Utorak, 11 Rujan 2018 02:00

Parasan odigrao neodlučeno s Croatiom (Donja Obrijež) na svom terenu u 2. kolu 2. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Požeški drugoligaši odradili su proteklog vikenda drugo kolo nove sezone, a najzanimljivije je bilo u Drenovcu gdje su snage odmjerili Hrvatski dragovoljac i Sloga, bio je to zaista fantastičan susret u kojem su gledatelji imali za vidjeti sve što nogomet može ponuditi. Prvo ime susreta na kraju je bio mladi sudac kojem je čini se ipak prerano za ovakve utakmice, ali i igrači su pružili sjajnu predstavu. U 10. minuti Marko Blašković je otvorio seriju, sa više od 25 metara pogodio je za vodstvo gostiju, zatim je isti igrač u 26. zabio i iz slobodnog udarca, legendarni Brko mogao je samo nemoćno gledati kako se lopta koprca u mreži. Samo 15ak minuta nakon toga već je 2:2. Za Dragovoljac su golove postigli Nikolić i Garić, ali se na odmor nije otišlo ravnopravno, Tomašević je u posljednjim trenucima prvog dijela donio novo vodstvo Slogi. Samo otvaranje nastavka donosi novu promjenu, ovoga puta Baketarić donosi Dragovoljcu novo poravnanje. U 70. minuti sudac propušta dosuditi kazneni udarac za goste što je izazvalo burne reakcije, a u svemu tome crveni karton je zaradio igrač koji je na liniji čekao ulazak u igru zbog psovanja. Sljedeća uzbuđenja događaju se u sudačkoj nadoknadi, najprije su gosti napokon dobili jedanaesterac, zaradio ga je Bradić a realizirao trostruki strijelac Blašković. Nije tu kraj, u osmoj (8) minuti sudačke nadoknade i domaćin je dobio priliku s bijele točke, sigurno ju je realizirao Pavo Nikolić i ostavio barem bod u Drenovcu. Jako rijetko se delegati utakmice odluče u službenom zapisniku kritizirati suđenje, obično to ostave za dopunsko izvješće, no ovoga puta delegat Zvonko Polić je napisao. 

Sulkovci se s drugog gostovanja vraćaju s punim plijenom nakon poraza u prvom. Već u trećoj minuti iskusni Robert Vidakušić donosi prednost gostima, ali već u 7. je 1:1, iz kaznenog udarca za Dinamo pogađa Mirko Blašković. U 60. minuti mogao je Dinamo do vodstva na isti način, no drugi Blaškovićev pokušaj otišao je iznad gola. Sulkovčani su deset minuta nakon toga ponovno stigli do prednosti zahvaljujući Vidmaru, da bi Živanović u 90. domaćeg vratara Jovićića i treći put poslao po loptu u mrežu.

Croatia se iz Golobrdaca vratila s bodom nakon što je dva puta bila u zaostatku. Najprije je Koutni donio prednost Parasanu, Špelić je poravnao, a pred sam odlazak na odmor novu prednost domaćima osigurao je Ivičić. Držao je Parasan to vodstvo i prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici sve do 88. minute kada konačnih 2:2 postavlja Savi iz kaznenog udarca. Prije početka utakmice dopredsjednik Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije Tomislav Čabraja uručio je  domaćim nogometašima pehar za osvojeno 1. mjesto u 3. Županijskoj nogometnoj ligi u prošloj sezoni. 

Jedina domaća pobjeda u kolu otišla je Dobrovcu koji je s 3:1 bio bolji od Slavena. Gosti su se dobro držali do same završnice prvog poluvremena a onda je s dva pogotka pobjednika odlučio Željko Popović, a u nastavku je Mijić u 65. minuti i treći put matirao gostujućeg vratara. Počasni pogodak za Slaven djelo je Mateja Mičevića.

U graničarskom derbiju slavio je gost iz Bučja. Nije dobro počelo za goste, u 25. minuti ozljedio se Antun Obučina kojeg je s terena odvezla hitna pomoć, a onda su desetak minuta nakon toga bili u rezultatskom minusu zahvaljujući Domagoju Radičeviću. Ipak, nisu se momci iz Bučja predali, u drugom dijelu u višu brzinu je ubacio mladi Josip Brkić i s dva pogotka preokrenuo čitavu utakmicu i svojoj momčadi donio prvu pobjedu sezone.

 

Rezultati 2. kola (09. 09. 2018) : H. Dragovoljac - Sloga 4-4, Dinamo - Sulkovci 1-3, Graničar (Z) - Graničar (B) 1-2, Dobrovac - Slaven 3-1, Parasan - Croatia 2-2.

Trenutni poredak : Dobrovac 4, Sloga 4, Parasan 4, Graničar (B) 4, Sulkovci 3, Graničar (Z) 3, H. Dragovoljac 2, Croatia 2, Slaven 0, Dinamo 0.

Parovi 3. kola (nedjelja, 16. 09. u 16,30) : Sloga – Parasan, Graničar (B) – Dinamo, Slaven – Graničar (Z), Croatia – Dobrovac, Sulkovci – H. Dragovoljac.

 

Pročitano 2272 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Rujan 2018 14:24