Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 02:00

Pobjede Požege i Dinama (Vidovci) u 12. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Proteklog vikenda krenuo je proljetni dio Požeško slavonske 1. ŽNL, u subotnjem dijelu odigrane su tri utakmice u Jakšiću, Požegi i Lipiku. U sva tri susreta slavili su domaćini, a scenariji su prilično različiti u sve tri utakmice. Nažalost utakmica s 8 pogodaka u Lipiku ipak ostaje u sjeni nemilih scena koje su se dogodile u samoj završnici.

POŽEGA – MLADOST 5:0

Jesenski prvak je na početku proljeća imao lak zadatak, Mladost nije mogla ozbiljnije parirati Crvenima koji su lakoćom upisali tri boda koja su odavno upisana. U prvom poluvremenu za Crvene su pogađali Miholić i Kahanek, a u nastavku Matanović, Janota i još jednom najbolji strijelac Požege Krunoslav Kahanek.

– "Rutinski smo odradili posao, gosti su se borili koliko su mogli, dok su trkački mogli parirati dobro su izgledali na terenu. Čestitke Mladosti na fer i korektnoj igri, a mojim igračima na ozbiljnom pristupu i pobjedi" – izjavio je trener domaćih Željko Mitrović.

– "Čestitam Požegi na zasluženoj pobjedi, mi smo se borili koliko smo mogli. Okupili smo mladu, domaću momčad s kojom se mora puno raditi da bi došli na razinu da pariramo momčadima iz vrha. U jesen nismo osvojili niti bod, nadam se da u proljeće hoćemo poneki, dat ćemo sve od sebe da tako bude" – komentar je Željka Lusha, trenera Mladosti.

CROATIA – DINAMO 2:4

U sjeni derbija u Buku igrali su Croatia i Dinamo, a gosti su došli do uvjerljive pobjede. U prvom dijelu je sve odlučeno, Dinamo je nakon samo pola sata imao nedostižnih 0:3 zahvaljujući dva pogotka Marka Hruškara i jednom Deana Pavića. Na otvaranju nastavka Danijel Smojvir je novim pogotkom najavio pravi potop Croatije, no do kraja su Mihaljevčani preko Ivana Marića i Davora Kaurića ipak ublažili poraz.

– "Na prvom mjestu želim čestitati Dinamu na zasluženoj pobjedi. U prvih 20 minuta su nas unakazili igrom koju su pokazali i zasluženo poveli sa 0:3, a da su nam zabili još koji gol bilo bi realno. Na poluvremenu mijenjamo dosta toga u našoj igri i drugo poluvrijeme smo izgledali dosta dobro na terenu. Zabili smo dva stvarno lijepa pogotka ali za povratak nije bilo vremena. Moram reći da krivicu za današnji poraz potpuno preuzimam na sebe i ja sam najveći krivac za izgubljene bodove. Kriva procjena mogućnosti mojih igrača i krivi odabir taktike doveli su do toga da su Vidovci zasluženo pobjedili. Ako ništa drugo izvukli smo pouku iz ovog poraza i pokušat ćemo u sljedećim utakmicama izgledati puno bolje" – rekao nam je Bernard Raguž, trener Croatije.

– "U prvom poluvremenu smo bili izrazito dominantni, kako se ono kaže u nogometnom žargonu razbili smo protivnika. Znali smo i pripremili se da nas čeka pritisak domaćina i na terenu i van njega, tako je i bilo, ali dečki su reagirali fantastično. U drugom dijelu nismo bili na istoj razini, nešto smo pali, ali opet je to bilo dovoljno da sačuvamo bodove. Domaćin je zabio dva stvarno fantastična pogotka udarcima iz vana, ali pobjeda nije dolazila u pitanje" – mišljenje je Ive Marića, trenera Dinama.

 

Rezultati 12. kola 1. ŽNL : 

Požega - Mladost (Pavlovci) 5:0

Jakšić - Papuk (Velika) 3:0

Lipik 1925 - Tim osvježenje (Kuzmica) 5:3

Croatia (Mihaljevci) - Dinamo (Vidovci) 2:4

BSK Buk - Kaptol 5:4

Omladinac (Čaglin) - slobodan 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1201 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 14:14