškovića strijelci su bili Bradić i Banović. Kod gostiju najbolji Vinko Katić koji je zabio dva pogotka, no to nije bilo dovoljno barem bod u trenkovačkom parku.

Slogi na ruku ide i remi Dobrovca u Drenovcu. Imala je vodeća momčad lige prednost preko Šulca, ali u završnici sve bolji Brezić poravnava i otkida dva vrijedna boda gostima.

Fantastično poluvrijeme odigrali su u susjedskom derbiju Sulkovci i Graničar iz Zagrađa. Na najbolji mogući način najavio ga je Robert Nović golom već u drugoj minuti. U drugim mjestima slobodni udarac zovu – slobodnjak. U Zagrađu to zovu – penal! U 15. minuti Adam Srdarević povlači još jednu majstoriju i poravnava na 1:1. Nović i tu ima odgovor, svojim drugim pogotkom ponovno donosi prednost Sulkovcima, a samo nekoliko minuta nakon toga Stjepan Majetić je dodatno podebljava. Za kraj prvog dijela Antun Soldo matira domaćeg vratara i vraća goste u igru, no u drugom dijelu Šarićeva momčad povlači ručnu, pa taj dio završava bez pogodaka.

I dok su Gračani zabili tri u Trenkovu i tri u Sulkovcima, Slaven nastavalja s teškim porazima. Ovoga puta su bili duplo bolji no u Rajsavcu, na dalekom gostovanju u Donjoj Obriježi upisan je 6:1 poraz. Giacometti i Bahnik zabili su po dva, Savi i Jozipović po jedan za Croatiu, a počasni za Slaven djelo je Pejića.

U Golobrdcima još jedna golijada. Nakon sat vremena igre Dinamo je imao velikih 3:0 i činilo se riješenu utakmicu golovima Milana Blaškovića, Benića i Glavaša. No, Parasan se ne predaje, kreću na sve ili ništa i u samo 10 minuta Cvitić i Ivanković matiraju Jovičića i donose uzbuđenje u završnicu. Ipak, od preokreta ništa, Dinamo je uspio još jednom zatresti domaću mrežu preko Triske i osigurati si nova tri boda.

Utakmice 16. kola igraju se u nedjelju, 19. 05. 2019. s početkom u 18,00 sati. Sastaju se Dinamo - Croatia, Slaven - Sloga, Graničar (B) - Sulkovci, Graničar (Z) - Hrvatski dragovoljac i Dobrovac - Parasan. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1386 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 13 Svi 2019 10:18