Utorak, 23 Listopad 2018 02:00

Parasan osvojio bod na gostovanju u Zagrađu kod vodećeg Graničara u 8. kolu 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Nogometaši Graničara iz Zagrađa preuzeli su vrh požeško slavonske 2. ŽNL nakon što su na svom terenu remizirali protiv Parasana (Golobrdi), dok dosadašnji lider Sloga nije uspjela osvojiti niti bod u Donjoj Obriježi.

Na ulasku u posljednjih 10 minuta Graničar je imao mirnih 2:0 na svom terenu golovima Turića i Rađenovića, a onda se u junaka gostiju prometnuo rezervist Emanuel Penava koji je s dva pogotka odnio bod u Golobrdce.

Tonči Savi je u prvom dijelu donio prednost Croatiji iz kaznenog udarca, no prije poluvremena Dražen Bradić poravnava na 1:1. U nastavku slavlje momčadi iz Obriježi donosi Dalibor Turbeki desetak minuta nakon što je ušao u igru. Gosti iz Trenkova su skupili 6 žutih kartona, veliku većinu radi prigovora jer su u dva navrata po njihovom mišljenju oštećeni za kazneni udarac koji im nije dosuđen.

Graničar iz Bučja osjetio je kako radi drenovački stroj za golove. Nakon što je Franjo Kolomaz načeo domaćina, Pavo Nikolić je nanizao 4 pogotka i do nogu potukao domaćina, a onda je za kraj muke domaćih povećao i Mateo Karahmet. Nevjerojatni Nikolić u 8 kola je stigao do 15 pogodaka i slobodno možemo reći da je prava šteta da igra u 2. ŽNL jer je očigledno kapacitet i za nekoliko rangova više od toga.

Drugi strijelac lige je Robert Vidakušić, koji je jednim pogotkom u Gradcu došao do broja -6. Nakon puno godina Slaven i Sulkovci su se sastali u službenoj utakmici, a odmah je taj dvoboj podsjetio na vremena kada su ti dvoboji bili prave poslastice i prave drame. Počelo je fenomenalno za Slaven, nakon 30ak minuta igre imali su velikih 3:0 golovima Franjića, Pavića i Pavleke, a taj je rezultat bio aktualan i na odmoru. U nastavku druga priča, odmah na otvaranju s bijele točke smanjuje Knezović a onda na scenu stupa pravilo “tko će kome nego svoj svome”. Najprije novi pogodak za Sulkovce upisuje gradački zet Vidakušić, a u 88. minuti bod u Sulkovce šalje Dario Blašković živi 100 metara od slavenovog stadiona. Domaći su inače utakmicu završili s čak 3 igrača manje, u 74. minuti isključen je Marinac, u 86. Peić a u 92. vratar Adžidović pa je Slaven osim dva boda u ovom susretu izgubio ovaj trojac i za sljedeće kolo.

Dinamo je nastavio u dobroj formi, nakon vrlo lošeg otvaranja sezone i nula bodova iz prva tri kola, sada su već na 13 bodova, 3 iza vodećeg dvojca. U 8. kolu bili su bolji od Dobrovca na svom terenu. Već u 6. minuti Milan Adžić je donio Dinamu početnu prednost, a u zadnjoj minuti prvog poluvremena poduplao ju je Ivan Triska, a pokazalo se da je to bio i konačni rezultat ovog susreta.

Utakmice posljednjeg jesenskog kola igraju se u nedjelju, 28. 10. 2018. s početkom u 14,30 sati. Sastaju se Sloga – Dinamo Sulkovci – Croatia, H. Dragovoljac – Slaven, Parasan – Graničar (B) i Dobrovac – Graničar (Z).

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1573 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Listopad 2018 13:55