Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 02:00

Požega bolja od Dinama u gradskom derbiju 4. kola 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U subotu su odigrana prva dva susreta 4. kola Požeško slavonske 1. ŽNL u kojima su Požega i Lipik bili domaćini Dinamu odnosno Papuku. Domaćini nisu bili pretjerano gostoljubivi, i Požega i Lipik su goste ispratili praznih ruku. 

 

POŽEGA – DINAMO 2:1

Momčad Željka Mitrovića uspješno je odradila još jednu prepreku i na najboljem su putu prema još jednoj, trećoj u nizu jesenskoj tituli. Ovoga puta Crveni su na svom terenu bili bolji od susjeda iz Vidovaca ponajviše zahvaljujući – Vidovčaninu.

Nakon što je u samom uvodu Nikola Miholić realizirao kazneni udarac i donio vodstvo Požegi, Tomislav Žuljević je ekspresno poravnao nakon samo 4 minute. Rezultat 1:1 bio je aktualan sve do 57. kada se za potez dana pobrinuo mladi Mario Janota i fenomenalnim golom donio novu prednost, a pokazalo se i nove bodove lideru 1. ŽNL. Janota je sa 16-17 metara iskosa “spakovao” loptu pod gredu. Majstorski!

– Mislim da smo zasluženo pobjedili iako se Dinamo pokazao kao vrlo tvrd orah. Imaju gosti Žuljevića koji može biti prevaga u svakoj utakmici, ali smo danas mi bili bolja momčad – izjavio je zadovoljni trener Požege Željko Mitrović.

– Prvo poluvijeme smo igrali dobro, imali smo par šansi i mogli smo i trebali povesti, u nastavku su oni bili bolji, zabili su prekrasan gol i ne možemo reći da nisu zasluženo pobjedili. Sve u svemu borili smo se, to što mi imamo svojih nedostataka je druga stvar, ali zadovoljan sam pristupom. Mislim da smo nekakav bod zaslužili, ali nismo zabili, oni jesu i to je to. Ne možeš baš svaki put očekivati sreću, to je nogomet, nekad ti da, nekad ne, naša je krivica što ga nismo uzeli. Dolazi nam Čaglin, nema podcjenjivanja, nismo mi nešto posebno moćni da imamo pravo na to. Kod kuće smo do sada igrali lošije, moramo to popraviti – rekao nam je Ivica Čabraja, trener Dinama.

 

Rezultati 4. kola 1. ŽNL : Požega - Dinamo 2:1, Lipik - Papuk 1:0, BSK Buk - Jakšić 4:0, Omladinac - Kaptol 1:3, Mladost - Tim osvježenje 0:4. Croatia - slobodna.

Raspored utakmica 5. kola (nedjelja, 30. 09. u 16,00) : Papuk - Požega, Dinamo - Omladinac, Croatia - BSK Buk, Kaptol - Mladost, Jakšić - Lipik 1925 (29. 09. u 16,00). Tim osvježenje - slobodno. 

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1594 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 13:12