Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 02:00

Domaći poraz Slavonije od BSK-a (Bijelo brdo) u 21. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA - Slavonija je na domaćem terenu poražena od BSK-a iz Bijelog Brda, iako je od 64. minute bila s igračem više te promašivala nevjerojatne šanse. Slavonija već dugi niz utakmica nije zabila iz igre što je pomalo zabrinjavajuće. Slavonija je u početku utakmice više dolazila u opasne situacije za gol gostiju, međutim gosti su bili izuzetno konkretni po gol Slavonije. U 6. minuti Boban imao je veliku šansu u blizini gola s lijeve strane.

U 13. minuti igrač BSK-a Šimičić dolazi u situaciju gdje jednu poluvisoku loptu "punom nogom" šalje u lijevu golmanovu stranu i dovodi goste u vodstvo. U 17. minuti igrač BSK-a izlazi u situaciju da sam puca po golu s nekih 15 metara, ali lopta odlazi preko gola. Zatim slijedi inicijativa Slavonije. Boban i Pavelić prijete u šesnaestercu gostiju u 23. minuti, Bekavac u 26. na povratnu loptu puca pokraj gola.

U 27. Soldo puca s 25 metara, a Sokić u 28. minuti na povratnu loptu u blok gostiju. Nakon tih šansi Slavonije ponovno gosti konkretniji. U 29. minuti igrač gostiju Damjanović s 18 metara upućuje precizan udarac uz desnu golmanovu stativu i povećava prednost gostiju i odlaze na poluvrijeme sa 0:2. U drugom dijelu Slavonija tek od 60. minute vidljivo preuzima inicijativu i hvata konce igre.

U 62. minuti stopostotna šansa Podobnika, odlično je probio po strani Smojvir, koji je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Jakeševića, te vratio povratnu loptu Podobniku na 6-7m, kojemu lopta odlazi preko noge, a udarac pokraj gola. U 64. minuti igrač BSK-a Šimičić dobiva drugi žuti karton, odnosno crveni, i Slavonija kreće u ofenzivu. U 71. minuti odličan udarac Majstorovića s 22 metra no golman gostiju brani.

U 77. minuti „prečka“ za Slavoniju u gužvi udarcem glavom. U 78. minuti konačno pogodak za Slavoniju, Smojvir postiže vrhunski gol iz daljine s nekih 25 metara iz igre u desne golmanove rašlje. U 81. minuti centaršut Bobana, Smojvir tuče glavom, ali i to golman gostiju uspijeva obraniti. Do kraja susreta domaći nisu napravili ništa konkretno da ugroze vrata gostiju i nakon gorkog poraza u Đakovu upisali su novi poraz pred domaćom publikom.

 

SLAVONIJA – BSK 1:2 (0:2)

POŽEGA – Igralište NK Slavonije. Gledatelja 100. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Suci Maksimčuk (Slav. Brod), Buček (Slav. Brod), Galinec (Našice).

STRIJELCI: 0:1 – Šimičić (13), 0:2 – Damjanović (29), 1:2 – Smojvir (78).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 46. Včelik), Jos. Neruda, Majstorović, Bekavac, Boban, Sokić, Jakešević (od 54. Smojvir), Soldo, Podobnik, Božić (od 76. Grbeš). Trener Robert Špehar). BSK: Ilinčić, Majtanić, Žigri, Šimičić, Dorić, Ištvanić, Ciprić, Tkalec, Meseljević (od 60. Leš), Čakalić, Damjanović. Trener Davor Rupnik.

ŽUTI KARTONI: Jos. Neruda, Soldo (Slavonija), Ilinčić, Meseljević, Žigri, Šimičić (BSK).

CRVENI KARTON: Šimičić (BSK) - (64).

IGRAČ UTAKMICE: Damjanović (BSK).

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1656 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 09:55