Srijeda, 02 Svi 2018 02:00

Slavonija uvjerljivo svladala HNK Vukovar 1991 u 24. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA - Slavonija je uspješno odradila domaću utakmicu protiv Vukovara pod vodstvom novog trenera Milana Tomljenovića koji nije imao puno vremena za upoznavanje igrača i uvježbavanje taktike, već je samo odrađen jedan trening dan prije utakmice. Bila je to neka druga Slavonija i druga igra bez obzira što novi trener nije imao puno vremena, ali očito je nešto u jednom danu uspio prenijeti svojim igračima.

Plavi su jako dobro stajali na terenu i puno organiziranije nego prijašnjih utakmica stvarali svoju igru prema protivničkom golu, a u obrambenim zadaćama sve uspješno otklanjali ispred Rezinog gola. Svaka akcija imala je svoju glavu i rep, a akcija u kojoj je Slavonija povela odrađena je kao iz udžbenika, u nekoliko duplih pasova lopta je došla do Ivana Smojvira koji je prvo prešao jednog igrača Vukovara i kada je ušao u kazneni prostor drugi igrač ga ruši i sudac je odmah pokazao na bijelu točku. Siguran realizator za 1:0 bio je Valentino Podobnik.

Nastavila je Slavonija dobru igru i nakon vodstva, pa su se u odličnim prilikama našli Matias Šulc i Smojvir čiji su udarci otišli iznad grede. U drugom poluvremenu Slavonija i dalje prijeti, a novo vodstvo stiglo je u 51. minuti nakon krasne akcije i suradnje Mate Marčetića i Majstorovića. U nekoliko dodavanja obranu Vukovara izbacio je spomenuti dvojac, a kapetan Mario Majstorović zatim izlazi sam pred vratara Đilasa koji prvi udarac brani, ali odbijenu loptu iz popravnog Majstorović sprema u mrežu.

Gosti su pokušavali priprijeti golu Slavonije, ali bezopasno, dok su domaći i dalje dobro i organizirano stajali na terenu. Konačnih 3:0 postavio je Marko Grbeš u 90. minuti te vrlo bitna tri boda ostaju u Požegi koja Slavoniju drži u borbi za ostanak.

Već iduće kolo Slavonija gostuje u Varaždinu (nedjelja, 06. 05. 2018. u 17,00 sati) kod izravnog konkurenta u borbi za ostanak Varteksa te bi ta utakmica možda mogla razriješiti sudbinu onog tko napušta trećeligaško društvo. Pred svojim navijačima Slavonija će igrati u 26. kolu kada dočekuje Belišće. Ta utakmica igra se u subotu, 12. 05. 2018. s početkom u 17,00 sati. 

 

SLAVONIJA – VUKOVAR 1991 3:0 (1:0)

POŽEGA – Igralište NK Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Sabljić (Stare Plavnice), pomoćnici Plevnik (Bjelovar) i Jurić (Osijek).

STRIJELCI: 1:0 Podobnik (21.-11m), 2:0 Majstorović (51), 3:0 Grbeš (90).

SLAVONIJA: Rezo, Neruda (od 72. Puntarić), Majstorović, Marčetić (od 71. Bojić), Karačić, Šulc (od 80. Grbeš), Včelik, Sokić, Podobnik, Božić, I. Smojvir. Trener Milan Tomljenović.

VUKOVAR 1991: Đilas, P. Marinčić (od 46. Šest), Brajković (od 46. D. Marinčić), Tunjić, Mišković, Lovrić, Cerovski, Čakalić, Cho Minse (od 68. Jakić), Jagustin, Plum. Trener Ivica Radoš.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1862 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Svi 2018 10:41