Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 02:00

Požega, Dinamo (Vidovci) i Croatia (Mihaljevci) lako osigurali nastup u 3. kolu Kupa NS PSŽ

POŽEGA - Požeško slavonski klubovi odradili su 2. kolo kupa, rezultati su prilično očekivani, prvoligaški klubovi su kvalitetno odradili svoj posao i jedino su Mladost i Papuk ispali, ali u dvobojima s ligaškim konkurentima tako da se to ne može nazvati nekakvim velikim iznenađenjima.

Najuvjerljiviji su bili nogometaši Tim osvježenja koji su do nogu potukli Dinamo iz Badljevine s velikih 9:1. Strijelci za Kuzmičane su bili po tri puta Benjamin Banožić i Luka Šporčić, te po jedan Rotim, Tomislav Banožić i Marinović.

Prvu utakmicu 2. kola u subotu su odigrali Požega i Hrvatski Dragovoljac, a Crveni s Orljave su bez većih problema došli do novog slavlja, dva puta je pogodio Kahanek, a po jednom Golić i kapetan Lujić.

Derbi kola igrao se u Buku, a u generalnoj probi pred prvo prvenstveno kolo BSK je slavio 3:1 pobjedu protiv Kutjeva kojega će ugostiti i za tjedan dana.

Croatia iz Mihaljevaca je odradila rutinski posao protiv rajsavačkog Dinama, strijelci su bili Marko Vučetić 2 puta, Bičanić, Kelebuda te Kajan. Potvrdila je Raguževa momčad da će ovo biti puno bolja sezona za njih, posebno optimizam nudi činjenica da je ovo ostvareno bez čak 6 igrača koji ozbiljno pretendiraju na početnu postavu.

Najuzbudljivije je bilo u Pavlovcima, Mladost i Kaptol odigrali su sjajnu utakmicu koja je završila sa po dva pogotka u svakoj mreži, pa je o prolasku u 3. kolo odlučivala lutrija jedanaesteraca, a kocka je pala na stranu gostiju.

Nakon što je potopio Slavena, Dinamo je bio vrlo uvjerljiv i u drugom kolu, na svom stadionu protiv Papuka kojem nisu utrpali 8, ali jesu sasvim dovoljnih 5 komada. Kao i Croatia, i Dinamo u novoj sezoni očito planira, s razlogom, biti na puno višim pozicijama u odnosu na proteklu.

Jedini preživjeli klub koji nije iz 1. ŽNL je Graničar iz Zagrađa koji je s 5 komada u mreži ispratio Slavoniju iz Prekopakre. Strijelci za Graničar bili su Josip Srdarević 2, Željko Jagodić, Zvonimir Šubara te Stjepan Srdarević po jedan. Graničar će sigurno biti prva želja svima u ždrijebu 3. kola, no bez obzira na drugoligaški status, sigurno neće biti lak zalogaj nikome.

Posljednjeg, 8. člana 3. kola kupa dobit ćemo iz dvoboja Lipika i Hajduka (Pakrac) koji će se odigrati naknadno zbog Hajdukovih prvenstvenih obveza.

 

(Tekst : Sportalo.hr, Foto : NK Požega)

Pročitano 2031 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 12:24