Utorak, 08 Svi 2018 02:00

Pobjeda Požege, remiji Dinama i Croatie u 19. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA – U 1. Županijskoj nogometnoj ligi ostala su još tri kola do kraja sezone, a nakon odigranih 19. kola imamo četiri kandidata za titulu i liga nikada nije bila toliko zanimljiva. Trojka poravnata na vrhu sa jednakim brojem bodova su Tim osvježenje, Požega i Kutjevo, a samo dva boda manje ima nezaustavljivi Kaptol koji još ne zna za poraz ove polusezone.

Posljednja tri kola su još zanimljivija jer prva četvorka gotovo svako kolo do kraja ima derbi i jednu međusobnu utakmicu, a već iduće kolo Tim osvježenje gostuje u Kaptolu, Kutjevu dolazi Dinamo, a Požega putuje u Jakšić.

Odmah iduće 21. kolo Kaptol je ponovno domaćin, ovoga puta susjedima iz Kutjeva, dok Požegi stiže Dinamo, a Tim osvježenju BSK iz Buka. I onda zadnje kolo derbi u Kutjevu, domaćin dočekuje branitelja naslova Požegu, Tim osvježenje ide u Lipik dok Kaptol svoj rasplet rješava u Buku. Vjerojatno ništa od ovoga spomenutoga ne bi bilo zanimljivo da rasplet 19. kola nije ovakav kakav je završio.

Požega je u subotnjem terminu lakoćom došla do 3 boda pobjedom od 3:0 protiv Papuka i nakon nekoliko loših rezultata vratili su se u borbu za obranu titule. Požega je povela iz kaznenog udarca nakon igranja rukom gostiju, strijelac je bio novi izvođač Bruno Golić, nakon što su Lujić i Kahanek dva posljednja promašili. Druga dva pogotka postigao je Kahanek koji je i u borbi za najboljeg strijelca lige.

Da je Kutjevo slavilo u Kuzmici i pobjeglo ostatku društva vjerojatno bi samo zanimljivo bilo posljednje kolo i derbi između Kutjeva i Požege, no ipak se nešto pitalo i igrače Tim osvježenja. Derbi dostojan imena pogledalo je oko 500-tinjak gledatelja koji su istina vidjeli samo jedan pogodak u prvom poluvremenu, ali mogli su uživati u nadmudrivanju dvije sjajne momčadi prepune odličnih nogometaša koji su odigrali jednu pravu prvoligašku utakmicu. Strijelac jedinog pogotka za pobjedu domaćina bio je Bulaja u 32. minuti susreta, kojega je odlično nakon prodora pored trojice „zelenih“ uposlio Rotim.

Nogometaši Kaptola ostali su jedina momčad s maksimalnim učinkom u proljetnom dijelu prvenstva i nakon gostovanja u Pavlovcima kod Mladosti. Igrači Kreše Poletija slavili su rezultatom 1:4, no do pobjede su došli tek u posljednjih 20. minuta susreta. Poveli su gosti preko Valentina Pranjića u 28. minuti, a taj rezultat je mirovao sve do 62. minute, kada Jagodić zabija za izjednačenje. Samo šest minuta kasnije Darmopil zabija za 1:2, a nakon njega u strijelce se dva puta upisao Martinović.

Susjedski derbi u Vidovcima između Dinama i Jakšića prošao je u dobrosusjedskim odnosima, po gol i po bod svakom. Žuljević je u ranoj fazi utakmice donio prednost Dinamu, a Egner u ranoj fazi drugog poluvremena poravnao i postavio konačni rezultat.

Slaven je ugostio momčad iz Lipika koja je odmah u samom startu utakmice pokazala da je došla po sva tri boda. U 3. minuti Jirasek zabija za vodsto gostiju, a u 11. minuti Šugić povećava prednost na 0:2. Na 0:3 povisio je Jozipović, a pred kraj poluvremena ponovno Šugić zabija za 0:4. Konačni rezultat postavio je Galko u 80. minuti.

Iako prilično revijalna, utakmica Croatie i BSK Buka bila je zanimljiva. Pogotkom ju je otvorio Marčinović u 16. minuti, a domaćinu je poravnanje donio Brus u posljednjoj minuti prvog poluvremena. U nastavku je Croatia ostala kratka za jednog igrača nakon što je Đ. Vasić zbog namjernog gaženja protivničkog igraća zaradio crveni karton.

U sljedećem 20. kolu dvije utakmice se igraju u subotu, a četiri u nedjelju. U subotu, 12. 05. s početkom u 17,30 sati sastaju se Jakšić – Požega i Lipik 1925 – Croatia. U nedjelju, 13. svibnja u 17,30 sati igrat će sastaju se Kutjevo – Dinamo, Papuk – Slaven, BSK – Mladost i Kaptol – Tim osvježenje.

 

(Tekst : Kronika Požeško - slavonska, Foto : NK Požega)

Pročitano 1764 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 08 Svi 2018 13:10