Ponedjeljak, 23 Srpanj 2018 02:00

Slavonija u prvoj pripremnoj utakmici svladala Željezničar (Slavonski Brod)

SLOBODNICA - Nogometaši Slavonije su jučer u prvoj pripremnoj utakmici pobijedili četvrtoligaša HNK Željezničar (Slavonski Brod) rezultatom 3:0. Sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu. Utakmica je bila revijalnog karaktera, a igrala se u sklopu 16. Memorijalnog turnira "Josip Pavlović - Joka" koji je proteklog vikenda održan u Slobodnici u organizaciji istoimenog kluba. 

Požežane je u vodstvo doveo mladi veznjak Marko Karačić lijepim pogotkom sa oko 25 metara. Nakon toga je Karačić centrirao mladom stoperu Danijelu Smojviru koji je s pet metara postigao pogodak za 2:0. Konačni rezultat postigao je kapetan Mario Majstorović koji je iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pogodio same rašlje Željezničarovog gola. Slavonija je utakmicu protiv Željezničara počela u sastavu : Kovač, Zapalac, Bojić, D. Smojvir, Nikolaš, Majstorović, Plešić, Karačić, I. Smojvir, Šulc, A. Smojvir. 

U drugom poluvremenu trener Milan Tomljenović uveo je čak 9 novih igrača. Priliku su dobili Markanjević, Gurdon, Pandžić, Romić, Soldo, Bezjak, Piščević, Jakoubek i vratar Grbavac. U ovom susretu nastupilo je čak osam izlaznih juniora 2000. godišta koji su na ovim pripremama priključeni radu prve momčadi. To su Zapalac, A. Smovir, Gurdon, Pandžić, Romić, Bezjak, Piščević i Jakoubek, a branio je u nastavku susreta i ulazni junior Grbavac (2001. godište)

Narednog vikenda Slavonija će sudjelovati na turniru u Orahovici gdje će osim domaćeg Papuka sudjelovati i FEŠK (Feričanci) te Slatina. Papuk i Slatina su članovi 4. HNL. (Bjelovar - Koprivnica - Virovitica) dok se FEŠK natječe u 1. ŽNL Osječko - baranjskoj. 

U ponedjeljak, 30. 07. 2018. u Slavonskom Brodu će se održati plenum klubova 3. HNL i 4. HNL nakon kojeg će biti poznat raspored natjecanja u sezoni 2018./2019. 

Novi članovi 3. HNL - Istok su Cibalia (Vinkovci), Zrinski (Jurjevac), Vihor (Jelisavac) i Sloga (Nova Gradiška). Uz njih igrat će i 12 klubova iz prošle sezone. To su Marsonia (Slavonski Brod), Koprivnica, Čepin, Bedem (Ivankovo), Slavija (Pleternica), Mladost (Ždralovi), Bjelovar, Oriolik (Oriovac), Vukovar 1991, Slavonija (Požega), Belišće i Đakovo Croatia. 

Iz 3. HNL ispao je Varteks (Varaždin), a u 2. HNL su otišli Osijek II, BSK (Bijelo brdo) i Međimurje (Čakovec).

Pročitano 2742 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 23 Srpanj 2018 14:41