Četvrtak, 18 Svi 2017 02:00

Slavonija i Slavija u finalu Županijskog nogometnog kupa

POŽEGA / KUTJEVO - U srijedu, 17. svibnja su odigrane polufinalne utakmice Požeško slavonskog županijskog nogometnog kupa, a početkom lipnja očekuje nas repriza prošlosezonskog finala koje je u Vidovcima otišlo na stranu Slavije.

Požega je na Rekreaciji dočekala Slaviju i predstavila se u izvrsnom izdanju, ako je ovo bio test za kvalifikacije Požega je položila s vrlo dobrim uspjehom bez obzira na poraz. Nije domaćin bio niti malo impresioniran gostom koji igra dva ranga iznad njih, no naravno nije niti krenuo u jurnjavu i otvoreni napad. Odlično su se branili i vrebali prilike iz polukontri, ali su znali i te kako i zadržati loptu i kontorlirati igru.

Slavija je bila prilično jalova u prvom dijelu. Tek je početak drugog dijela donio pravi pritisak Slavije, a tada su uspjeli i slomiti domaću obranu. U 54′ Bognar umjesto indisponiranog Solića uvodi Žuljevića koji dvije minute kasnije s lijeva ulazi u kazneni prostor i prizemnim udarcem probija Romića za vodstvo Slavije. I nakon toga je Slavija bila opasnija, no kako se bližio kraj Požega se sve više otvarala i nekoliko puta vrlo dobro zaprijetila gostima, najbolju priliku imao je Golić koji je pobjegao obrani gostiju, a kada je ostao sam pred Blaškovićem odlučio se na dodavanje i – uprskao. Bila je to Požegina najbolja prilika iz igre, najbolja uopće je došla nekoliko minuta prije kraja kada je Kvaternik igrao rukom na rubu kaznenog prostora, a kapetan Miro Lujić nije dobro opucao kazneni udarac pa ga je Blašković lakoćom obranio, uhvatio je “živu” loptu.

Na kraju domaćin može žaliti za propuštenim, ali i s pravom se ljutiti na glavnog suca koji je u dva navrata propustio suditi očite kaznene udarce, najprije u prvom poluvremenu zbog povlačenja za dres Kahaneka, a zatim u drugom zbog još jednog igranja rukom Kvaternika, desetak minuta prije ovog dosuđenog. Da ne bude da je samo Požega oštećena, u prvom dijelu je mladi sudac progledao kroz prste Lujiću koji prošao samo sa žutim za potez za koji se obično ide pod tuš.

Sve u svemu, vrlo dobra nogometna predstava, taktičko nadmudrivanje u kojem je presudio trenutak inspiracije omalenog napadača Slavije, te smirenost Blaškovića. Na žalost inače talentirani sudac nije bio na razini utakmice, no greške su sastavni dio nogometa, kako igračke ili trenerske, tako i sudačke. Slavija će u obranu naslova pobjednika Kupa protiv starog rivala, termin je vrlo vjerojatno 7. lipnja, a teren će biti neutralan, što će se naknadno dogovoriti. S druge strane Požega će u pogon 3 dana kasnije, kada će igrati prvu utakmicu kvalifikacija, a dva potencijalna protivnika su joj Sikirevci i Borac iz Kneževih Vinograda, dok će treći biti bolji iz utrke Dilja i Otoka u kojoj Dilj ima dva boda prednosti.

- "Bila je to jedna lijepa nogometna predstava protiv jakog protivnika. Mislim da nitko tko je došao na stadion nije ostao razočaran, hrabro smo pali i mislim da smo zaslužili barem remi, ali što je tu je. Imali smo šansu za zaslužen remi, ali eto desi se to da igrač koji dvije godine nije promašio penal, danas promaši. Pošteno smo odigrali, dali svoj maksimum, do 90′ smo ih stiskali i pokušavali ali nije išlo. Čestitam gostima na pobjedi, vidi se da imaju rutinu, da su im jake utakmice konstanta i to je na kraju i presudilo. Nadam se da ćemo mi kroz kvalifikacije izboriti viši rang natjecanja, pa da ćemo i mi kroz sigurno kvalitetnije protivnike stjecati takve navike" – komentar je Krunoslava Podoljaka, trenera Požege.

– "Bilo je otprilike onako kako smo očekivali, jedan dosta napaljen protivnik koji je zasluženo prvak naše županijske lige. Malo smo ušli u utakmicu, neću reći opušteno, ali ne dovoljno motivirano i angažirano. Iz toga smo im dali nekakve prilike što ih je onda još diglo, i igrače i navijače pa su odigrali odličnu utakmicu. Mislim da smo u konačnici za taj jedan gol bili bolji i da smo zasluženo prošli. U finalu smo, idemo pokušati obraniti titulu, ali sada se ipak potpuno okrećemo prvenstvu i subotnjoj utakmici" – rekao je trener Slavije, Dalibor Bognar.

 

Kutjevo je na novouređenom stadionu dočekalo požeškog trećeligaša i do odmora se dobro nosilo sa favoriziranim protivnikom. Iako je Slavonija dominirala nije stvarala puno opasnosti za domaćeg vratara tek je iskusni Pavelić na samom početku zaprijetio, no bez rezultatske promjene.

U 30′ vodstvo Kutjeva, vlastitu mrežu je pogodio Božić, no nije dugo trajalo veselje Kutjevčana. U 37′ na 1:1 iz slobodnog udarca postavlja Podobnik, a do odmora Plavi su prešli u vodstvo. U posljednjoj minuti nakon odličnog ubačaja Bobana sjajno je reagirao Pavelić i donio mirniji odmor Špeharovoj družini.

U nastavku je domaćin pokušao do izjednačenja, igrali su dobro dok su mogli tjelesno parirati Plavima, a to je bilo do 69′ kada je akcija Bobana i Včelika završena autogolom domaćih. Nakon toga je priči bio kraj, ali vrijedilo je ostati na stadionu i vidjeti dva fenomenalna gola mladog Marka Karačića. Najprije je iz voleja, a zatim prekrasnim lobom sa 20-ak metara. Priču je zaključio Jakešević

– "Prvo poluvrijeme smo dobro parirali, čak smo i poveli nakon pola sata igre, ali do poluvremena smo nesretno i nespretno primili dva gola. U nastavku smo pokušali pritisnuti i izjednačili, dobri smo bili do tog trećeg gola, a onda je do izražaja došla tjelesna pripremljenost gostiju. Objektivno su oni kvalitetnija i spremnija momčad, potpuno su zasluženo pobjedili samo je to ispalo na kraju malo ružno, puno smo primili. Čestitam Slavoniji na pobjedi, a čestitam i svojim dečkima koji su se borili koliko su mogli – izjava je trenera Kutjeva, Zlatka Botičkog

 

(Izvor : sportalo.hr)

Pročitano 1778 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Svi 2017 15:41