Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 02:00

Slavonija pobijedila Višnjevac u gostima u 20. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

OSIJEK - Požeški "plavi" su jučer u 20. kolu 3. HNL istok pobijedili Višnjevac u gostima pogotkom iz jedanaesterca Maria Majstorovića u 93. minuti.

Slavonija je utakmicu započela u sastavu Mato Vasić, Mile Pavelić (58.), Jan Neruda, Josip Neruda (46.), Mario Majstorović, Matej Bekavac, Bruno Boban, Matija Sokić, Ivan Jakešević, Mirko Soldo (46.) i Alen Božić. Još su igrali Marko Karačić (46.), Mislav Včelik (46.) i Ivan Smojvir (58.).

Slavonija je imala apsolutnu dominaciju, međutim lopta nije nikako ulazila u gol. U prvom dijelu velike šanse imali su Mile Pavelić u 26. i Bruno Boban u 37. minuti. Domaćini su u 30. minuti imali veliku šansu nakon skoka i udarca glavom, ali je golman Mato Vasić odlično obranio. U drugom poluvremenu stopostotne šanse imali su Matej Bekavac u 68. i Ivan Smojvir u 69. minuti. Zadnju stopostotnu šansu imao je Ivan Jakešević u 85. minuti.

Na kraju utakmice golman Višnjevca malo kasni i pravi prekršaj na Janu Nerudi te sudac svira kazneni udarac. Loptu uzima Mario Majstorović, golman odlazi u svoju lijevu stranu, a on puca u desnu za konačan trijumf.

- "Što smo upozoravali ovaj tjedan, to se i obistinilo. Prvo bih čestitao sastavu Višnjevca što su ostavili srce na terenu i kolegi Milanu Vuici, znam kako mu je raditi. Na kraju smo mogli biti i kažnjeni, igrali smo prema kraju utakmice "va banque", u napad sam poslao i Jana Nerudu što se pokazalo ispravnim, i na njemu je dosuđen jedanaesterac "bukvalno" u zadnjoj sekundi. Velika tri boda za nas." -  rekao je trener Slavonije Robert Špehar.

- "Utakmica je bila teška, kakvu smo očekivali. Višnjevac je čvrst sastav, iako su na zadnjem mjestu. Imali smo nekoliko čistih šansi, koje nismo iskoristili, ali ipak smo na kraju izvukli maksimum i uspjeli pobijediti" -  rekao je strijelac pogotka za Slavoniju Mario Majstorović.

 

(Izvor : Požeški dnevnik.hr)

Pročitano 1829 puta