Srijeda, 24 Listopad 2018 02:00

Lipa poražena na svom terenu od Kamena (Vetovo) u derbiju 7. kolu 3. Županijske nogometne lige ali ipak osvojila jesenski naslov prvaka

POŽEGA – U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva 3. Županijske nogometne lige Lipa (Stara Lipa) je na svom Igralištu „Ritki gaj“ u derbiju 7. kola poražena od Kamena (Vetovo) rezultatom 0:2. Pogotke za goste postigli su Josip Pavić u 36. minuti i Branimir Perić u 74. minuti iz jedanaesterca. Lipa je u 68. minuti imala kazneni udarac ali je vratar Kamena Marko Bilmez obranio udarac Tomislava Jurića.

Eminovci su na svom terenu svladali Jovaču (Marino selo) rezultatom 2:1. Već u 3. minuti Borna Milobara je zabio za vodstvo domaćih, a u 26. minuti je izjednačio Marko Veselovac. Pobjedu Eminovcima donio je Jakov Bočkaj iz kaznenog udarca u 66. minuti.

U Ovčarama su istoimeni domaćin i BSK (Biškupci) odigrali neodlučeno, 1:1. Domaćin je poveo u 27. minuti pogotkom Karla Filipovića, a bod gostima donio je Anto Vilus pogotkom u 35. minuti za konačnih, 1:1.

Istim rezultatom završio je i lokalni derbi u Badljevini između domaćeg Dinama i Slavonije (Prekopakra). Već u 1. minuti Matija Zdešić zabio je za vodstvo Dinama, a u 13. minuti Dalibor Čakarić pogodio je za 1:1.

Jesenski prvak je Lipa (Stara Lipa) sa 14 bodova koliko ima i BSK (Biškupci) na drugom te Kamen (Vetovo) na trećem mjestu. Lipa ima najbolju razliku pogodaka i zbog toga će prezimiti na prvom mjestu ali se na kraju prvenstva u slučaju istog broja bodova dva ili više klubova gleda međusobni omjer.

Jovača je četvrta sa 11, a Eminovci peti sa 10 bodova. Na šestom i sedmom mjestu su Dinamo (Badljevina) i Ovčare sa 6 bodova. Na posljednjem mjestu je Slavonija (Prekopakra) sa samo 1 bodom.

Proljetni dio sezone počet će krajem ožujka ili početkom travnja 2019. U 8. kolu sastaju se Kamen – Jovača, Lipa – Slavonija, Dinamo - BSK, Ovčare -Eminovci.

Pročitano 2151 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Listopad 2018 09:41