Četvrtak, 31 Siječanj 2019 01:00

Nogometaši Slavonije u prvoj pripremnoj utakmici pobijedili juniore Osijeka

OSIJEK – Nogometaši požeške Slavonije sa zimskim pripremama počeli su 15. 01. 2019., a jučer su  nakon 10 odrađenih treninga odigrali i prvu pripremnu utakmicu. Protivnik im je na igralištu s umjetnom travom Stadiona u Gradskom vrtu bila momčad juniora Osijeka koja igra 1. HNL, a u kojoj je bilo i nekoliko igrača iz Osijekove druge ekipe koja se natječe u 2. HNL. Požežani su pobijedili rezultatom 1:3, a svi pogoci su postignuti u prvom poluvremenu. Slavonija je u prvih pola sata imala vodstvo od 0:3, a domaći su do kraja poluvremena postigli pogodak za konačnih 1:3.

Prvi pogodak za Slavoniju postigao je napadač Tomislav Žuljević nakon pogreške domaćeg obrambenog igrača. Nakon brzog kontranapada Marko Žuljević je postigao pogodak na asistenciju brata Tomislava koji mu je dobrim zadnjim pasom dao loptu u prazan prostor. Potom je Dino Bognar iz slobodnog udarca s dvadesetak metara lijepo prebacio živi zid i neobranjivo pogodio sami gornji kut. Tako su dva od tri pogotka postigla pojačanja u zimskom prijelaznom roku odnosno napadač Tomislav Žuljević i lijevi bočni Dino Bognar dok je treći pogodak postigao krilni napadač Marko Žuljević koji je „Plave s Orljave“ pojačao na početku sezone prošlog ljeta.

Trener Dalibor Bognar na teren je poslao ovaj početni sastav : Ivan Bošnjak, Alen Božić, Dino Bognar, Almedin Bundavica, Mario Majstorović, Matias Šulc, Mato Marčetić, Krešimir Plešić, Matej Peharda, Tomislav Žuljević, Marko Žuljević. U drugom dijelu susreta priliku su dobili vratar Ante Šetka, igrači Marko Karačić, Matej Markanjević, Robert Bojić, juniori Bruno Romić, Leon Pandžić, Antun Smojvir, Lovro Podoljak, Robert Gurdon i kadet Matej Belaj. Na ovaj susret zbog ozljeda i privatnih obveza nisu išli Ivan Smojvir, Josip Nikolaš i Jan Neruda

Seniori Slavonije drugu pripremnu utakmicu odigrat će u subotu, 02. 02. 2019. s početkom u 14,00 sati na pomoćnom igralištu NK Požega na Sportsko - rekreacijskom centru. Protivnik će im biti NK Borac (Bakar), trećeplasirana momčad 4. HNL - Zapad koja se nalazi na pripremama u Velikoj.

Nakon te utakmice Slavonija će odigrati još 4 pripremne utakmice. U subotu, 09. 02. u Požegi će gostovati trećeligaš NK Sloga (Nova Gradiška) dok će tjedan dana poslije, u subotu, 16. 02. Požežani će gostovati kod četvrtoligaša Hajduka u Pakracu. U subotu, 23. 02. Slavonija će na svom terenu igrati protiv županijskog prvoligaša Dinamo (Vidovci Dervišaga), a dan poslije, u nedjelju, 24. 02. u Požegi gostuje NK Omladinac (Vrbova), osmoplasirana momčad 1. ŽNL Brodsko - posavske. 

Prvo proljetno kolo na rasporedu je u subotu, 02. 03. 2019. kada će s početkom u 15,00 sati na Stadionu kraj Orljave gostovati Đakovo Croatia. 

 

Pročitano 2145 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 31 Siječanj 2019 13:19