Četvrtak, 13 Travanj 2017 02:00

NK Požega se plasirala u polufinale Županijskog nogometnog kupa

PAKRAC / KUTJEVO - Odigrane su jučer četvrtfinalne utakmice županijskog kupa Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije, a na megdan Slaviji i Slavoniji će Kutjevo i PožegaKutjevčani su na svom terenu slavili protiv Jakšića rezultatom 4:2, dok su nogometaši Požege nadigrali Hajduk u Pakracu, ali su u polufinale prošli tek nakon penala.

U Pakracu je budući prvak 1. ŽNL Požega nadigrala momčad Hajduka, propisno su se ispromašivali ali na kraju sretno i spretno slavili nakon lutrije jedanaesteraca. Pakračani su poveli u prvom poluvremenu golom Komljenovića u 38. minuti iz slobodnog udarca sa gotovo 30 metara. Početkom nastavka Požege u samo jednoj minuti radi preokret, najprije Nikola Miholić poravnava iz slobodnog udarca, a zatim i Krunoslav Kahanek potvrđuje svoju sjajnu proljetnu formu. Kada se već činilo da će Požega u polufinale, svojim drugim golom ukazao se Komljenović i odveo utakmicu prema penalima.

Na kraju ipak potpuno zasluženo gosti slave s obzirom na prikazano na terenu, rezultat raspucavanja bio je 4:2.

– "Utakmica sa kvalitetnim protivnikom iz višeg ranga koju smo mi odigrali pametno i propustili smo pobjediti s većom razlikom. Naši strijelci se nisu iskazali danas. Nakon zaostatka na odmoru u svlačionici smo se dogovorili da krenemo još agresivnije jer očito da smo spremnija ekipa. Okrenuli smo, propustili još nekoliko prilika da odlučimo pobjednika i onda u posljednjoj minuti iz naše pogreške primili gol. Kod jedanaesteraca smo ipak bili mirniji i precizniji i potpuno zasluženo se plasirali u polufinale kupa. Što se tamošnjeg protivnika tiče sve 4 ekipe su kvalitetne, nemam nikakvih želja u ždrijebu, tko god nam bude protivnik bit će to ravnopravne utakmice. Nama je sada primarni cilj dobro se rekuperirati za subotnje gostovanje u Mihaljevcima, malo je vremena za odmor, ali dobro smo pripremljeni vjerujem da će sve biti u redu" – rekao je trener požeškog prvoligaša Krunoslav Podoljak.

U Kutjevu je domaća momčad pokazala da je u ovom trenutku ipak kvalitetnija od Jakšića, a kada je u ovakvoj formi Josip Budimir, bez sumnje mogu i te kako namučiti bilo koga u polufinalu.

Bila je to prava rapsodija gradonačelnika Kutjeva. Zabio je glavom, iz “slobodnjaka” i nogom iz igre, a stigao je uz to i asistirati za četvrti gol i promašiti jedanaesterac. Uz sav respekt prema svima, najbolji igrač 1. ŽNL kada ima svoj dan, a u posljednje vrijeme sve ih češće ima.

– "Odigrali smo vrlo dobru utakmicu i zasluženo pobjedili. Utakmica je bila fer i korektna s obje strane, a zadovoljan sam igrom svoje momčadi iako nam ova dva primljena gola nisu trebala. Već u subotu igramo ponovno s istim protivnikom u prvenstvu, ovoga puta kod njih, a nadam se da ćemo ponoviti ovakvu igru i slaviti i nastaviti odličnu proljetnu seriju iako je Jakšić kvalitetan protivnik" – rekao je nakon utakmice trener Kutjeva Zlatko Botički.

 

(Tekst : Sportalo.hr, Foto : Facebook stranica NK Požega)

Pročitano 1840 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 13 Travanj 2017 12:41