Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017 01:00

Nogometaši Slavonije svladali HNK Vukovar 1991 u 17. kolu 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

POŽEGA - Igrači Slavonije su u prvom poluvremenu ugrijali domaće navijače vrlo dobrom i efikasnom igrom. U prvih dvadeset pet minuta igre Slavonija je ostvarila vodstvo od 3:0. Već u 5. minuti Slavoniju je doveo u vodstvo Podobnik, koji je nakon kornera odbijenu loptu spremio pod prečku vratara Burcse. Rano vodstvo smanjilo je pritisak na domaće igrače, koji su nastavili igrati dopadljivo i gostima se nije bilo lako othrvati napadima Slavonije.

U 18. minuti Slavonija je postigla drugi pogodak, a strijelac je bio Jakešević, koji je ušao u kazneni prostor gostiju s lijeve strane te pogodio suprotni kut vratara Vukovara. Treći pogodak za domaće postigao je 25. minuti Bekavac koji je primio loptu od Pavelića na oko 20 metara od gola gostiju, prešao je dva gostujuća igrača i izbio sam pred Burcsu, koji je bio nemoćan spriječiti treći pogodak Slavonije.

Slavonija igra dobro, a novu priliku za pogodak imao je u 40. minuti Jakešević. Majstorović je odlično proigrao Jakeševića, koji se našao sam pred Burcsom i kada se očekivao pogodak Jakešević se spetljao i Burcsa je izašao kao pobjednik. U drugom poluvremenu kao da je na teren izašla neka druga domaća momčad. Gosti su imali dominaciju i više od igre, a Slavonija se više branila i čuvala vodstvo. Vukovar je u 52. minuti smanjio rezultat. Nakon kornera s desne strane lopta je upućena vrlo blizu gola Slavonije. Vratar Vasić nije najbolje reagirao i lopta je došla na drugoj stativi do Vukovića, koji je s oko metar od gol crte loptu poslao u mrežu. Nakon tog pogotka Vukovar igra bolje, no svoje prilke nije materijalizirao, jer je u dva navrata zbog zaleđa propustio kazniti domaćina.

Osim toga veliku priliku za pogodak imao je Vukovar u 73. minuti nakon slobodnog udarca s desne strane kada je lopta ubačena pred gol Slavonije na 4-5 metara od gol crte i jedan igrač gostiju je glavom loptu poslao preko grede. Pobjeda domaćina je zaslužena i Slavonija i dalje ostaje pri vrhu tablice.

 

SLAVONIJA – VUKOVAR 1991 3:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Škrobić (Osijek). Pomoćnici Dendis i Galinec.

STRIJELCI: 1:0 Podobnik (5), 2:0 Jakešević (18), 3:0 Bekavac (25), 3:1 Vuković (52).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 65. Grbeš), Jan Neruda, Josip Neruda (od 76. Karačić), Majstorovi7, Bekavac (od 72. Smojvir), Boban, Sokić, Jakešević, Soldo, Podobnik 8. Trener Robert Špehar.

VUKOVAR 1991: Burcsa, Marinčić, Ružek, Jazvić, Lovrić, Malecki, Tunjić, Šorli, Plum (od 40. Matijević), Kraljević (od 62. Suton), Karaula (od 46. Vuković). Trener Goran Meštrović.

IGRAČ UTAKMICE: Valentino Podobnik (Slavonija).

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 2101 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 13 Ožujak 2017 14:12