Ponedjeljak, 29 Svi 2017 02:00

Domaća pobjeda Slavonije protiv Marsonie (Slavonski Brod) u 29. kolu 3. HNL

POŽEGA - Posljednju ovosezonsku utakmicu pred svojim navijačima Slavonija je odigrala vrlo dobro i pobjedom se oprostila od svojih navijača. Slavonija je pogotovo u prvom poluvremenu imala apsolutnu dominaciju no na žalost samo se jednom zatresla mreža Memovića.

U 25. minuti Bekavac je s desne strane u kaznenom prostoru gostiju uputio centaršut pred gol Marsonie, a na loptu natrčava Boban i iz prve pogađa desni kut Memovića, koji je bio samo promatrač. U 25. minuti dobru akciju Bobana nije uspio pretočiti u pogodak Včelik. U 29. minuti iz slobodnog udarca s desne strane s oko 23 - 24 metra od gola gostiju nije najboje zahvatio Podobnik i lopta je prohujala preko prečke. Gosti se brane i traže svoju priliku iz kontra napada.

U 33. minuti obrani Slavonije bježi Begić i izbija sam pred Vasića, koji je napustio svoja vrata i nogom u padu spriječio siguran pogodak. Kao da ova prilika nije bila dovoljno upozorenje obrani Slavonije, jer se na identičan način u 34. minuti Mirković našao sam pred Vasićem nakon što je na polovini Slavonije oduzeo loptu Bekavcu. Mirković je bio priseban i vara Vasića te šalje loptu u nebranjenu mrežu. Do kraja prvog poluvremena u 40. minuti Slavonija je imala dvije prave prilike i oba puta u situaciji za pogodak našao se Boban.

Prvu priliku je propustio poslavši loptu iz kaznenog prostora pored gola, dok je drugu kada se našao sam pred Memovićem nespretno s 3-4 metra plasirao loptu gostujućem vrataru u ruke. U drugom poluvremnenu gosti su imali prvi priliku u 48. minuti, a priredli su im Vasić i Božić , ali se Vasić iskupio i obranio šut iz blizine.

U 55. minuti lijepa akcija domaćih nogometaša po desnoj strani. Sokić je bio začetnik akcije odigrao je dobar pas s Jakeševićem da bi potom uputio centaršut pred gol Marsonie gdje natrčava Boban i glavom loptu šalje u mrežu gostiju. Dobru priliku za povećanje rezultata imao je Bekavac u 57. minuti no kada se našao sam pred Memovićem s desne strane na oko 6-7 metara oklijevao je i njegov šut obrana Marsonie je izbila u korner.

Što se utakmica bližila kraju dosta nervoze je bilo u gostujućoj momčadi pa je bilo nekoliko neugodnih startova što je "podiglo" atmosferu na tribinama ali na terenu. U sudačkoj nadoknadi nakon jednog prekršaja gostujućih igrača na oko 25 -26 metara od gola Memovića slobodan udarac izveo je Podobnik. Ovoga puta je bio puno precizniji i lopta se našla u mreži Marsonie i time je postignut konačan rezultat ove utakmice u kojoj je Slavonija potpuno zasluženo osvojila tri boda.

 

SLAVONIJA – MARSONIA 3:1 (1:1)

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 100. Sudac Plantosar (Darda), pomoćnici Jurić i Knez.

STRIJELCI: 1:0 – Boban (21) 1:1 - Mirković (34), 2:1 – Boban (55), 3:1 – Podobnik (90).

SLAVONIJA: Vasić, Majstorović, Bekavac (od 90. Zrnčić), Karačić, Boban, Včelik, Sokić, Jakešević (od 56. Grbeš), Soldo, (od 72. Pavelić), Podobnik, Božić. Trener Robert Špehar.

MARSONIA: Memović, Kalanj, Balentović, Čanić (od 86. Bunt), Begić, Mirmković, Abramović (od 73. Radić), Mihaljević, Prodanović, Vrhovac, Ergotić. Trener Armin Mašić.

IGRAČ UTAKMICE: Bruno Boban (Slavonija).

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 1660 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Svi 2017 09:44