Nedjelja, 11 Siječanj 2015 00:00

Odigrana završnica Turnira mladeži

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Grabrik u subotu, 10. siječnja od 9,00 do 19,00 sati odigrana je završnica turnira mladeži čime je završen i 24. Božićni malonogometni turnir "Požega 2014". Posljednjeg natjecanja mlađih kategorija na programu je bilo čak 13 utakmica. Odigrano je 6 utakmica za 3. mjesto, 6 finala i jedna revijalna utakmica juniorki. Kroz dvoranu Grabrik je tijekom deset sati programa prošlo oko 800 gledatelja koji su pratili zanimljive i neizvjesne utakmice. Ukupno je na turniru mladeži nastupila 81 ekipa u 7 kategorija a odigrano je 128 utakmica u 12 natjecateljskih dana. Utakmice su odlično vodili suci Goran Bošnjak, Oliver Zec i Dario Brkić.

U utakmici za 3. mjesto kod mlađih limača Škola nogometa Batrina je sa uvjerljivih 8:1 svladala NK Slaviju. U finalu te kategorije sastale su se dvije ekipe požeške Slavonije. Slavonija 1 svladala je Slavoniju 2 rezultatom 4:0. Po dva pogotka postigli su Luka Martić i Leo Papak. Sve tri pojedinačne nagrade otišle su u pobjedničku ekipu turnira. Najbolji strijelac turnira je Luka Martić sa 15 pogodaka. Za najboljeg vratara izabran je Jakov Gitt dok je za najboljeg igrača proglašen Matej Perić. U kategoriji mlađih limača natjecalo se 6 ekipa. 

U utakmici za 3. mjesto u kategoriji starijih limača ŠNK Slavonija 2 je rezultatom 4:1 svladala NK Slaviju Pleternica. U finalu je NK Mladost Pavlovci rezultatom 2:0 svladala NK Slogu Nova Gradiška. Oba pogotka postigao je najbolji igrač turnira Marko Ćosić. Za najboljeg vratara izabran je njegov suigrač Josip Marković dok je najbolji strijelac Jakov Medvedović iz Sloge sa 5 postignutih pogodaka. U kategoriji starijih limača natjecalo se 14 ekipa. 

Treće mjesto kod početnika osvojila je ekipa Vulkanizerski obrt Mario koja je svladala NK Kaptol rezultatom 4:1. Prvo mjesto osvojili su igrači ekipe ŠNK Slavonija A1 koji su u finalu svladali NK Papuk Velika Termoprojekt rezultatom 4:1. Pogotke za Požežane postigli su Luka Mršić, Patrick Pok, Ronaldo Hodak i Marinko Čugalj dok je počasni pogodak za Veličane postigao Petar Bosotin. Najbolji strijelac turnira je Josip Foro (NK Papuk Velika) koji je postigao 6 pogodaka. Najbolji vratar turnira je Domagoj Pojer a najbolji igrač Luka Mršić (oba ŠNK Slavonija A1). U kategoriji početnika natjecalo se 12 ekipa.

Pioniri NK Požega u utakmici za 3. mjesto uvjerljivo su svladali NK Kaptol rezultatom 6:1. U finalu iste kategorije ŠNK Slavonija 1 je s uvjerljivih 5:1 nadvisila NK Slaviju Pleternica. Dva pogotka postigao je Leon Pandžić a po jedan Stjepan Štetić i Dinko Čuljak. Za Slaviju pogodak je postigao Jakov Šinko a igrači Slavije su postigli i jedan autogol. Vratar Slavonije Karlo Mahaček izabran je za najboljeg vratara turnira dok je njegov suigrač Leon Pandžić proglašen najboljim igačem. Iz redova NK Požega dolazi najbolji strijelac turnira Krešimir Jakoubek koji je postigao 10 pogodaka. U kategoriji pionira natjecalo se 9 ekipa. 

U kategoriji kadeta natjecalo se 18 ekipa a ekipa Vina Soldo utakmicu za 3. mjesto dobila je bez borbe jer slavonskobrodska ekipa Radio Slavonija nije došla na utakmicu. U odličnoj finalnoj utakmici sastale su se dvije kvalitetne ekipe ŠNK Slavonija Mršić gradnja i Moby dick Batrina. Utakmica je u regularnom vremenu završila 3:3. Dva pogotka za Požežane postigao je Ivan Smojvir a jedan Marko Karačić. Za Mobydick strijelci su bili Filip Bungić, Kristijan Ćorković i Zvonimir Oršulić. Nakon izvođenja penala naslov pobjednika je rezutatom 5:4 pripao ŠNK Slavoniji Mršić gradnji. Za Slavoniju su uspješni izvođači bili Ivan Grgić i Renato Nović dok Marko Karačić nije svladao vratara Moby dicka Luku Ivekovića. Za ekipu iz Batrine uspješan izvođač bio je samo Zvonimir Oršulić dok Kristijan Ćorković i Filip Bungić nisu uspjeli zatresti mrežu Slavonije. Najbolji strijelac turnira je Filip Bungić (Moby dick) sa 6 pogodaka dok je njegov suigrač Luka Iveković izabran za najboljeg vratara. Za najboljeg igrača turnira proglašen je ivan Grgić iz pobjedničke ekipe.

Najviše ekipa natjecalo se u juniorskoj kategoriji. Od 20 ekipa najuspješnija je bila Pekara Cerovac koja je u finalu rezultatom 4:2 svladala Xinban. Pogotke za pobjedničku ekipu postigli su Renato Nović, Marko Marić, Dario Subotić i Ivan Jakešević dok su za poražene zabili Filip Amidžić i Tomislav Soldić. U utakmici za 3. mjesto PVC Stolarija Plastival je s ujerljivih 5:1 svladala Agronom. Najbolji strijelac je Antonio Novinc (PVC Stolarija Plastival) koji je postigao 9 pogodaka. Najbolji vratar turnira je Dario Davidović iz Pekare Cerovac a njegov suigrač Ivan Jakešević je izabran za najboljeg vratara. 

U kategoriji juniorki prijavile su se samo dvije ekipe koje su odigrale jednu revijalnu utakmicu prije finala juniora. ŽKK Plamen Požega je rezultatom 5:3 svladao NK Kaptol. 

Medalje i pehare sudionicima završnice kao i trofeje najboljim pojedincima dodijelili su dopredsjednik Požeškog športskog saveza Vlado Drkulec, član Izvršnog odbora Krunoslav Prpić i voditelj turnira Jurica Bešlić.  

Na 24. Božićnom malonogometnom turniru ukupno je nastupilo preko 1000 nogometaša koji su bili raspoređeni u 125 ekipa i u 9 uzrasnih kategorija. Odigrano je ukupno 212 utakmica u 25 natjecateljskih dana. Utakmice je pratilo oko 10.000 gledatelja. 

 

 

Subota, 10. 01. 2015. - 12. dan – Finale

MLAĐI LIMAČI

Utakmica za 3. mjesto : NK Slavija Pleternica – Škola nogometa Batrina 1:8

Finale : ŠNK Slavonija 2 – ŠNK Slavonija 1 0:4

STARIJI LIMAČI

Utakmica za 3. mjesto : NK Slavija Pleternica – ŠNK Slavonija 2 1:4

Finale : NK Sloga Nova Gradiška – NK Mladost Pavlovci 0:2

POČETNICI

Utakmica za 3. mjesto : NK Kaptol – Vulkanizerski obrt Mario Bukovlje 1:4

Finale : ŠNK Slavonija A1 – NK Papuk Velika Termoprojekt 4:1

PIONIRI

Utakmica za 3. mjesto : NK Kaptol – NK Požega 1:6

ŠNK Slavonija 1 – NK Slavija Pleternica 5:1

KADETI Vina Soldo – Radio Slavonija 3:0

Finale : ŠNK Slavonija Mršić gradnja – Moby dick 3:3 (5:4p)

JUNIORI

Utakmica za 3. mjesto : PVC Stolarija Plastival – Agronom 5:1

Finale : Xinban – Pekara Cerovac 2:4

 

Pročitano 2101 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Prosinac 2015 11:09