Petak, 12 Listopad 2018 02:00

Odigrane utakmice 6. kola 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA  - Zanimljivo kolo kod požeških drugoligaša. Dogodila se i smjena na vrhu, novi lider je momčad Sloge iz Trenkova koja je u izravnom dvoboju u Bučju bila bolja od dosadašnjeg lidera, domaćeg Graničara. Nakon prilično mirnih prvih 45 minuta u nastavku se igra rasplamsala pa su gledatelji doista imali što vidjeti. Oni domaći su imali i razloga za slavlje u 61. minuti kada je Vinko Katić matirao Perića i donio vodstvo Graničaru. Nije to pokolebalo goste, najprije su preko Dražena Bradića u 75. izjednačili, a onda 4 minute kasnije golom Marka Blaškovića i preokrenuli. Uspjela je Sloga sačuvati prednost iako je u sudačkom dodatku ostala s igračem manje, crveni karton dobio je Marko Blašković. Zanimljiv je uspon Sloge pod vodstvom Jurice Bešlića u aktualnoj sezoni. 

Ružna situacija obilježila je 6. kolo, naime utakmica u Rajsavcu između Dinama i Parasana (Golobrdci) nije odigrala jer gosti nisu imali dovoljan broj igrača. Preciznije, bilo ih je dovoljno ali samo su trojica imala valjan liječnički pregled, a kako je to situacija u kojoj delegat ne smije dozvoliti nastup igrača, utakmica nije odigrana i izvjesno je da će susret biti registriran u korist Dinama, a Parasane bi mogla dočekati i dodatna kazna.

U susjedskom derbiju Graničar (Zagrađe) je uvjerljivo nadigrao aktualne prvake, goste iz Sulkovaca načeo je Josip Lucić, a sa po dva pogotka dovršili su ga Anto Srdarević i Matej Larma. Gosti su tokom prvog dijela ostali bez trenera Predraga Šarića koji je prigovarao pa završio iza ograde.

Golijada u Dobrovcu završila je po željama domaćina dok se Hrvatski ragovoljac (Drenovac) vratio lošim rezultatima nakon rekordne pobjede u prošlom kolu. Pavo Nikolić je dva puta donosio prednost Dragovoljcu ali se domaćin uporno vraćao, pa onda i pobjegao na velikih 5:2 što su gosti na kraju uspjeli ublažiti još jednim pogotkom. Kod domaćih je dvostruki strijelac bio Pavle Tepeš, a po jednom su zabijali Visković, Šulc i Lujić.

Do prvog slavlja u 2. ŽNL stigao je i Slaven (Gradac) koji je na svom terenu nadigrao Croatiu (Donja Obrijež) koja je prva došla do vodstva, strijelac je bio Ivan Lenće. U posljednjim sekundama prvog poluvremena najbolji igrač utakmice Mario Franjić zabio je za poravnanje. U otvaranju drugog dijela Marijan Brekalo zabio je iz kaznenog udarca za vodstvo, a predsjednik Slavena Antun Soldo je na Franjićevu asistenciju postavio konačnih 3:1.

 Utakmice 7. kola igraju se u nedjelju, 14. 10. u 15,30 sati. Sastaju se Sloga – Slaven Croatia – Dinamo, Sulkovci – Graničar (B), H. Dragovoljac – Graničar (Z) i Parasan – Dobrovac. 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1493 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 12 Listopad 2018 13:31