Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2018 02:00

Slavonija osvojila bod na gostovanju u Đakovu u 1. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok 2018./2019.

ĐAKOVO - Slavonija je osvojila bod na gostovanju kod Đakovo Croatie u 1. kolu nove sezone 3. Hrvatske nogometne lige - Istok. Veći dio prvog poluvremena protekao je u rastrganoj igri na sredini terena s dosta pogrešaka kod prijenosa lopte uz tek nekoliko poluprilika gostiju preko Karačića u dva navrata i jednom Šulca, no ono ključno u prvom dijelu zbilo se 33. minuti kada domaćini stižu do vodstva.

Nakon udarca iz kuta i oštrog ubačaja Petričevića u petercu se najbolje snašao Bruno Damjanović koji neometan glavom pogađa za 1:0. Vodeći pogodak kao da je domaćine oslobodio pritiska koji su do kraja poluvremena bolja momčad. To su mogli kapitalizirati u 42. minuti kada je nakon izvrsnog prodora Bogdanović ubacio s desna, ali je Petričević sam sa sedam metara glavom prebacio okvir gola.

U nastavku, još se jednom zatresla mreža gostiju kada je na odbijenu loptu vratara gostiju poentirao kapetan domaćih Tomas Grgačević, ali pogodak nije priznat zbog označenog zaleđa. Momčad trenera Milana Tomljenovića nije se mirila s rezultatskim zaostatkom, preuzela je kontrolu igre na sredini terena i nakon nekoliko neuspješnih pokušaja ipak dolazi do izjednačujućeg pogotka i to u 76. minuti. Marčetić je ubacio s desna, a Marko Žuljević glavom pogađa za, na kraju se ustanovilo, konačnih i posve realnih 1:1.

U 2. kolu na Stadionu kraj Orljave gostuje Marsonia (Slavonski Brod) koja je u 1. kolu svom terenu svladala Koprivnicu rezultatom 3:1. Utakmica se igra u subotu, 01. 09. u 17,30 sati

 

ĐAKOVO CROATIA – SLAVONIJA 1:1 (1:0)

ĐAKOVO – Gradski stadion. Gledatelja 500. Sudac : Ivan Menđušić (Vinkovci). Pomoćnici : Ivan Starčević (Bjelovar), Franjo Vučko (Otok). Četvrti sudac : Dino Sabljić (Stare Plavnice). Delegat : Tihomir Majstorović (Virovitica) 

STRIJELCI: 1:0 Damjanović (33), 1:1 Žuljević (76).

ŽUTI KARTONI: Božičević, Bogdanović, Galičić, Petričević (Đakovo Croatia), Majstorović, Šulc, Žuljević (Slavonija).

ĐAKOVO-CROATIA: Jukić, Barišić, Rajčević (od 62. Hlišć), Grgačević, Kolak (od 84. Burazin), Petričević, Božičević, Jakić, Galičić (od 74. Barukčić), Bogdanović, Damjanović. Trener Damir Lelas.

SLAVONIJA: Rezo, Nikolaš, Zapalac (od 67. Plešić), Majstorović, Marčetić, Karačić (od 48. Žuljević), Šulc, Sokić, Peharda, Soldo (od 66. Bojić), Smojvir. Trener Milan Tomljenović.

 

 Rezultati 1. kola :

NK Belišće : NK Oriolik 4:0

NK Slavija : HNK Vukovar 1991   1:1

NK Sloga : NK Mladost 3:0

HNK Cibalia : NK Zrinski 3:1

NK Bjelovar : NK Vihor 2:1

Hnk Đakovo Croatia : NK Slavonija 1:1

NK Marsonia : NK Koprivnica 3:1

NK Čepin : NK Bedem 2:1

 

(Foto : Facebook stranice NK Đakovo Croatia i NK Slavonija)

Pročitano 2294 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2018 14:57