Petak, 22 Veljača 2019 01:00

Nogometaši Slavonije u nedjelju, 24. 02. s početkom u 15,00 sati na svom Stadionu protiv NK Omladinac (Vrbova) igraju posljednju pripremnu utakmicu

POŽEGA - U nedjelju, 24. 02. 2019. s početkom u 15,00 sati nogometaši Slavonije će na svom Stadionu odigrati posljednju, šestu pripremnu utakmicu koja će biti i generalka za prvenstvo. Protivnik igračima trenera Dalibora Bognara bit će NK Omladinac (Vrbova), osmoplasirana momčad 1. Županijske nogometne lige Brodsko - posavske.

Dan prije, u subotu, 23. 02. s početkom u 15,00 sati Slavonija će s kombiniranom momčadi seniora i juniora gostovati u Vidovcima kod županijskog prvoligaša Dinama. Prvo proljetno kolo na rasporedu je u subotu, 02. 03. u 15,00 sati kada u Požegu stiže Đakovo Croatia. 

Slavonija je pripreme počela 15. 01. 2019. a kroz proteklih 6 tjedana odigrane su četiri utakmice i ostvarene četiri pobjede. Požežani su prvo u Osijeku (30. 01.) pobijedili juniore Osijeka rezultatom 1:3 (Tomislav Žuljević, Marko Žuljević, Dino Bognar). Nakon toga je Slavonija pobijedila NK Borac (Bakar) rezultatom 2:0 (Tomislav Žuljević, Matej Belaj), na pomoćnom igralištu NK Požega (02. 02.).

Posljednje dvije utakmice odigrane su na glavnom terenu NK Požega na Sportsko - rekreacijskom centru. "Plavi s Orljave" trećeligaša Slogu (Nova Gradiška) su pobijedili rezultatom 2:1 (Tomislav Žuljević, Antun Smojvir) (09. 02.) dok su rezultatom 3:1 svladali četvrtoligaša Hajduka (Pakrac). (16. 02.). Strijelci su bili Tomislav Žuljević (2 ) i Matej Peharda.

U zimskom prijelaznom roku klub su napustili Matija Sokić (Maksimir), Mirko Soldo (Kaptol), Marko Grbeš (Slavija) i vratar Mario Rezo koji je prestao s igračkom karijerom i prešao u trenere te je u pleterničkoj Slaviji imenovan za trenera vratara. 

Osim trenera Dalibora Bognara nova lica u svlačionici Slavonije su i Tomislav Žuljević (Dinamo Vidovci Dervišaga), Dino Bognar (Slavija), Almedin Bundavica (Marsonia) i mladi vratar Ante Šetka (Sloga Trenkovo) koji je u Požegu prošle jeseni došao studirati, a cijeli omladinski staž je proveo u dalmatinskom trećeligašu Jadranu (Ploče). 

Slavonija bi u proljetnom dijelu sezone svakako trebala izgledati bolje na terenu nego što je to bilo prošle jeseni te se ljubitelji nogometa u Požeštini i navijači Slavonije mogu nadati boljim rezultatima i pomaku sa trenutnog, desetog mjesta. 

U 15 utakmica u jesenskom dijelu "Plavi s Orljave" su od mogućih 45 osvojili 17 bodova. Ostvarili su 4 pobjede, 5 remija i 6 poraza uz 18 postignutih i 22 primljena pogotka. Na domaćem terenu su u 7 utakmica ostvarili 4 pobjede (Vihor, Vukovar 1991, Slavija, Bjelovar), 2 remija (Marsonia, Zrinski) i 1 poraz (Cibalia) i osvojili 14 bodova uz gol razliku 13:6. U gostima su u 8 utakmica osvojili 3 boda. 5 puta su poraženi (Koprivnica, Mladost, Belišće, Sloga, Čepin) i 3 puta su remizirali (Đakovo Croatia, Oriolik, Bedem) uz razliku pogodaka 5:16.

Najbolji strijelac kluba je napadač Marko Žuljević koji je postigao 7 pogodaka (1 iz kaznenog udarca). Drugi strijelac je kapetan Mario Majstorović sa 3 pogotka (2 iz kaznenih udaraca). Po 2 pogotka zabili su Matej Peharda i Marko Karačić, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Josip Nikolaš, Ivan Smojvir, Mato Marčetić i Marko Grbeš. Trener u prvom dijelu sezone je bio Milan Tomljenović. 

Pročitano 1791 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 25 Veljača 2019 11:09