Ponedjeljak, 06 Svi 2019 02:00

Pobjeda Dinama, remi Požege, poraz Croatie u 17. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U 17. kolu 1. Županijske nogometne lige Požega je nakon vodstva u Jakšiću od 0:3 osvojila samo bod, Dinamo je osvojio sva 3 boda na svom terenu u Vidovcima protiv Mladosti (Pavlovci) dok je Croatia na svom Igralištu Grabovac u Mihaljevcima pružila dobar otpor Lipiku 1925. 

U ostalim susretima Kaptol je kao domaćin uvjerljivo svladao Tim osvježenje (Kuzmica) dok je Papuk u Velikoj također uvjerljivo pobijedio Omladinac (Čaglin). U ovom kolu sobodan je bio BSK Buk. 

Požega je i dalje vodeća sa 37 bodova dok Kaptol na drugom mjestu ima bod manje. BSK Buk je treći sa 3 boda manje i utakmicom manje od vodećeg dvojca. 

Utakmice 18. kola igrat će se kroz tri dana. U petak, 10. 05. s početkom u 20,00 sati u Kuzmici pod reflektorima Igrališta Park će igrati Tim osvježenje - Dinamo. U subotu, 11. 05. s početkom u 17,30 sati sastaju se Lipik 1925 - BSK Buk i Požega - Croatia. U nedjelju, 12. 05. u 17,30 sati igrat će Mladost - Papuk i Omladinac - Jakšić. U 18. kolu slobodan je Kaptol. 

 

JAKŠIĆ – POŽEGA 3:3

Sve je teklo prema željama gostiju, nakon pola sata igre Janota im je donio vodstvo. U tom trenutku trener poželi “da je još jedan do poluvremena”. Zamišljeno – učinjeno, strijelac Miholić s 11m. Na odmoru naravno želiš još jedan gol da budeš siguran. Zamišljeno – učinjeno, strijelac ponovno Nikola Miholić. Onda želiš i da se sve smiri, planiraš mirno privesti utakmicu kraju. I to funkcionira odlično 20ak minuta, a onda kreće show! Stjepan Šilhan u 70. smanjuje, a u 90. minuti kapetan Domagoj Kovačević donosi neizvjesnost pogodivši za 2:3. I sada, trener gostiju vjerojatno zna što ih čeka, jer kakva je to utakmica Jakšića u kojoj Parobek ne zabije? Na kraju Požega krajnje nezadovoljna, moglo bi se pokazati da su na Jajarama prokockala titulu, domaćin zadovoljan, a neutralni gledatelji, BSK i Kaptol – prezadovoljni! – Osim što sam pokisnio, oćelavio i još malo osjedio osjećam se odlično. Ovo je za nas pobjeda. Pogledajte godišta koja su igrala, ova mlada momčad je stvarno pokazala fantastičan karakter danas protiv vodeće momčadi lige. Rekao bih da smo u prvom poluvremenu čak imali bolje prilike ali je njihov golman jako dobro sve zaustavio. Oni su svoje dvije iskoristili, pa odmah na početku drugog dijela euro golom otišli na 3:0. Nisu moji igrači odustajali, borili smo se i na kraju u 94. minuti došli do izjednačenja. Stvarno im od srca zahvaljujem i čestitam, a i gostima zahvaljujem na fer i korektnoj igri – rekao je Dario Pažin, trener Jakšića. – Strašno. Ne znam što bih rekao nakon ovakvog poraza. Jer ovo je poraz. Imali smo dobivenu utakmicu, 3:0 i 5 mrtvih šansi, samo smo trebali biti koncentrirani i odgovorni do kraja, upozoravao sam igrače ali očito nije urodilo plodom. Danas smo vjerojatno izgubili prvenstvo, sad je po meni Kaptol u najboljoj poziciji iako se naravno ne predajemo. Domaćin je iz ničega došao do boda, pomalo ni kriv ni dužan iako su se borili, pokušavali stalnim ubačajima i na kraju su uspjeli na čemu im čestitam – rekao je vidno razočarani Željko Mitrović, trener Požege.

 

KAPTOL – TIM OSVJEŽENJE 7:2

Od derbija ni d. Kaptol je furkozno ušao u utakmicu i potpuno izdominirao goste iz Kuzmice. Nije Poletijeva momčad ništa prepustila slučaju, nakon kiksa Požege morali su uzeti bodove što su učinili puno lakše od očekivanog. – Danas smo ušli odlično u utakmicu od samoga početka. Puno smo kvalitetniji od Kuzmice, a to se vidi i po rezultatu. Dižemo se u formi i u igri i to se vidi iz utakmice u utakmicu. Sljedeći vikend smo slobodni te nakon toga nam ostaju četiri utakmice gdje će se prvenstvo lomiti. Zasluženo smo danas pobjedili. Čestitam mojim dečkima na današnjem angažmanu, dobroj igri i visokoj pobjedi! – kazao je trener Kaptola Krešo Poleti. – Kaptol je u ovom trenutku puno spremnija ekipa i mi im možemo samo čestitati na pobjedi. – komentar je Josipa Banožića, igrača Tim osvježenja.

 

CROATIA – LIPIK 1:2

Lipik je očekivano slavio u Mihaljevcima, ali nešto teže od očekivanog. Iznimno su to važni bodovi za Lipik koji je sada u jako dobroj situaciji i prilično je izglednoj da će sljedeće sezone igrati MŽNL. – S obzirom da smo se čitav tjedan praktično skupljali da nas ima dovoljno ja sam jako zadovoljan kako smo odigrali. Poveli smo, dobro se branili ali Lipik je pokazao da je stvarno prava, ozbiljna ekipa koja igra jako dobar nogomet. Za oba gola su nas navukli na jednu stranu, pa brzo okrenuli i došli do situacija za poentiranje. Iako je Lipik puno bolja momčad od nas čak smo mogli do izjednačenja, imali smo dobru šansu na kraju. Čestitke gostima na pobjedi, ali i mojim igračima jer su se stvarno borili do kraja. – izjava je Vlade Deanović, trenera Croatije.

 

PAPUK – OMLADINAC 4:0

Veličani su slavljem na svom terenu došli do bodova koji im jamče završetak sezone u sredini, više ih Omladinac ili Croatia sigurno ne mogu stići. Raguževa momčad je ekspresno riješila pitanje pobjednika, sve je bilo gotovo u uvodnih 20ak minuta. – Danas smo odigrali odličnu utakmicu. U prvih pola sata postigli smo tri pogotka, a kasnije uz još jedan postignuti pogodak kontrolirali utakmicu. Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, a gostima iz Čaglina želim sreću u nastavku prvenstva. – izjavio je Valentin Raguž, trener Papuk. – Dok smo se divili Veličkoj ljepotici 3:0 za domaćine. Opet stara boljka loš ulazak u igru i poklanjamo 3 gola domaćinu. Mi svoje šanse i polušanse nismo realizirali. Domaćinu želim sreću i čestitam na fer i korektnoj igri. – komentar je Tomislava Topalovića.

 

 

DINAMO – MLADOST 3:1

Očekivano slavlje Dinama protiv Mladosti koja ostaje čvrsto prikovana za dno i bez boda na svom računu. – Snašla nas je najgora situacija igrali smo sa posljednjom ekipom, a to je zapravo bila pobjeda i prije odigrane utakmice. Danas smo odigrali utakmicu za zaborav, ali najbitnije je da smo uzeli bodove. Dosta smo loše odigrali i razočaran sam igrom, mogu biti zadovoljan samo što smo uzeli tri boda. Sljedeću utakmicu igramo u petak sa Kuzmicom, tu smo dosta oštećeni u samom startu jer će nam nedostajati tri igrača, koji su odsutni iz opravdanih razloga. – kazao je Ivo Marić, trener Dinama.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1429 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Svi 2019 13:42