Ponedjeljak, 05 Studeni 2018 01:00

Slavonija poražena na gostovanju kod Sloge u Novoj Gradišci u 12. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

NOVA GRADIŠKA - U sklopu 12. kola 3. HNL - istok nogometaši Slavonije gostovali su kod Sloge u Novoj Gradišci, a pogodak odluke postigao je domaći napadač Filip Bungić u 85. minuti utakmice.  

Oko 250 gledatelja u Sportskom parku Ivo Petranović mogli je vidjeti jednu dinamičnu utakmicu s puno prilika na obje strane. Početnih 20 minuta proteklo je u ispitivanju. Prvu priliku na utakmicu imala je Sloga. U 20. minuti slobodni udarac s desne strane izveo je Zdravko Gospočić i ubacio u šesnaesterac, a Filip Bungić glavom tuče preko gola.

Za goste je prvi pokušao Matias Šulc u 25. minuti, ali njegov udarac iz daljine odlazi daleko preko gola. 27. minuta donijela je prvu izglednu priliku za goste kada je nakon ubačaja s desne strane Josip Nikolaš glavom pucao malo pokraj gola. U 28. minuti Slavonija stvara veliku priliku iz kontre kada s desne strane ubacuje Matej Peharda, a u petercu Ivan Smojvir glavom gađa preko gola.

Sloga se uspijeva konsolidirati i u 31. minuti Ivan Blažević probija po lijevoj strani i vraća povratnu loptu Danielu Bungiću koji s petnaestak metara lijevom nogom puca iznad gola. Do kraja poluvremena nije bilo izglednih prilika.

Drugo poluvrijeme donijelo je još zanimljiviji nogomet. U 49. minuti Blažević ubacuje s lijeve strane, a u šesnaestercu je loše reagirao Mihić i njegov pokušaj glavom je bio bezopasan.

U 52. minuti Filip Bungić je nanizao nekoliko igrača, ušao u šesnaesterac, ali puca iznad gola. Veliku priliku Sloga ima u 58. minuti kada Filip Bungić, na dodavanje Ćelepirovića, pogađa gredu.

Od 60. minuti gosti kreću s prijetnjama. Šulc je s dvadesetak metara pucao u 67. minuti, ali današnji igrač utakmice, vratar Sloge Marko Maričević, odlično brani njegov pokušaj.

Najveću svoju priliku na utakmici gosti su imali u 73. minuti kada stvaraju višak na lijevoj strani te na odlični ubačaj u peterac natrčava Marko Žuljević, ali njegov udarac glavom maestralno brani Maričević.

U 83. minuti nova prilika za goste kada puca Žuljević s desetak metara, ali još jednom Maričević je na mjestu. Sloga je kaznila ove promašaje gostiju u 85. minuti i preko Filipa Bungića došla do vodstva od 1:0 što će se pokazati konačnim rezultatom. Do kraja su gosti imali jednu polupriliku preko Žuljevića, ali njegov udarac je blokirao Ćelepirović.

Slavonija je trenutno na 8. mjestu sa 14 bodova, a u sljedećem, 13. kolu na svom terenu dočekuje lidera Cibaliu (Vinkovci) koja ima 28 bodova. Utakmica se igra u subotu, 10. 11. 2018. s početkom u 14,00 sati na Stadionu kraj Orljave. 

 

(Izvor : Facebook stranica NK Sloga Nova Gradiška)

Pročitano 1584 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Studeni 2018 14:18