Četvrtak, 28 Rujan 2017 02:00

Slavonija odigrala neodlučeno protiv Bedema (Ivankovo) u 6. kolu 3. Hrvatske nogometne lige

POŽEGA - Nakon pola sata igre na stadionu pokraj Orljave izgledalo je kako gosti odnose sva tri boda kući, a da će domaći biti teško poraženi. Krenulo je solidno za Slavoniju, u 2. minuti priliku je imao Podobnik iz slobodnog udarca sa 20-tak metera, ali brani vratar Bedema. Nakon toga su igrači Bedema preuzeli inicijativu te odmah i uspjeli zabiti za vodstvo.

U 5. minuti lopta je kružila u kaznenom prostoru Slavonije s jedne na drugu stranu da bi nakon jednog šuta prema vratima nogu podmetnuo Bajić i pospremio loptu iza leđa Reze - 0:1. U 9. minuti zaprijetio je Raić Sudar dobrim udarcem sa 35m, a zatim nekoliko minuta kasnije odličan udarac Smolčića brani Rezo. U 18. minuti novo vodstvo gostiju, strijelac je ponovno bio Bajić.

Nakon poluvisokog centaršuta lopta je sve preletjela, a sam na 5m ostao je nečuvan Bajić koji glavom pogađa praznu mrežu za 0:2. Domaći su se pokušali sabrati no nije im polazilo za rukom, tek jedan dobar pokušaj Karačića s 20m odsjeo je na gredi. U 32. minuti pitanje pobjednika mogao je riješiti Raić Sudar, izašao je sam pred vratara Rezu, lopta mu je malo odskakala te je išao na lob koji nije dobro izveo i prilika odlazi u zaborav. Samo minutu kasnije utakmica se pretvara u pravu i neizvjesnu bitku na terenu, odlični danas Včelik probio je po boku i vratio povratnu loptu na 5m gdje je sam bio Smojvir koji je samo postavio nogu za 1:2.

Domaći su nakon pogotka izgledali puno bolje na terenu i do poluvremena su hvatali zaostatak što im je i uspjelo u 39. minuti. Ponovno je Včelik napravio probleme na boku i odličnim centaršutom pronašao samog na drugoj stativi Bobana koji glavom poravnava rezultat – 2:2. U nastavku utakmice početnih 15-tak minuta borba se odvijala većinom na sredini terena gdje niti jedna ekipa nije stvorila izglednu šansu za gol. U 62. minutu penal za goste, jedna ispucana lopta došla je do brzonogog Bajića koji u punom trku između trojice ulazi u kazneni prostor, a sa leđa ga ruši mladi Danijel Smojvir.

Za novo vodstvo bijelih siguran s bijele točke bio je kapetan Raić Sudar. Posljednjih dvadeset minuta domaći su pritisnuli za novo izjednačenje, te su uspjeli i nanizati dosta promašaja. Prvu priliku imao je Boban čiji udarac brani Marijanović, a na odbijenu loptu i prazan gol iz drugog pokušaja promašuje mladi Banić. Samo tri minute kasnije ponovno je Boban u mat poziciji, no i ovoga puta uspješniji je bio gostujući vratar.

U 83. minuti treća je bila sreća za Bobana, u kaznenom prostoru okrenuo je obrambenom igrača koji ga zatim ruši, a Boban je siguran realizator s bijele točke za konačnih 3:3. Mogli su gosti u Ivankovo odnijeti sva tri boda da je Raić Sudar bio malo precizniji u 87. minuti nakon što je sve sam pripremio Bajić i vratio povratnu loptu Raiću koji sa 6-7 metara promašuje prazan gol.

Slavonija iduće kolo gostuje u Pleternici na županijskom derbiju protiv Slavije, utakmica se igra 30. rujna u 16,00 sati.

 

SLAVONIJA – BEDEM 3:3 (2:2)

POŽEGA – Igralište NK Slavonije. Vrijeme poluoblačno. Gledatelja 100. Sudac Krešimir Vidačić (Osijek), pomoćnici Rikert (Osijek) i Lovrić (Đakovo).

STRIJELCI: 0:1 Bajić (5), 0:2 Bajić (18), 1:2 Smojvir (33), 2:2 Boban (39), 2:3 Raić Sudar (62.-11m), 3:3 Boban (83.-11m).

ŽUTI KARTONI: D. Smojvir (Slavonija), Borko (Bedem).

SLAVONIJA: Rezo, D. Smojvir, Plešić (od 59. Banić), Karačić (od 81. Lazić), Boban, Včelik, Marčetić, Podobnik, Božić, Smojvir (od 70. Markanjević), Jakešević. Trener Krešimir Brkić.

BEDEM: Marijanović, Babić, Smolčić, Validžić, Borko, Mrdeša, Raić Sudar (od 90. Lajtman), Tustonjić, Leko (od 74. Stojanović), Bajić, Sambol (od 87. Ujvari). Trener Bruno Buhač.

 

(Tekst i foto : Alen Protić, Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1565 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 28 Rujan 2017 12:10