Ponedjeljak, 26 Ožujak 2018 02:00

U Velikoj održana komemoracija za Brunu Bobana

VELIKA - U Društveno – vatrogasnom domu u Velikoj danas je pred tristotinjak nazočnih održana komemoracija za Brunu Bobana koji je tragično preminuo u subotu, 24. 03. 2018. u Slavonskom Brodu, u 7. minuti utakmice 18. kola 3. Hrvatske nogometne lige - Istok između Marsonie i Slavonije (Požega). 

Komemoraciju su zajedno organizirali Nogometni klub Papuk (Velika) i Nogometni savez Požeško - slavonske županije, a voditelj je bio Slavenko Čuljak, novinar Radia Vallis Aurea.

Ispred Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije od Brune se oprostio dopredsjednik Tomislav Čabraja koji je istakao : „da je do sada naša Požeština bila izuzeta od ovakvih velikih tragedija na sportskim terenima, gledali smo o tome na televiziji i čitali u novinama i bili zahvalni što toga nema kod nas. To nam je bilo daleko i osjećali smo se donekle sigurno. Nažalost tragičan odlazak našeg Brune sve nas je zavio u crno, obitelj Boban najviše i prije svih ali i cijelu našu nogometnu obitelj koja više nikad neće biti ista. Brunu ćemo pamtiti ne samo kao odličnog nogometaša i dobro odgojenog mladića već i kao osobu vedrog duha i zaraznog osmijeha."

Ispred Nogometnog kluba Papuk od Brune se lijepim govorom oprostio predsjednik kluba Tomislav Galić. U ime nogometnog kluba Slavonija (Požega) govorio je dopredsjednik kluba Ferdinand Troha, zamjenik požeškog gradonačelnika Darka Puljašića koji je također bio nazočan na komemoraciji kao i njegov drugi zamjenik Mario Pilon.

Ispred Nogometnog kluba Marsonia (Slavonski Brod) biranim riječima o Bruni je govorio Petar Bašić, predsjednik Skupštine kluba koji je istakao da u Marsoniji više nitko nikada neće nositi Brunin broj 8 na dresu jer je klub odlučio umiroviti taj broj u Bruninu čast. Nakon toga od svog Brune u emotivnom govoru se oprostio trener Marsonie Robert Špehar. Ispred Bruninih prijatelja govorio je Josip Zeba koji je rekao da je :„Bruno odigrao svoju zadnju utakmicu ali njegovi prijatelji ih i dalje igraju za Njega".

Na kraju je ispred Hrvatskog nogometnog saveza govorio viši savjetnik Zorislav Srebrić. Uz Bruninu obitelj, rodbinu i prijatelje bili su prisutni i igrači svih uzrasnih kategorija Papuka, članovi prvih momčadi Slavonije i Marsonie kao i brojni drugi nogometaši, sportaši, treneri i žitelji Velike i Požeštine.

Bruno Boban rođen je u Požegi, 12. kolovoza 1992. godine. Prve nogometne korake učinio je u tadašnjem prvoligašu NK Kamen Ingrad Velika. Poslije gašenja tog kluba nastavio je igrati u Papuku Velika s kojim je kao mladi igrač osvojio seniorske naslove prvaka 2. Županijske nogometne lige u sezoni 2009./2010. i 1. Županijske nogometne lige u sezoni 2010./2011. Sezonu 2011./2012. igrao je u trećeligašu NK Mladost Cernik. U sezoni 2012./2013. kao napadač NK Slavonija (Požega) osvojio je naslov prvaka 3. Hrvatske nogometne lige – Istok. U Slavoniji je ostao i u jesenskom dijelu sezone 2013./2014. Nakon toga je u zimskom prijelaznom roku 2014. godine prešao u NK Zagreb s kojim je potpisao profesionalni ugovor i u čijim redovima je ostao dvije i pol sezone. Sa Zagrebom je osvojio naslov prvaka 2. HNL u sezoni 2013./2014. i igrao dvije sezone u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi. U ljeto 2016. vratio se u Slavoniju gdje je odigrao sezonu 2016./2017. i prvi dio sezone 2017./2018. U posljednjem zimskom prijelaznom roku prešao je u slavonskobrodsku Marsoniu koja je u njemu vidjela glavno pojačanje u pohodu na naslov prvaka 3. HNL – Istok i plasman u 2. HNL. Bruno je odlično počeo u Marsoniji. U prvom proljetnom kolu postigao je pogodak za 2:0 u domaćoj pobjedi od 2:1 u susjedskom derbiju protiv Oriolika. Nakon toga je na gostovanju u Varaždinu u pobjedi 0:3 nad Varteksom postigao 2 pogotka. U susretu protiv svoje Slavonije već u 3. minuti je bio asistent za pogodak svoje momčadi, a onda je uslijedila ta tragična 7. minuta te nas je Bruno zauvijek napustio 24. 03. 2018. U futsalu je godinama nastupao kao registrirani igrač za MNK Žir (Češljakovci), MNK Papuk (Velika) i MNK Internacional (Kutjevo) u požeškim županijskim malonogometnim ligama.

Požeški športski savez i ovim putem izražava duboku sućut obitelji Boban povodom tragičnog odlaska njihovog i našeg Brune. Svojim igrama obilježio je i naš požeški malonogometni turnir na kojem je godinama rado i uspješno nastupao prvo na Turniru mladeži, a nakon toga u glavnom turniru u ekipama Zmajevi Termoprojekt i Pizza bar Aureus Caffe bar Samson. Sa svojim veličkim Zmajevima je 2012. osvojio 3. mjesto, a sa Pizza barom Aureus Caffe barom Samson naslove prvaka 2013. i 2016. godine. Ekipa je bila sastavljena od njegovih prijatelja, u kojoj su igrali braća Nikola i Josip Zeba, Tomislav Baltić, Matias Šulc, Ivan Majetić, Mario Pavelić, Kristijan Golik, Mario Ćubel, Anto Gudelj, Valentino Podobnik, Tomislav Valentić, Duje Tokić, Josip Pavić i Brunin brat Gabrijel.

Požeški športski savez jučer je odgodio 17. kolo Malonogometne lige veterana Požega koje se trebalo igrati u nedjelju, 25. 03. 2018. od 8,00 do 11,30 sati. Tako je u požeškoj dvorani Tomislav Pirc gdje je Bruno pružio brojne dobre igre i često dobivao pljesak požeške publike malonogometna lopta jučer mirovala iz pijeteta prema našem Bruni i Njegovoj obitelji.

Posljednji ispraćaj Brune Bobana je danas u 15,30 sati na mjesnom groblju u Velikoj. Počivao u miru Božjem.

 

(Foto : 034portal.hr) 

Pročitano 2809 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 29 Ožujak 2018 10:00