Četvrtak, 24 Kolovoz 2017 02:00

Slavonija svladala Mladost (Fažana) i plasirala se u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa

POŽEGA - Slavonija je uspješno startala u Hrvatskom nogometnom kupu te prošla dalje u 1/16 finala pobjedom nad Mladosti iz Fažane. Gosti su došli bez pretjeranih ambicija i sa samo 13 igrača, no nisu bili bezopasni i nisu se predali već su bili dostojan protivnik.

Prva četvrtina utakmice protekla je u početnom ispitivanju snaga te smo svega vidjeli po jednu bezopasnu šansu sa svake strane. Slavonija je držala posjed lopte i vrebala svoje šanse dok je protivnik strpljivo čekao na kontru i polukontru. Prva prava prilika Slavonije došla je u 29.min preko novog starog igrača Slavonije Matiasa Šulca donedavnog člana NK Zagreba.

Šulc je izveo slobodan udarac s nekih 30-tak metara s lijeve strane i odličnim udarcem pogodio vratnicu. Samo 2.min ponovno Šulc u akciji, ali sada je precizan i dovodi Slavoniju u vodstvo. Fantastična prizemna lopta mladog Karačića u 5m, a na Šulcu je bilo samo da je pospremi iza leđa Tomišića. Nakon vodstva Slavonije oslabljeni gosti nisu se predavali, naprotiv, već u 35.min dolaze do izjednačujučeg pogotka.

Nakon prekida na sredini terena lopta je došla do napadaća Halilovića, obrana domaćih ne uspjeva na vrijeme izbiti loptu iz 16m, a Halilović praktički iz mrtvog kuta pogađa dalji kut vratara Reze. Početak drugog poluvremena sličan prvome, Slavonija je držala posjed, a gosti su se dobro branili.

Trener gostiju je odigrao 90.min sa početnom jedanaestoricom koji su ostajali bez snage i bilo je samo pitanje vremena kad će popustiti obrana, što se i dogodilo u 59.min. Jakešević je odlično ubacio u 5m na Šulca kojeg preskače lopta i dolazi do Bobana koji je nečuvan na drugoj stativi i pogađa iz voleja za 2:1, pokazalo se i konačnim rezultatom.

U 65.min nova prilika za domaće. Sokić poznat po bacanju dalekog out-a, pronalazi Bobana u 16m koji iz okreta pogađa preko gola. U 69.min gosti ionako umorni ostaju sa desetoricom igrača na terenu, drugi žuti karton odnosno crveni dobio je Žižak. U 74.min Šulc je imao odličnu priliku zaključiti utakmicu prije isteka 90.min. Karačić je poslao odličnu dubinsku loptu i izbacio Šulca 1na1 koji dobro puca, ali vratar gostiju je bio uspješniji i odbio loptu u korner.

Slavonija će protivnika u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa doznati već večeras, prema neslužbenim informacijama to bi trebao biti NK Zadar. U prvo kolo plasiralo se 32 momčadi, među kojima je 16 ostvarilo izravan plasman prema koeficijentima, dok je preostalih 16 danas igralo kvalifikacije.

Šesnaestina finala kupa igra se u srijedu 20. rujna, kad će Slavonija ponovno biti domaćin i gdje bi trebala ugostiti NK Zadar koji trenutno nastupa u 3. HNL Jug, a bio je dugogodišnji prvoligaš.

 

SLAVONIJA – MLADOST (F) 2:1 (1:1)

POŽEGA – Igralište NK Slavonije. Gledatelja 200. Vrijeme sunčano. Sudac Josip Lučić (Vinkovci), pomoćnici Dražen Pejić (Vukovar) i Ivan Janić (Ilok).

STRIJELCI: 1:0 – Šulc (32), 1:1 – Halilović (35), 2:1 – Boban (59).

SLAVONIJA: Rezo, Majstorović (od 85. Marčetić), Šulc, Karačić, Boban, Včelik, Banić (od 46. Smojvir), Soldo (od 63. Sokić), Podobnik, Božić, Jakešević. Trener Krešimir Brkić.

MLADOST (F): Tomišić, Markić, Pavić, Subanović, Mofardin, Bagarić, Kostešić, Halilović, Hasanbašić (od 90. Milotić), Žižak (od 90. Ristić), Livović. Trener Kristijan Pekica.

ŽUTI KARTONI: Majstorović, Podobnik, Včelik (Slavonija), Bagarić, Žižak (Mladost Fažana).

CRVENI KARTON: Bagarić (69).

IGRAČ UTAKMICE: Matias Šulc (Slavonija).

 

(Tekst i foto : Alen Protić, Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 2332 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 24 Kolovoz 2017 08:13