Petak, 06 Listopad 2017 02:00

Dinamo, Croatia i Požega gosti u 6. kolu 1. Županijske nogometne lige

POŽEGA - U nedjelju navečer požeški prvoligaši već će odraditi više od pola jesenske polusezone, definitivno će se moći izvlačiti konkretni zaključci tko će gdje boraviti tokom zime, a puno odgovora će dati i dvije najzanimljivije utakmice 6. kola koje se igraju u Lipiku i Kaptolu.

U Lipiku se u subotu sastaju dvije najbolje momčadi dosadašnjeg dijela prvenstva, savršeni Dinamo s maksimalnih 15 bodova putuje na noge Lipiku koji je tek u posljednjem susretu u Jakšiću prvi puta teren napustio da nije slavio. Napadački učinak Lipika i Dinama je identičan, i jedni i drugi su postigli po 12 pogodaka, dok je obrana Dinama najuspješnija u ligi, kapitulirali su samo 3 puta u 5 susreta. Dinamo je pokazao da i na gostovanjima igra dobro, uostalom prošli su ne okrznuti kroz Kaptol.. Prema svemu do sada viđenom riječ je o poprilično izjednačenim momčadima koje su jako dobro pripremljene, tako da bi odluka mogla pasti zahvaljujući nekakvom individualnom potezu, i na jednoj i na drugoj strani je po nekoliko sjajnih igrača koji to mogu učiniti. I Čabraja i Kužilek će na raspolaganju imati kompletan kadar, vrijeme i teren će biti odlični, sigurno će biti i popriličan broj gledatelja, ukratko – derbi ima sve preduvjete da bude sjajan!

Drugi subotnji dvoboj igra se u večernjem terminu, u 18 sati na kuzmički stadion istrčati će Tim osvježenje i Croatia. Kuzmičani su u prošlom kolu izgubili u Gradcu, sigurno su to bili bodovi na koje su računali, no sada će ih morati tražiti na svom terenu gotovo pod imperativom ako žele ostati u gornjem domu na polovini jeseni. S druge strane Croatia u Kuzmicu dolazi bez kapetana Ivana Marića i pouzdanog Domagoja Brekala, no bez obzira na to Raguž ne dolazi s bijelom zastavom. Pokupila je Croatia već 3 boda na gostovanju, pokazala protiv Požege da se može nositi i s najboljima tako da imaju sigurno svoju računicu i plan kako se u Mihaljevce vratiti s nekakvim ulovom.

U nedjelju će najzanimljivije biti u Kaptolu gdje se igra derbi začelja. Nevjerojatno! Da je netko pred sezonu rekao da će Kaptol na pola jeseni igrati derbi začelja svi bi dotičnog proglasili luđakom. Momčad u kojoj je Parmaković, Romštein, Darmopil, Sadilek i Pavelić je bila pretendent za naslov prvaka, no ne igraju imena! U goste Kaptolu stiže Slaven koji je pak pred sezonu od svih označen kao kandidati broj jedan za ispadanje, pa kod mnogih i ne kao kandidat nego kao siguran putnik u niži rang natjecanja. No Gračani su pokazali dobru igru u svim dosadašnjim utakmicama, a u možda i najlošijoj u prošlom kolu su stigli do prve pobjede. Dolaskom iskusnog Štetića Slaven je dobio ozbiljno pojačanje, postali su sigurno konkretnija momčad, no bez obzira na to objektivno će teško do bodova u Kaptolu, domaćin je veliki favorit u tom dvoboju. No, Kaptolu upozorenje može biti i međusobni skor, često su Gračani znali iznenaditi u Kaptolu, nije ni sada isključeno bez obzira što Poletijevoj družini pripada status favorita.

Kutjevo bez kapetana Ante Budimira i Marina Majetića će pokušati protiv Mladosti bez Tomislava Vinkovića upisati i treću domaću pobjedu nakon što su protekle nedjelje upisali treći gostujući poraz. Mladost ima bod prednosti pred Kutjevom, ima samim tim i puno više mira. Kutjevo je pojedinačnom kvalitetom bolje, to je gotovo neosporno iako je i među gostima nekoliko sjajnih igrača, no Zeleni za sada ne pokazuju da su postali momčad.

Još jedan zanimljiv susret igraju Papuk i Jakšić, momčadi koje su samo korak ispred Kaptola i Slavena, koje su u sezonu krenule lošije od očekivanog. Kljajiću i Pažinu nedostaje po jedan vrlo bitan ofanzivac, Vidović i Egner pauziraju zbog kartona, a ostatak ekipa je na raspolaganju svojim trenerima koji će sasvim sigurno kroz jednu šahovsku partiju pokušati ostvariti zacrtano. Papuku igraju samo sva tri boda, 6 njih iz dva uzastopna domaćinstva bi sasvim sigurno donijeli mir u svlačionicu i olakšanje pred nastavak sezone. Jakšićanima bi i bod bio sigurno zadovoljavajući u najavi, no s punim ulovom bi bili “na konju”, došli bi u poziciju da u sljedećem kolu na svom terenu krenu prema gornjem dijelu, još uvijek im silno nedostaju bodovi iz prvog kola, no dok imaju ovako raspoloženog Parobeka i nemaju pretjerano razloga razmišljati o ispadanju.

Na kraju ponovno se u Buku igra sjajna utakmica. Na noge Pejnovićevim igračima dolazi aktualni prvak Požega, to su uvijek odlične utakmice, ne toliko atraktivne koliko tvrde, borbene i zanimljive iz trenerske perspektive. Sjajna nogometna imena su i u jednom i u drugom taboru, i jedni i drugi su krenuli u sezonu s ambicijom borbe za naslov prvaka, a sada su u situaciji da će jednima, ili čak obojima ti planovi pasti u vodu nakon samo četvrtine sezone. Dinamo i Lipik su odjurili daleko, teško je u ovako kratkoj ligi stići veliki zaostatak pa i jedni i drugi i te kako moraju biti na svom maksimumu u nedjeljnom dvoboju. I Pejnović i Mitrović imaju kompletan kadar na rapolaganju, to znači da će teren biti prepun nogometnih majstora, a o pobjedniku će odlučivati zaista nijanse.

Izuzev utakmice u Kuzmici koja se igra u 18 sati, ostatak društva na terene će u terminu od 16,00 sati.

 

(Tekst : sportalo.hr) 

Pročitano 1749 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 06 Listopad 2017 13:30