Srijeda, 02 Svi 2018 02:00

Porazi Požege, Croatie i Dinama u 18. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - Kompletirano je 18. kolo 1. ŽNL Požeško-slavonske. Kutjevo je samo na vodećoj poziciji, no sada im tek slijede pravi ispiti Tim osvježenje, Dinamo, Kaptol i Požega. Tim osvježenje i Požega dijele drugu poziciju, a sve prati odlični Kaptol koji vreba priliku za titulu.

Požega je sve dalje od naslova, niti bodovni učinak niti igra nisu na razini prvaka, a poraz u Lipiku je to i dokazao. Slavili su domaći golom Jozipovića u prvom dijelu utakmice i Šugića pred kraj susreta. Kod vodstva od 1:0 Požega je imala kazneni udarac koji nije iskoristio kapetan Lujić.

U večernjem terminu u Kuzmici domaćin je slavio protiv gostiju iz Pavlovaca rezultatom 3:0. Prvi pogodak za Tim osvježenje postignut je iz kaznenog udarca, a siguran izvođač bio je Josip Banožić, dok je druga dva pogotka postigao Nikola Bulaja.

Kutjevo je na svom terenu slavilo minimalnim rezultatom protiv odličnih gostiju iz Jakšića koji su se pokazali kao tvrd orah. Kutjevo je imalo posjed, dominaciju ali gosti su se majstorski branili i preko Parobeka u prvom poluvremenu znali djelovati opasno, iako je vratar Majetić uglavnom bio promatrač bez pravog posla. Pomalo sretno i spretno Kutjevčani su došli do pogotka nakon jednog kornera gdje se lopta odbijala pa došla na noge Baniću koji zabija za minimalnu pobjedu i 3 boda.

Težak raspored za nogometaše Dinama u potencijalnoj borbi za naslov prvaka već na prvom koraku se pokazao i kao pretežak. Papuk je odigrao svoju najbolju utakmicu sezone i došao do uvjerljive pobjede kojom je Dinamo i definitivno van kombinacija za najviši plasman. Jelić i Foro su u samo dvije minute slomili Dinamo, a posao je dovršio najbolji igrač utakmice Jurica Kljajić s još dva pogotka.

Kaptol je postao vrlo ozbiljan kandidat za titulu, na svom terenu dočekali su Croatiu koju su na kraju ispratili sa visokih 7:0. Strijeli za domaće bili su Sadilek sa dva pogotka, Romštein, Lončarević, Darmopil, Parmaković i Marijanović po jedan.

U Buku se trebao igrati lokalni derbi između BSK-a i Slavena iz Gradca, ali se na njemu gostujuća momčad nije pojavila. Vodstvo Slavena ovim je činom dodatno osramotila klub bez obzira što su se odavno pomirili sa ispadanjem iz lige. Uz to što se utakmica registrirala kao 3:0 za domaće Slaven će biti kažnjen i oduzimanjem bodova, gdje bi na kraju mogli biti i u bodovnom minusu s obzirom da imaju samo 3 osvojena boda, jer po zakonu im prijeti oduzimanje i do 6 bodova.

U sljedećem 19. kolu dvije utakmice se igraju u subotu, a dvije u nedjelju. U subotu, 05. 05. 2018. s početkom u 17,30 sati sastaju se Požega – Papuk, a od 19,30 sati u Kuzmici se igra derbi  Tim osvježenje – Kutjevo. U nedjelju, 06. 05. 2018. s početkom u 17,30 sati sastaju se Mladost – Kaptol, Croatia – BSK, Slaven – Lipik 1925 i Dinamo – Jakšić.

 

Rezultati 18. kola:

TIM OSVJEŽENJE – MLADOST 3:0

LIPIK – POŽEGA 2:0

KUTJEVO – JAKŠIĆ 1:0

PAPUK – DINAMO 4:0

KAPTOL – CROATIA 7:0

BSK – SLAVEN (reg. 3:0)

Pročitano 1990 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Svi 2018 11:14