Ponedjeljak, 08 Travanj 2019 02:00

Pobjeda Požege, porazi Dinama i Croatie u 13. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U 13. kolu 1. Županijske nogometne lige Požega je slavila u noćnom derbiju u Kuzmici protiv Tim osvježenja. Ostala dva požeška kluba su poražena. Dinamo je na svom terenu u Vidovcima poražen od BSK Buka dok je Croatia (Mihaljevci) poražena na gostovanju u Velikoj kod Papuka. U ostalim susretima Mladost je u Pavlovcima poražena od Omladinca (Čaglin) rezultatom 0:1 dok je Kaptol na svom terenu rezultatom 1:0 pobijedio Lipik 1925. Slobodan je bio Jakšić. 

 

TIM OSVJEŽENJE – POŽEGA 1:2

Još jedna odlična nogometna predstava požeških prvoligaša. Zaista jak ritam tokom čitave utakmice, nekoliko krasnih akcija i poteza na obje strane, a prvo ime utakmice bio je mladi Mario Janota, ne samo zbog odlučujućeg pogotka nego zbog vrlo dojmljive igre! Poveli su gosti u 28. minuti kada se iskusni Kahanek našao na pravom mjestu i jednu dosta nezgodnu loptu pospremio iza Klasića. Tim osvježenje do poravnanja dolazi u samoj završnici prvog poluvremena nakon jedne neobične situacije. Jedan prizemni udarac iz slobodnog udarca vratar Požege odbija, do lopte dolazi netko od domaćih i postiže pogodak, no sudac vraća na – 11 metara! Siguran realizator bio je Josip Banožić. U nastavku se igralo potpuno otvoreno, i jedni i drugi su tražili pobjedu, a do nje je stigla Požega nakon fantastične kontre u 62. minuti. Kahanek je bio začetnik akcije, izbacio je u kontru Jušića koji se sjurio u kazneni prostor i na drugoj vratnici pronašao Janotu koji nije imao težak posao donesti novu prednost Požegi. Imao je Janota i najbolju priliku utakmice, no u situaciji 1 na 1 Klasić sjajno reagira nogom i ostavlja svoju momčad u igri. Na drugoj strani u sudačkom dodatku najbolja prilika domaćina, Bulaja je pucao sa 6-7 metara ali se Romić iskupio za grešku kod pogotka i nogom sjajno obranio. Sve u svemu odlična partija, mogla je završiti i bolje po domaćina, mogla je i uvjerljivije na stranu gostiju.

– "Dinamična i podjednaka utakmica u kojoj su gosti iskoristili naše greške. Poslije smo uspostavili našu igru gdje smo imali puno polušansi gdje je falio taj zadnji pas da okrenemo utakmicu. Čestitamo gostima, a mi se okrećemo gostovanju u Čaglinu" – rekao je ponajbolji pojedinac kod domaćih, Josip Banožić.

– "Mislim da smo zasluženo pobijedili. Kao i uvijek domaćin je bio čvrst, borben, kvalitetan. Malo tko će odnijeti bodove iz Kuzmice. Mogli smo i ranije riješiti utakmicu, imali smo prilika no najvažniji su bodovi. Malo će nam ovo značiti ako u sljedećem kolu to ne potvrdimo protiv Kaptola. Bit će to sigurno pravi derbi, vidjet ćemo još kako će danas oni protiv Lipika, ali bez obzira a to očekujem jednu odličnu utakmicu u kojoj su šanse podjednake bez obzira što smo mi domaćin" – najavio je Željko Mitrović, trener Požege.

 

DINAMO – BSK 2:4

Dinamo je krenuo pobjedom u Mihaljevcima i BSK slavljem u velikom derbiju pa je bilo vrlo zanimljivo vidjeti kako će danas reagirati u međusobnom ogledu. Reagirali su odlično i jedni i drugi unatoč teškom terenu i velikom pljusku. Mateo Janjić je u 12 minuti otvorio golijadu i donio prednost Dinamu, no nije dugo trajala, 5 minuta nakon toga Mario Jelić vraća stvari na početak, a prije odmora Valentino Podobnik prebacuje prednost na stranu gostiju. U nastavku ponovno brzi pogodak Dinama, i ovoga puta strijelac je raspucani Janjić. Desetak minuta nakon toga kapetan BSK-a Tomislav Tvrdy zabija kao i u prošlom kolu za 3:2 vodstvo svoje momčadi, a kada je u 75. minuti Josip Jakovljević zabio za 4:2 bilo je jasno da sva tri boda putuju u Buk.

– "U ovoj utakmici smo pali muški, dali smo sve od sebe, ali nažalost iskustvo je presudilo. Nama ekipu čine dobar dio juniora što u prvoj postavi što u izmjenama. Ekipa Buka je ima iskusne igrače koji rade prevagu u ekipi. Mi smo poveli s 1:0 te smo imali priliku za 2:0 i da smo ju iskoristili utakmica bi sigurno išla u drugom smjeru, ali to je mladost koja ju nije najbolje znala iskoristiti. Dobro smo otvorili i drugo poluvrijeme, ali eto u ovoj utakmici je iskustvo pobjedilo. Mi trebamo dići glavu gore, smatram da ekipa ako nastavi dobro raditi ima svijetlu budućnost." – izjava je Ive Marića, trenera Dinama.

– "Čestitke mojim dečkima na borbenosti i dobro odigranoj utakmici u kojoj smo zasluženo pobijedili. Vraćamo se već drugu utakmicu iz poraza sto pokazuje da imamo tvrd karakter. U Vidovce smo došli po 3 boda te smo ih osvojili, a sad se spremamo za dalje."– mišljenje je Josipa Jakovljevića, trenera/igrača BSK-a.

 

PAPUK – CROATIA 1:0

Dvoboji Papuka i Croatije uvijek su posebni, želja za pobjedom je maksimalna i na jednoj i na drugoj strani! Na kraju bodovi su ostali u Velikoj zahvaljujući Josipu Zvekiću koji je matirao gostujuću obranu sredinom prvog poluvremena. U drugom dijelu zbog međusobnog koškanja po isključenje na svakoj strani, ali domaćinu je sigurno od toga važnije što su upisali bodove.

– "Utakmica je bila čvrsta, borbena i prava prvenstvena. Mi smo iskoristili svoju priliku, a Mihaljevci nisu iz kaznenog udarca kojeg je obranio naš vratar Ivić. Fer i korektna utakmica s obje strane, čestitke mojim dečkima, Mihaljevcima želim sreću u sljedećim utakmicama." – rekao je Valentin Raguž, trener Papuka.

– "Čestitke Papuku na zasluženoj pobjedi, mi smo promašili previše toga danas pa čak i jedanaesterac." – komentirao je Bernard Raguž, trener Croatije.

 

Dvije utakmice 14. kola odigrat će se u subotu, a tri u nedjelju. U subotu, 13. 04. s početkom u 17,00 sati sastaju se Požega - Kaptol i Lipik 1925 - Dinamo. U nedjelju, 14. 04. u 17,00 sati igrat će Omladinac - Tim osvježenje, BSK Buk - Papuk i Croatia - Jakšić. Slobodna je Mladost. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1311 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Travanj 2019 14:56