Petak, 27 Travanj 2018 02:00

Milan Tomljenović novi trener Nogometnog kluba Slavonija

POŽEGA – Izvršni odbor Nogometnog kluba Slavonija danas je održao sastanak na kojem je odlučeno da se dosadašnji trener prve momčadi Krešimir Brkić na vlastiti zahtjev razriješi te dužnosti. Za trenera je imenovan iskusni Milan Tomljenović kojem je to četvrti mandat na klupi požeškog kluba.

Milan Tomljenović je nedavno dobio nagradu za životno djelo Požeško - slavonske županije. U nogometu je što kao igrač, a što kao trener proveo punih 55 godina i to uspješno na raznim nivoima natjecanja. Sedamdesetih godina je bio član legendarne generacije požeške Slavonije koja se 1977. u kvalifikacijama protiv Jedinstva (Đakovo) plasirala u Hrvatsku ligu (treći državni rang) što je tada bio najveći rezultat u povijesti požeškog nogometa. 

Trener je već 33 godine, a osim u Slavoniji bio je i trener prvoligaša Kamen Ingrada (Velika), NAŠK-a (Našice), Kaptola, BSK Buka, Kutjeva, Lipika, Oriolika (Oriovac), Svjetlosti (Lužani), Dinama (Vidovci), a na klubu Slavonije je došao iz FEŠK-a (Feričanci) gdje je bio trener u ovoj sezoni 2017./2018.

Prvi trening Tomljenović će odraditi danas u 16,30 sati, a već sutra će prvi put biti na klupi Slavonije u susretu 24. kola 3. HNL – Istok protiv HNK Vukovar 1991 koji je dvanaesti na ljestvici sa 27 bodova. Utakmica se igra u subotu, 28. 04. 2018. s početkom u 17,00 sati na Stadionu kraj Orljave.

Krešimir Brkić i njegov pomoćnik Nevio Berdi ostaju u klubu i dobit će dužnosti u omladinskom pogonu. Na istom sastanku za novog tajnika kluba Izvršni odbor je imenovao Juricu Bešlića dok dosadašnji tajnik Vjekoslav Čerti ostaje trener u omladinskom pogonu.

Slavonija je 7 kola prije kraja prvenstva na posljednjem, 16. mjestu sa 18 bodova. Ispred nje su Varteks (Varaždin) sa 19 bodova, Đakovo Croatia sa 20 i Belišće sa 21 bodom. Do kraja sezone Slavonija će ugostiti Vukovar, Belišće, Čepin i Koprivnicu dok će gostovati kod Varteksa, Osijeka II i Đakovo Croatie.

Pročitano 2446 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 27 Travanj 2018 14:23