Utorak, 18 Srpanj 2017 02:00

Željko Mitrović novi trener Nogometnog kluba Požega

POŽEGA - Branitelje naslova prvaka 1. Županijske nogometne lige igrače Nogometnog kluba Požega u pripreme za novu sezonu elitnog ranga županijskog nogometa povest će iskusni požeški nogometni trener Željko Mitrović koji će prozivku i prvi trening obaviti u nedjelju, 23. srpnja u 18,00 sati na Igralištu Požege na Sportsko - rekreacijskom centru.

Od igrača koji su Požegi donijeli 4. naslov prvaka Županijske lige odnosno 6. ukupno u povijesti kluba u kadru više nije samo napadač Krešimir Vidović koji je prešao u Papuk (Velika) dok bi svi ostali igrači trebali braniti titulu, a očekuje se i dolazak dva, tri nova igrača. 

Nakon uvjerljivog osvajanja prvog mjesta u sezoni 2016./2017. i neprolaska kvalifikacija za 4. HNL dosadašnji trener Krunoslav Podoljak podnio je ostavku u dogovoru s upravom kluba koja mu je ponudila da ostane u klubu i preuzme neku od kategorija u omladinskom pogonu. 

Željko Mitrović je prvu momčad Požege već vodio uspješno sredinom devedestih godina prošlog stoljeća kada je u sezoni 1995./1996. osvojio naslov prvaka 4. HNL (Liga Našice - Požega). U Nogometnom klubu Požega posljednji put je bio u sezoni 2010./2011. kada je u proljetnom dijelu vodio juniorsku ekipu. 

U NK Požegi je Mitrović počeo igrati nogomet 1979. godine, a za prvu momčad debitirao je sa 16 godina, 1981. godine kod trenera Ivice Brekala - Dide. Za Požegu je igrao četiri sezone da bi prešao u NK Slavoniju 1985. godine.

Trenersku karijeru je počeo već za igračkih dana kada je 1988. godine vodio pionirsku kategoriju Požege. Nakon toga je u NK Slavoniji 1994. vodio kategoriju početnika nakon završetka igračke karijere.

Ima diplomu Višeg nogometnog trenera, a na Višoj trenerskoj školi pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1999. i posjeduje Nacionalnu PRO licencu. 

U 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi vodio je tri godine kadete i jednu sezonu juniore NK Kamen ingrada, a pola godine je bio i pomoćnik treneru prve momčadi Milanu Tomljenoviću kada je klub postigao najveći uspjeh odnosno plasman u tadašnji Kup Uefa (današnja Europska liga). 

Prvu momčad požeške Slavonije vodio je u tri navrata, u 4. HNL, 3. HNL i 2. HNL, a osim toga u tom klubu je vodio i školu nogometa, početnike, kadete i juniore, a bio je jedno vrijeme i tajnik kluba. 

U sezoni 2010./2011. uspješno je vodio MV Croatiu (Slavonski Brod) u jedinstvenoj 2. HNL. U trenerskoj karijeri vodio je još i trećeligaše NK Slaviju (Pleternica), NK Mladost (Cernik) te požeške županijske prvoligaše Croatiu (Mihaljevci) i Dinamo (Vidovci). 

 

Pročitano 4394 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 19 Srpanj 2017 13:47