Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Listopad 2018 01:00

Parasan u 9. kolu 2. ŽNL na svom terenu svladao Graničar (Bučje), jesenski prvak je Sloga (Trenkovo)

POŽEGA - Devetim kolom požeško slavonski drugoligaši završili su svoje natjecanje za 2018. godinu, nakon zimske stanke u proljeće kreće borba za konačni trijumf ali i za brojne pozicije koje će voditi u novu 1. ŽNL. Jesenskim naslovom na kraju se okitila Sloga iz Trenkova koja ima bod više od Graničara iz Zagrađa i Dobrovca, a zaradili su ga upravo u posljednjem kolu na svom terenu.

Vrlo zanimljivo prvo poluvrijeme je bilo u Trenkovu, gosti iz Rajsavca su zahvaljujući Ivanu Triski imali nakon 25 minuta igre dva pogotka prednosti, no do odmora Marko Blašković matira gostujućeg portira Jovičića i vraća Slogu u igru. Na odmoru trener Sloge Jurica Bešlić vuče ključni potez, na teren šalje Luku Banovića koji mu zahvaljuje pogotkom vrijednim jesenske titule.

Ne bi im taj bod bio dovoljan da Dobrovac nije na svom terenu bio bolji od Graničara iz Zagrađa. Nevjerojatno prvo poluvrijeme odigrano je u Dobrovcu! U 8. minuti Tutić je donio prednost domaćinu, a autogolom Zagrađane u igru vraća nesretni Popović. Zatim Dobrovčani dva puta pronalaze put do prave mreže, strijelci su Tepeš i Šulc, da bi u posljednjoj minuti goste na -1 doveo Šubara. U nastavku potpuno primirje, mreže su mirovale do samog kraja, a da ne bude potpuna monotonija pobrinuli su se igrači Graničara koji su u sudačkom dodatku zaradili čak dva crvena kartona.

I drugi Graničar je doživio 3:2 poraz na gostovanju u Golobrdcima kod Parasana. Ovdje su gosti prvi došli do prednosti golom Dukića, ali na odmoru je Parasan u prednosti nakon što su zabijali Penava i Hrmić. U nastavku gosti dolaze do poravnanja preko Katića, a bodove u Golobrdcima ostavlja Tomislav Hrmić svojim drugim pogotkom na utakmici.

Nestvarnih 28. minuta odigrali su nogometaši Sulkovaca protiv Croatie iz Donje Obriježi. Već u prvoj minuti Dario Blašković je nagovjestio gostima što ih čeka, a onda je usljedila prava kanonada, za manje od pola sata igre momčad trenera Predraga Šarića postigala je čak 6 zgoditaka. Dva je postigao Majetić, po jedan Knezović i Vidakušić, a jednog su si gosti sami zabili. Nakon toga je domaćin povukao ručnu, usporio ritam i postigao još samo jedan pogodak u drugom poluvremenu a potpisao ga je Živanović.

U Drenovcu su se pred rekordno malo gledatelja sastali Hrvatski Dragovoljac i Slaven (Gradac) koji će zimovati na posljednjem mjestu. Domaćin je u prvom poluvremenu došao do 2:0 prednosti golovima Ilića i Dražetića, a gosti u 84. minuti smanjuju iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Pavleka, no za povratak i bod nisu imali snage. 

Nakon pola sezone Sloga je izborila pole position, ali sama činjenica da imaju samo bod više od prvih pratitelja, a tri više od petoplasiranog Dinama jasno govori da je pred njima puno muke i posla do konačnog trijumfa. Na dnu Slaven ima popriličan zaostatak, ali ne i neuhvatljiv. Na klupu je sjeo provjereni stručnjak Vrgoč koji će sasvim sigurno u proljeće posložiti osjetno kvalitetniju momčad pa će biti zanimljivo i u borbi za ostanak ako se to tako može nazvati s obzirom da nitko neće ispasti.

 

Rezultati 9. kola (nedjelja, 28. 10.) : Sloga – Dinamo 2:2, Sulkovci – Croatia 7:0, H. Dragovoljac – Slaven 2:1, Parasan – Graničar (B) 3:2, Dobrovac – Graničar (Z) 3:2. 

 

Parovi 10. kola (07. 04. 2019.) : Dinamo - Graničar (Z), Dobrovac - Graničar (B), Parasan - Slaven, H. Dragovoljac - Croatia, Sulkovci - Sloga. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1622 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Listopad 2018 10:51