Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 02:00

Parasan uvjerljivo poražen na gostovanju u Sulkovcima u 13. kolu 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Požeško slavonski drugoligaši odradili su 13. prvenstveno kolo koje je bilo jednako sretno i za domaće i za gostujuće nogometaše koji su podijelili 7 bodova na svaku stranu.

U derbiju kola u Trenkovu nogometne ikone Požeštine Jurica Bešlić i Dražen Bradić zaustavili su šampionski pohod Dobrovca i nanijeli mu prvi proljetni poraz. Merkaš i Popović su dva puta donosili prednost Dobrovcu, a Bešlić i Bradić su poravnavali u prvom poluvremenu, dok u nastavku Bradić i drugi put pogađa s 11 metara i ostavlja bodove u Parku.

Uzbudljivo je bilo u Drenovcu gdje je gostovao Dinamo. Rajsavčani su poveli u samom otvaranju fantastičnim golom Mirka Blaškovića s preko 25 metara, ali Dragovoljac koristi igrača više kojeg je imao od 30. minute i preko Anđala i Baketarića dolazi do vodstva. Gosti se ne predaju, pa u 44. minuti Milan Blašković pogađa za 2:2. U 55. minuti gosti ostaju s još jednim igračem manje, što domaćin ne uspijeva kapitalizirati pa Dinamo odnosi veliki bod!

Sulkovci su lako slavili protiv Parasana, do odmora su golovima Filipovića, Jovanovića i Novića imali nedostižnih 3:0 što su u nastavku preko Prskala i Šutića zaokružili na konačnih 5:0 i vratili se na pobjedničke staze.

Oba Graničara su upisala gostujuće pobjede. Zagrađe je s 3:1 bilo bolje od Croatie u Donjoj Obriježi, a Bučje s velikih 6:1 od Slavena u Gradcu. Valentin Pavleka je iz kaznenog udarca donio prednost Slavenu nakon pola sata igre, a to kao da je naljutilo goste koji do odmora preokreću golovima Pavića i Brkića, a onda u nastavku jure do uvjerljive pobjede. Još je jednom zabio najbolji igrač gostiju Josip Brkić, a osim njega pogađali su Katić, Samardžija i Berić. I Zagrađani su morali napraviti preokret da uzmu tri gostujuća boda. Croatiju je u vodstvo doveo Denis Bahnik, 1:0 je bilo na odmoru a onda u nastavku veliki preokret Graničara. Čim je krenuo drugi dio Josip Srdarević poravnava, Štimac donosi vodstvo Graničaru, a onda i Adam Srdarević zabija za 3:1. Dva pogotka Graničara su prava mala remek-djela iz slobodnih udaraca.

U sljedećem, 14. kolu koje se igra u nedjelju, 05. 05. 2019. s početkom u 17,30 sati sastaju se Parasan - Hrvatski dragovoljac, Dinamo - Slaven, Graničar (B) - Croatia, Graničar (Z) - Sloga i Dobrovac - Sulkovci. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1344 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 14:37