Petak, 08 Prosinac 2017 01:00

Održana redovna izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije

POŽEGA - U prostorijama Obrtničkog doma jučer je održana redovna izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije. Na sjednicu su se odzvala 43 od 52 delegata, a ukupno su imali 129 glasova od mogućih 145. 

Za novog predsjednika u mandatu od 2017. - 2021. jednoglasno je izabran aktualni predsjednik Drago Lucić kojem je ovo četvrti mandat, a na mjestu predsjednika nalazi se od 2006. godine. Kako je Lucić bio jedini kandidat glasovanje je bilo javno. 

Tajnim glasovanjem u Izvršni odbor izabrani su Tomislav Čabraja (Dinamo Vidovci) -111 glasova, Zdravko Novak (Tim osvježenje) - 111 glasova, Josip Solić (Papuk Velika) - 108 glasova, Mario Egredžija (Lipik 1925) - 106 glasova, Marijan Prohaska (Hajduk Pakrac) - 101 glas i Josip Mazanik (Ovčare) - 95 glasova. U IO nije ušao Darko Radić (NK Požega) -66 glasova.   

Za dopredsjednika je jednoglasno izabran Tomislav Čabraja. Skupština je predsjednika Dragu Lucića imenovala za člana Skupštine HNS-a i kandididrala za Izvršni odbor HNS-a koji će se birati na izbornoj sjednici Skupštine HNS-a koja će se održati 22. prosinca 2017. Za zamjenskog člana Skupštine HNS-a izabran je Tomislav Čabraja koji će biti član Skupštine ako Lucić bude izabran  u IO HNS -a. 

U Nadzorni odbor NS PSŽ imenovani su Marko Dumančić, Marko Markota i Dejan Iličić

Jednoglasno je usvojen financijski plan za 2018. godinu koji iznosi 211.200 kuna. Program rada za 2018. godinu također je usvojen jednoglasno.

Ispred Grada Požege na Skupštini je kao gost bio zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha koji je pozdravio sve nazočne i u svom govoru naglasio da je Grad Požega u svom proračunu za 2018. osigurao 5 milijuna za sport, a od toga se značajna sredstva izdvajaju upravo za nogometne i malonogometne klubove. Tih 5 milijuna je oko 7 posto ukupnog proračuna što ne izdvajaju ni puno veće i moćnije sredine od Požege. 

Na kraju sjednice predsjednik Drago Lucić uručio je bivšem tajniku Saveza Marijanu Rudežu priznanje i sat kao uspomenu na 22 godine provedene na mjestu tajnika županijskog Nogometnog saveza. 

Viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić i član IO HNS-a Stjepan Merkaš zahvalili su se Marijanu Rudežu na predanom dugogodišnjem radu i uručili mu poklone u ime Hrvatskog nogometnog saveza među kojima je bio i dres hrvatske nogometne reprezentacije sa simboličnim brojem 22 i natpisom Marijan. 

Poslije Skupštine delegati su ostali na zajedničkoj večeri i druženju u prostorijama Obrtničkog doma. 

Pročitano 2508 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 09 Prosinac 2017 13:45